Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Jan

15 lat stuknęło

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj refleksja nad moim stażem forumowym bo stuknęło 15 lat od rejestracji 16 Listopada 2008

Mój 1 post (już w archiwum) dotyczył restauracji mojego Pierce chrono który ewidentnie wpłynął na moją fascynację zegarkami.

W czasie kiedy byłem dzieckiem Pierce był tylko zniszczonym niedziałającym zegarkiem leżącym w szufladzie ale zawsze mi się podobał i wielokrotnie go oglądałem. W 2008 postanowiłem zrealizować dziecięce marzenie i przywrócić go do życia. Zarejestrowałem się na forum i zapytałem jak do tego podejść oraz czy ktoś wie coś więcej na temat tego modelu. Potem miałem kilkuletnia przerwę od forum ale zegarki pozostały mi bliskie i sporadycznie tu zaglądałem.

Z końcówką 2010 roku kupiłem pierwszy poważniejszy zegarek. W budżecie jaki miałem dawał wszystko co wtedy chciałem: szafirowe szkło, datę (a nawet dzień), automatyczny mechanizm i dekiel see through. 

To był Hamilton Khaki King którego mam do dzisiaj.

Na forum dalej byłem raczej biernie niż aktywnie ale zaglądałem tu już częściej. Po jakimś czasie pochwaliłem się Hamiltonem (wtedy chyba nie było nawet osobnego tematu, po prostu wrzucało się zdjęcia do galerii). Dalej pojawił się pomysł kolejnej renowacji, tym razem Omegi "oversize" z końcówki lat 30. Wygrzebałem ją gdzieś w rodzinnych szufladach i ponownie na forum zapytałem o opinie. Dalej były kolejne przerwy i powroty na forum, następne restauracje zegarków vintage i zakupy współczesnych modeli. Moja regularna już obecność na forum trwa do teraz :)

Pierce.thumb.JPG.397d03b0b86ad23f2800ddf027550bbe.JPGIMG_20230815_152128_edited.thumb.jpeg.53feb48f2143595c11def2a594039c77.jpegIMG_20230624_204858.thumb.jpg.1d9d5a8cee5f8c6b523973356d2c6d94.jpg

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! Też pierwszym poważniejszym zegarkiem był King i również mam go do dziś... i również jak widzę nie ma Swiss Made na tarczy ;) Ale ten czas leci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje stażu i ciągłego rozwoju pasji. Cieszę się, że wielu użytkowników sprzed kilkunastu lat ciągle jest aktywnych na forum. Ciekawe czy Admini są w stanie wygenerować raport ilu z pierwszych 2000 użytkowników ciągle ma konto i jak często się loguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawał czasu, czyli jednak nie jesteś taki młody jak myślałem 😁

Miło że możemy pokonwersować razem:)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarejestrowałem się będąc młody a 15 lat później sytuacja jest inna i wiek chrystusowy przekroczony 2 lata temu :) 

Mnie również miło!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szmat czasu! 👍

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sto lat, sto lat! :D

Jakie dostrzegasz po tym czasie minusy z aktywnego uczestnictwa na forum? ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w okresie kiedy mogę mówić o dosyć aktywnym uczestnictwie widzę jeden minus: uzależniające sprawdzanie/czytanie forum 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozazdrościć stażu i pięknych czasomierzy😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janie, widać rozwój pasji i coraz ciekawsze modele w kolekcji. 

Również rzadko wpadam, ale zegarki nadal uwielbiam i nigdy z żadnym się nie rozstaję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za miłe słowa, ta załączona 3ka to tylko zilustrowanie moich początków ale pasja jak najbardziej sie rozwija :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi