tool 0 #26 Napisano 15 Lutego 2008 Jedyny problem z tym modelem to rozmiar. Prawie wszędzie jest 38 mm, a 40 mm nie uświadczysz. Piękne foty. Jeszcze tylko, żeby te Breguetowskie wskazówki miały Breguetowski kolor;-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #27 Napisano 23 Lutego 2008 No właśnie nie wiem jak wygląda dostępność 40mm wersji w Polsce, ja trafiłem na ten rozmiar w pierwszym lepszym sklepie w moim mieście i w dodatku przypadkiem A w nawiązaniu do pytań, tak, koronka oraz sprzączka są sygnowane: I mechanizm z bliska: crop 1:1 z powyższego: 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Chronos #28 Napisano 26 Lutego 2008 P i ę k n y czasomierz. Właśnie modelu o takim charakterze mi brakuje. Kapitalne zdjęcia, w szczególności werku. ETA 2824-2, zdaje się, że zmodyfikowana? Czy mechanizm jest precyzyjny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #29 Napisano 26 Lutego 2008 nice..very nice 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #30 Napisano 27 Lutego 2008 Czy precyzyjny? Na chwilę obecną +7 sekund w ciągu 24. dni, w weekendy nie noszony. Zdaje się, że mechanizm się już dotarł i od kilku dni nie robi żadnej odchyłki dziennej. http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....6&start=690 Czy to mechanizm modyfikowany? Czytałem, że tak, ale nie wiem jak duże zmiany poczyniono. Na pewno jest zdobiony. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #31 Napisano 29 Lutego 2008 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #32 Napisano 1 Kwietnia 2008 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #33 Napisano 1 Kwietnia 2008 Jeśli to ten z twojego awatara to wynik modyfikacje polegają raczej jedynie na zdobieniu. Gratuluję znakomitego wyniku, choć z wykresu wynika, ze wciąż trochę niestabilny jest.Jestem ciekaw następnego wyniku. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #34 Napisano 1 Kwietnia 2008 Tak, to ten z avartara oraz ten z opisu w tym wątku. Cóż, niestabilność rzędu 1 sekunda na kilka dni to chyba nic niepokojącego? 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #35 Napisano 1 Kwietnia 2008 Przez niestabilność miałem na myśli nie finalny wynik, lecz sporą sinusoidę. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #36 Napisano 1 Kwietnia 2008 Rozumiem. Również mówię o wahaniach chwilowych. Amplituda rzędu 1. sekundy na okres 3-4 dni to faktycznie spore wahania? Jeśli tak to czy wynika to z niedotarcia mechanizmu? Czy może różnych poziomów naciągnięcia sprężyny? Bywają dni, że nadgarstkiem w pracy poruszam bardzo rzadko, bywają aktywniejsze dni. Zauważyłem związek, że im mocniej naciągnięta sprężyna tym zegarek przyspiesza bardziej. Póki co nie przewiduję regulacji, bo mnie wynik całkowicie zadowala. Byłbym zadowolony gdyby zegarek miał wahania rzędu nawet pół minuty w ciągu miesiąca. Pytam więc przez ciekawość. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #37 Napisano 1 Kwietnia 2008 Tu nie ma co regulować. Wynik jest świetny. Mógłby być bardziej wypłaszczony, ale liczy się efekt końcowy. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Pagaj #38 Napisano 1 Kwietnia 2008 „Sumarycznie po dwóch miesiącach odchylenie od wzorca wynosi 2 sekundy co jest kilkukrotnie lepszym wynikiem niż dobre kwarce.”Sam sobie odpowiedziałeś jaki masz zegarek. Pisano w tym forum różne banialuki o FC nie zostawiając na firmie suchej nitki. Chwalone bez pamięci, pod niebiosa bywają inne (bardzo podobne jakościowo) marki. „Sinusoidy” Twojego zegarka można jedynie pozazdrościć. Wszak na osi rzędnych naniosłeś sekundy a na odciętych dni (całego miesiąca). „Pływanie” o 1 sekundę w czasie 3-4 dni jest FANTASTYCZNYM WYNIKIEM. Oczekiwania, że krzywa wywłaszczy się do prostej lub wahania zmaleją do 1 sek/miesiąc jest pozbawione sensu. To zegarek mechaniczny a nie sterowany radiem z wzorca atomowego. Dziwię się, że można cokolwiek zarzucać Twojemu zegarkowi.Gratuluję wytrwałości w pomiarach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #39 Napisano 1 Kwietnia 2008 Ech, chyba czegoś nie rozumiem.Z drugiego wykresu wynika, że od 1 luty do 31 luty zegarek zegarek przyspieszył łącznie o 102 sekundy. W tym miesiącu jednak zegarek był w miarę stabilny. W styczniu rozrzut od -2 do +7 sek na dobę raczej nie jest stabilnym wynikiem. I tego dotyczył mój post.Oto wynik mojego Unitasa z miesiąca przed sprzedażą: Anonimo, dobry wynik ETY w FC to raczej nie zasługa producenta zegarka , lecz producenta mechanizmu. Zastrzeżenia klubowiczów dotyczyły jakości wykończenia zegarków oraz jakości obsługi serwisowej, a nie mechanizmów. Niemcy za jakość w UE też raczej kiepsko ocenili FC w 2007 roku. Nazywanie więc banialukami postów użytkowników FC , którzy byli rozczarowani ich jakoscią raczej jest nie na miejscu. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24417 #40 Napisano 1 Kwietnia 2008 Banialuki to byly posty użytkowników którzy nigdy nie mieli FC,a wyczytali na forum, że ktoś mial problem z FC (może dwa przypadki :?: ) ,następnie gdy ktoś pytal jaki zegarek do 2000, i myślal o FC, to zaraz odzywaly się glosy takich "speców": "FC są kiepskie", "Fajne ale jakość nie ta", "Odpuść sobie ciąglę sąz nimi problemy" - :arrow: cytuje z pamięci, ale mniej więcej taki byl kontekst. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1201 #41 Napisano 1 Kwietnia 2008 "speców" nie mam na myśli :mrgreen: Inna sprawa, ze nie ma marek bez wad. W końcu to mechanika precyzyjna, a i rozpieszczeni Szwajcarzy coraz częściej odpuszczają Sorry za OT. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #42 Napisano 2 Kwietnia 2008 Ech, chyba czegoś nie rozumiem.Z drugiego wykresu wynika, że od 1 luty do 31 luty zegarek zegarek przyspieszył łącznie o 102 sekundy. W tym miesiącu jednak zegarek był w miarę stabilny. W styczniu rozrzut od -2 do +7 sek na dobę raczej nie jest stabilnym wynikiem. Ojjj nie. To nie tak. Mój wykres przedstawia odchylenia od wzorca. Spójrz na tabelkę. Jeśli przez kilka dni niedokładność wynosi np. +5 sekund to oznacza, że w ciągu tego czasu zegarek nie przyspieszył w ogóle tylko nadal jego odchylenie od wzorca wynosi +5 sekund. Różnica dobowa waha się w okolicy 1 sekundy co zaznaczyłem w tabelce. Łącznie zegarek na koniec marca spieszył się o 2 sekundy w stosunku do wzorca. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 456 #43 Napisano 2 Kwietnia 2008 Byłem jednym z tych narzekaczy.I przypomnę że narzekanie dotyczyło głównie obsługi posprzedażowej.Gratuluję ŚWIETNYCH wyników. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichałS 1597 #44 Napisano 2 Maja 2008 Ostatnie pomiary, więcej nie będzie bo już mi się nie chce Miesiąc kwiecień. Zegarek dzisiaj (od początku pomiaru minęło 28 dni) spieszy się dokładnie o 5 sekund w stosunku do wzorca przy odchyleniach dziennych nie większych jak 1 sekunda. 0 Ticking away the moments that make up a dull day.To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #45 Napisano 9 Maja 2008 Zegarek kosztował mnie 2100zł po opuście z około 2360zł. A w sklepie' date=' w którym Ty go spotkałeś jaka była cena? Obrazek trochę przepłaciłeś ale nieche się dobrze nosi:) Poluje na podobnego, ale ze złotą kopertą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Adam #46 Napisano 21 Września 2008 piękny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach