Sign in to follow this
Followers
0
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Markope
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji sygnatury na werku zegara stojącego. Powyżej jest numer patentu 554626 z 4 sierpnia 1931 roku od Josepha Kieningera i dotyczy mechanizmu bicia, natomiast interesuje mnie sygnatura poniżej patentu: Julius Morstadt Villingen. Czy ktoś się spotkał z taką sygnaturą ? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
-
By Kerims
Witam serdecznie!
Proszę o pomoc w identyfikacji mechanizmu (może nawet zegara?). Całość zamknięta w metalowej skorodowanej obudowie, podstawa żeliwna. Brak tarczy zegarowej. Ale chyba są wyjścia przegubowe (przepraszam za niefachowe słownictwo) do mechanizmu wskazań? U góry na obudowie FUF. Szukałem (pewnie za krótko) ale nic konkretnego nie znalazłem...
-
By Roberto1978
Witam, szukam informacji na temat zegara firmy Conrad Felsing Hafuhrmacher 20.U.D. Linden z Berlina.
W internecie zbyt duzo informacji nie moge znaleźć. Są info na temat firmy ale nic na temat tego modelu. Wyszukiwanie po zdjęciu też nic nie dało. Może ktos sie orientuje gdzie moglbym popytać. Z gory dziękuję za odpowiedzi
-
By Jaga92
Drodzy!
Zachwycił mnie brzydal - chodzik, linkowiec. Nie mam pojęcia, cóż to takiego - po tarczy, wskazówkach i werku wydaje mi się, że może mieć coś wspólnego z Cieszynem (Świt? Orion?)...
Niestety, sygnatura na zdjęciach nieczytelna, a lepszych zdjęć nie będzie.
W katalogach "Świtu" podobnego brak, a znowu wskazówki chyba są już po czasach Pana Franke... Zastanawiałam się, czy to nie będzie coś jeszcze innego - jak choćby Metron, ale wskazówki chyba też nie pasują... 😅
Niewykluczone, że skrzynia jest wtórna, ale nie mam takich informacji - ot, zegar w rodzinie od dawna, nic o przeróbkach nie wiadomo.
Zaklepany dla mnie, więc być może za tydzień lub dwa dodam więcej zdjęć, ale czy macie tymczasem może jakieś typy, cóż to za s(twór)?
Z góry dziękuję za wszystkie próby identyfikacji!
-