Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kornel91

Coś nowego do kolekcji ??

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie zakładałem żadnego tematu ale czekam na opinię.  Moje pudełka wyglądają  tak. Nie ma Citizena a jest Certina DS Action . Casio nie ma potrzeby wrzucać.

N8g15ex.jpg

IA1xw2K.jpg

wwnkmiH.jpg

Najbardziej chyba bym chiał coś z cerkiewkami i chrono. Niedawno był dostępny ale właśnie kolega Piotrek go zakupił i to jego zdęcie z Pakiem od  @Santino:)

AHWLpfW.jpg

Od dawna chodzi po głowie taki Oris.

Yu1VK2Z.jpg

I Aikon nie wiem czy szary na pewno ale coś ze zintegrowaną bransoletą.

lS3G2NB.jpg

No i lubię nurki a taki Pontos miał niedawno premierę. 

a1q1RQt.jpg

No i budżet najlepiej jak najniższy ale 7 do 10 tysięcy. 

Koperta minimum 40mm i fajnie jakby szkło miało AR. Zegarków jest dużo a fajnie byłoby uzupełnić kolekcję czymś ciekawym. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim mocno ponad budżet i nie tak ciekawa jak Hanhart. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, a może młody niemiec co miał/ma Zbychu🤔

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Dorian06 napisał(-a):

Marcin, a może młody niemiec co miał/ma Zbychu🤔

Znaczy Junghans?? Nie mój styl Michał. Najbliżej mi do Orisa chociaż wiem, że Pontos przez to że ma 3paski też jest ciekawym wyborem. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 hours ago, kornel91 said:

No i budżet najlepiej jak najniższy ale 7 do 10 tysięcy. 

Koperta minimum 40mm i fajnie jakby szkło miało AR. Zegarków jest dużo a fajnie byłoby uzupełnić kolekcję czymś ciekawym. 

Hanhart, ew. Hamilton Khaki Field Pioneer w tym klimacie, albo Oris.  Tak bym to widział.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, tts napisał(-a):

Hanhart, ew. Hamilton Khaki Field Pioneer w tym klimacie, albo Oris.  Tak bym to widział.

No właśnie Hamiltony mam dwa i nie wiem czy są nowe. Hanhart Twin control jak na pierwszym zdjęciu bardzo mi się podoba i Wojtek sprzedawał praktycznie nówkę miesiąc temu właśnie egzemplarz ze zdjęcia a teraz nie jest nigdzie dostępny. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minutes ago, kornel91 said:

No właśnie Hamiltony mam dwa i nie wiem czy są nowe. Hanhart Twin control jak na pierwszym zdjęciu bardzo mi się podoba i Wojtek sprzedawał praktycznie nówkę miesiąc temu właśnie egzemplarz ze zdjęcia a teraz nie jest nigdzie dostępny. 

To chrono, o którym myślałem to mniej wiecej

spacer.png

H60416533, ale to nie jest już produkowane. 

Mając dwa Hamiltony (nigdy ich za wiele - wiem co mówię), to Hanhart byłby bardzo dobrą opcją. Tak, że mój głos na niego. 

P. S. Jak to jest PIONEER TwinControl, to czemu mi się wydaje, że w Internetach widziałem nówki sztuki w EU? No ale dobra, jak sprawdziłeś, że nie ma, to nie ma. Ja tylko rzuciłem okiem.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ten Hamilton fajny. 

Hanhart Twin control może i dostępny spróbuję poszukać. Tylko wcześniej miała je zatoka zegarkow i nie widzę u dystrybutora. 

https://www.emileleon.fr/en/p/hanhart-pioneer-twincontrol-watch-8874

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kornel91 ty lubisz spore zegarki - w tej sytuacji wybór może być tylko jeden: PRX chrono. Jest GENIALNY. Masz kolejne chrono i zintegrowany kajdan. No i powinien dać się wyrwać w budżecie.

75A88893-FD56-4B33-BDCF-CA0F9116FCCF.thumb.jpeg.88e92e6b76a6fadd5e34a164ceb629b1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

@kornel91 ty lubisz spore zegarki - w tej sytuacji wybór może być tylko jeden: PRX chrono. Jest GENIALNY. Masz kolejne chrono i zintegrowany kajdan. No i powinien dać się wyrwać w budżecie.

75A88893-FD56-4B33-BDCF-CA0F9116FCCF.thumb.jpeg.88e92e6b76a6fadd5e34a164ceb629b1.jpeg

Fajna propozycja do przemyślenia chociaż te PRX dość grube są. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kornel91 napisał(-a):

Fajna propozycja do przemyślenia chociaż te PRX dość grube są. 

Przymierz, powinny być dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, kornel91 said:

Tak ten Hamilton fajny. 

Hanhart Twin control może i dostępny spróbuję poszukać. Tylko wcześniej miała je zatoka zegarkow i nie widzę u dystrybutora. 

https://www.emileleon.fr/en/p/hanhart-pioneer-twincontrol-watch-8874

To jest mniej więcej cena jaką widziałem sprawdzając na szybko oferty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tts napisał(-a):

To jest mniej więcej cena jaką widziałem sprawdzając na szybko oferty.

Tomek i dalej mam dylemat. Nikt się nie wypowiedział o Aikonie i Pontosie. 

Żadnego nie widziałem na żywo. Co do mierzenia nie boję się rozmiarów tylko co mi podejdzie. 

Właśnie ten Hanhart mocno siedzi i mimo wszystko Oris ze względu na te indeksy od dawna podoba mi się ta czcionka i fajny datownik. Trochę brakuje tak ze 2mm na plus do koperty. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minutes ago, kornel91 said:

Żadnego nie widziałem na żywo. Co do mierzenia nie boję się rozmiarów tylko co mi podejdzie. 

Właśnie ten Hanhart mocno siedzi i mimo wszystko Oris ze względu na te indeksy od dawna podoba mi się ta czcionka i fajny datownik. Trochę brakuje tak ze 2mm na plus do koperty. 

No to ja się nie wypowiem, bo oba mi po prostu średnio leżą. Zresztą nurków u Ciebie dostatek, ale np nie masz takiego Zodiaca Super Sea Wolfa... ;) No ale jak już wjechał Hanhart na tapet to o czym tu gadać? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Spróbuj inaczej. Nowy właściciel Hamharta też szukał. I się zastanawiał. Zdecydował się na niego spośród wielu. 

Skontaktuj się, porozmawiaj, złóż propozycję. A może wciąż temat jest do dogrania ;)

Jak nie zapytasz, to się nie dowiesz. 

Sprawdza się.

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Nowego Pontosa nie widzialem to sie nie wypowiem, Aikona mialem w reku bo sam sie przymierzalem.

Dla mnie chyba najciekawsza propozycja w gamie modelowej ML, swietna bransoleta plus masz gumy.

Mechanizm OK, zwykla Sellita SW200 bodajze. Ogolnie zegarek wywarl bardzo dobre wrazenie na mnie.

Polerowane "pazury" na lunecie beda sie rysowac, tym szybciej i mocniej im intensywniej bedziesz korzystal z zegarka.

Z duzych i fenomenalnie wykonczonych zegarkow moze Formex Essence? Jest sporo modeli do wyboru lacznie z wloknem weglowym / ceramika.

Bransoleta ma mikroregulacje (mega patent) a koperta system zawieszenia na sprezynach - unosi sie przy ruchach nadgarstkiem redukujac ucisk.

Ogolnie w tej cenie ciezko o wiecej a przy tym ten zegarek jest na tyle inny, ze fajnie powinien sie wpisac w twoja kolekcje.

https://formexwatch.com/collections/essence-fortythree/

https://formexwatch.com/collections/essence-leggera-fortyone/

https://formexwatch.com/collections/essence-leggera-fortythree/

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Nowego Pontosa nie widzialem to sie nie wypowiem, Aikona mialem w reku bo sam sie przymierzalem.

Dla mnie chyba najciekawsza propozycja w gamie modelowej ML, swietna bransoleta plus masz gumy.

Mechanizm OK, zwykla Sellita SW200 bodajze. Ogolnie zegarek wywarl bardzo dobre wrazenie na mnie.

Polerowane "pazury" na lunecie beda sie rysowac, tym szybciej i mocniej im intensywniej bedziesz korzystal z zegarka.

Z duzych i fenomenalnie wykonczonych zegarkow moze Formex Essence? Jest sporo modeli do wyboru lacznie z wloknem weglowym / ceramika.

Bransoleta ma mikroregulacje (mega patent) a koperta system zawieszenia na sprezynach - unosi sie przy ruchach nadgarstkiem redukujac ucisk.

Ogolnie w tej cenie ciezko o wiecej a przy tym ten zegarek jest na tyle inny, ze fajnie powinien sie wpisac w twoja kolekcje.

https://formexwatch.com/collections/essence-fortythree/

https://formexwatch.com/collections/essence-leggera-fortyone/

https://formexwatch.com/collections/essence-leggera-fortythree/

Fajne, ciekawe propozycję . Co do Formexa wolę chyba jakąś bardziej znaną markę. No własnie a z Aikonem trochę mam ten problem z rysowaniem tym bardziej, że jestem leworęczny i nistety od pracy przy biurowej mocno rysuję bransolety dzisiaj mam Balla i te polerowane elementy mocno są porysowane od zewnętrznej strony nadgarstka. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Fajne, ciekawe propozycję . Co do Formexa wolę chyba jakąś bardziej znaną markę. No własnie a z Aikonem trochę mam ten problem z rysowaniem tym bardziej, że jestem leworęczny i nistety od pracy przy biurowej mocno rysuję bransolety dzisiaj mam Balla i te polerowane elementy mocno są porysowane od zewnętrznej strony nadgarstka. 

Jak ma byc bardziej znana marka to przy twojej milosci do nurkow zerknalbym na Squale. Maja w ofercie kilka naprawde fajnych modeli, patrzylbym na serie 1521, Matic, 2002 i T-183.

https://www.squale.ch/en/1521-watches

https://www.squale.ch/en/matic-watches

https://www.squale.ch/en/squale-2002

https://www.squale.ch/en/t-183-products

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Squale też fajny i Matica oglądałem już wcześniej :) 

Dzięki za propozycję. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Nikt się nie wypowiedział o Aikonie i Pontosie. 

Mój głos na ML! 

Zarówno Aikon jak i Pontos świetne. 

Pierwszy jak Ci nie przeszkadza kopia wiadomo czego, w drugi... z drugiej strony to ciekawy i nie tak często spotykany desing.

Jest jeszcze Aikon chrono 😉

image.thumb.png.bb09c00204ed1d74cde9d55e0807bfab.png

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że wspominałeś o jakiejś bardziej znanej marce… ale może to cie zaciekawi👀

Nie wiem jak ta firma jest postrzegana w zegarkowym świecie, i czy ceny są ok? 
Ale byłaby to fajna gratka w każdej kolekcji, no i temat to fajnych rozmów. 

https://www.werenbach.ch/en/

Jest tego dużo więcej, a niektóre z tarcz to naprawdę sztos🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Londek napisał(-a):

Wiem że wspominałeś o jakiejś bardziej znanej marce… ale może to cie zaciekawi👀

Nie wiem jak ta firma jest postrzegana w zegarkowym świecie, i czy ceny są ok? 
Ale byłaby to fajna gratka w każdej kolekcji, no i temat to fajnych rozmów. 

https://www.werenbach.ch/en/

Jest tego dużo więcej, a niektóre z tarcz to naprawdę sztos🔥

Sekundowa fajna i ciekawa koperta reszta taka sobie ale dziękuję. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A „Niemca” masz? 🤭

Mi osobiście bardzo do gustu przypadł Mühle Glashütte ProMare Go 

image.thumb.jpeg.6c0d39bf5086216013d107b2526a508a.jpeg

image.thumb.jpeg.0320ff3704864477f38c1485041a80a9.jpegimage.thumb.jpeg.16d3ae95decc74d84246c27a8003c359.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi