Paulus57 143052 #176 Napisano 17 Lutego 25 minut temu, Euryk napisał(-a): Ja bym tu zmienił rotor, co jest łatwe. Mechanizm zupełnie inaczej by wyglądał, nie tak przaśnie. Na Aliexpress można dostać fajnie zaprojektowane rotory. Zgadzam się, że rotor jest słaby, może kiedyś to zrobię. Zegarek mi się podoba na tyle, że tego nie mam na liście sprzedaży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 268 #177 Napisano 18 Lutego (edytowane) W dniu 17.02.2026 o 22:16, Paulus57 napisał(-a): Zgadzam się, że rotor jest słaby, może kiedyś to zrobię. Zegarek mi się podoba na tyle, że tego nie mam na liście sprzedaży. Ulepszony PD. Najłatwiej o rotory do mechanizmu NH35, te same pasują do wcześniejszych wersji tego mechanizmu 7S27/7S37. Edytowane Czwartek o 20:42 przez Euryk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polet 55 #178 Napisano 19 Lutego To jest ulepszony pagani a nie jakieś tam cygańskie akcenty których i tak nie widać ani nic nie dają. Nieprzeszkadzające 11,2mm na nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 143052 #179 Napisano Niedziela o 08:46 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 268 #180 Napisano Niedziela o 12:55 W dniu 19.02.2026 o 19:49, Polet napisał(-a): To jest ulepszony pagani a nie jakieś tam cygańskie akcenty których i tak nie widać ani nic nie dają. Nieprzeszkadzające 11,2mm na nadgarstku. A w jaki sposób ulepszony, bo to taki sam Pagani jak ten na twoim zdjęciu (PD-1791)? Rożnica jest w wymienionym rotorze. Twój zresztą też jest cygański, bo ma wszystkie powierzchnie polerowane, więc świeci, nieżalenie od lumy. 😃 I też ma 13,5 mm grubości, a nie jak podajesz 11,2 mm. Ja przynajmniej swojego PD nie noszę (dla mnie to przedmiot studialny), ale szanuję twój gust. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polet 55 #181 Napisano Niedziela o 15:40 (edytowane) Ty naprawdę masz ze sobą jakiś problem... Skoro piszę że ma 11 i dwie dziesiąte tzn że mierzyłem i tyle ma. Mało tego, wiem dlaczego! Widać to zresztą na zdjęciach. A cygańskie akcenty to nie polerka a "złotko" w tym przypadku na rotorze. Choć koło złota to nie leżało i cygan nawet by nie chciał powąchać. Ale to Twój gust i szanuję. Kupiłeś chiński zegarek ze złoconym rotorem do kolekcjonowania! Cieszę się również że stać Cię na droższe zegarki i ochłapami dla ludu sobie ręki wycierać nie będziesz. Szczerze mówiąc wiem też że domyślasz się co ja na to... robię. O Twojej studiowalności zegarków, się nie będę wypowiadać bo znów moderator zamknie temat. Edytowane Niedziela o 15:41 przez Polet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 268 #182 Napisano Niedziela o 23:14 7 godzin temu, Polet napisał(-a): Ty naprawdę .... "Ty naprawdę masz ze sobą jakiś problem ... ". Bardzo to nieuprzejme z twojej strony wmawiać komuś niedyspozycje psychiczne. Wymiana zdań na forum nie świadczy o tym, że jego użytkownicy zwariowali. Skoro piszę że ma 11 i dwie dziesiąte tzn że mierzyłem i tyle ma. Ja mierzyłem (jeśli mówimy o PD-1791) i ma dokładnie 13,51 mm ze szkiełkiem, lekko wypukłym. Mało tego, wiem dlaczego! Widać to zresztą na zdjęciach. Twoje zdjęcie ma spore rezerwy jeśli chodzi prawidłową ekspozycję, jest za ciemne, niewiele na nim widać. "Choć koło złota to nie leżało". Gdzieś pisałem, że rotor jest złoty? No nie pisałem. Przecież nie kosztował 580 PLN za gram, tylko ok. 100 PLN na Aliexpress, a wymiana we własnym zakresie jest banalna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polet 55 #183 Napisano Poniedziałek o 05:06 (edytowane) 😆 Bystrzacha. Jak juz napisałem wszystko widać. Bredź sobie dalej. Bez odbioru. Ulepszony pagani złoconym rotorem za 100 którego nie nosisz bo się wstydzisz...🤡 Edytowane Poniedziałek o 05:06 przez Polet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamss68 1881 #184 Napisano Poniedziałek o 05:44 (edytowane) To z oficjalnej strony.Daj zdjęcie z pomiaru zegarka i po sprawie. Edytowane Poniedziałek o 05:45 przez Adamss68 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Polet 55 #185 Napisano Poniedziałek o 06:23 (edytowane) Nic nie będę dawał bo mi adwokat osobnika z wybujałym ego coś każe. Jedno już jest na którym ktoś kto wie o co chodzi zobaczy różnicę. Suwmiarką i mikrometrem się posługiwać potrafię. Skoro strona producenta podaje 12,5 a użytkownicy twierdzą że jest ~13,5 to nie wiem po co te wstawki ze strony producenta? Edytowane Poniedziałek o 06:25 przez Polet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamss68 1881 #186 Napisano Poniedziałek o 06:48 Po co ta irytacja?Sam chciałem wiedzieć,ale dobra. Koniec dyskusji z mojej strony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 143052 #187 Napisano Poniedziałek o 19:58 Proszę ochłonąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 268 #188 Napisano wczoraj o 20:05 (edytowane) W dniu 23.02.2026 o 07:23, Polet napisał(-a): Skoro strona producenta podaje 12,5 a użytkownicy twierdzą że jest ~13,5 Producenci, nie tylko zresztą chińscy, często dokonują optymistycznych pomiarów, bo nie w każdy gust trafiają grube błyszczące koperty. W tym przypadku producent ma alibi, bo szkiełko jest wypukłe w środku (domed), co można ocenić jak połozy się zapałkę na szkiełku. Wszystko zależy wiec od tego jak przyłożymy suwmiarkę. Ja mierzyłem elektroniczną, zresztą chińska, a starałem się trafić w środek szkiełka; nie było to łatwe. Pewnym wyjściem jest podawanie jaką ma grubość koperta z pominięciem szkiełka. Super cienki na ręku Bambino ver. 2 ma jak podają sprzedawcy 11,8 mm lub nawet 12.00 mm (ze szkiełkiem), kto by przypuszczał? Edytowane 23 godziny temu przez Euryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach