Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
alpaczino

Sugess, Seestern i Sea-Kors

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Euryk napisał(-a):

Ja bym tu  zmienił rotor, co jest łatwe. Mechanizm zupełnie inaczej by wyglądał, nie tak przaśnie.  Na Aliexpress można dostać fajnie zaprojektowane rotory.

Zgadzam się, że rotor jest słaby, może kiedyś to zrobię. Zegarek mi się podoba na tyle, że tego nie mam na liście sprzedaży. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 17.02.2026 o 22:16, Paulus57 napisał(-a):

Zgadzam się, że rotor jest słaby, może kiedyś to zrobię. Zegarek mi się podoba na tyle, że tego nie mam na liście sprzedaży. 

Ulepszony PD. Najłatwiej o rotory do mechanizmu NH35, te same  pasują do wcześniejszych wersji tego mechanizmu  7S27/7S37. 

IMG_20260218_201139.jpg

IMG_20260218_201054.jpg

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ulepszony pagani a nie jakieś tam cygańskie akcenty których i tak nie widać ani nic nie dają.
Nieprzeszkadzające 11,2mm na nadgarstku. 

IMG_20260219_194455_525.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.02.2026 o 19:49, Polet napisał(-a):

To jest ulepszony pagani a nie jakieś tam cygańskie akcenty których i tak nie widać ani nic nie dają.
Nieprzeszkadzające 11,2mm na nadgarstku. 

IMG_20260219_194455_525.jpg

A  w jaki  sposób ulepszony, bo to taki sam Pagani jak  ten na twoim zdjęciu (PD-1791)?  Rożnica jest w wymienionym rotorze.  Twój  zresztą też jest cygański, bo  ma wszystkie powierzchnie polerowane, więc świeci,  nieżalenie od lumy. 😃   I też ma 13,5 mm grubości, a nie jak podajesz 11,2 mm.  Ja przynajmniej swojego PD nie noszę (dla mnie to przedmiot studialny), ale szanuję twój gust. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty naprawdę masz ze sobą jakiś problem... Skoro piszę że ma 11 i dwie dziesiąte tzn że mierzyłem i tyle ma. Mało tego, wiem dlaczego! Widać to zresztą na zdjęciach. A cygańskie akcenty to nie polerka a "złotko" w tym przypadku na rotorze. Choć koło złota to nie leżało i cygan nawet by nie chciał powąchać. Ale to Twój gust i szanuję. Kupiłeś chiński zegarek ze złoconym rotorem do kolekcjonowania!
Cieszę się również że stać Cię na droższe zegarki i ochłapami dla ludu sobie ręki wycierać nie będziesz. Szczerze mówiąc wiem też że domyślasz się co ja na to... robię. O Twojej studiowalności zegarków, się nie będę wypowiadać bo znów moderator zamknie temat.

Edytowane przez Polet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Polet napisał(-a):

Ty naprawdę  ....

"Ty naprawdę masz ze sobą jakiś problem ... ".

Bardzo to nieuprzejme z twojej strony wmawiać komuś niedyspozycje psychiczne.   Wymiana zdań na forum  nie świadczy o tym, że jego użytkownicy zwariowali. 

Skoro piszę że ma 11 i dwie dziesiąte tzn że mierzyłem i tyle ma.

Ja mierzyłem  (jeśli mówimy  o PD-1791) i ma dokładnie 13,51 mm ze szkiełkiem, lekko wypukłym.

Mało tego, wiem dlaczego! Widać to zresztą na zdjęciach.

Twoje zdjęcie  ma spore  rezerwy jeśli chodzi prawidłową ekspozycję, jest za ciemne, niewiele na nim widać.

"Choć koło złota to nie leżało".

Gdzieś pisałem, że rotor jest złoty? No nie pisałem.   Przecież  nie kosztował 580 PLN za gram, tylko ok.  100 PLN na Aliexpress, a  wymiana we własnym zakresie jest banalna.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

😆  Bystrzacha. Jak juz napisałem wszystko widać. Bredź sobie dalej. Bez odbioru.
Ulepszony pagani złoconym rotorem za 100 którego nie nosisz bo się wstydzisz...🤡

Edytowane przez Polet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screenshot_20260223_063624_Chrome.thumb.jpg.42e9c075c6127eea2fe65d5b2164ea8f.jpgTo z oficjalnej strony.Daj zdjęcie z pomiaru zegarka i po sprawie.

Edytowane przez Adamss68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie będę dawał bo mi adwokat osobnika z wybujałym ego coś każe. Jedno już jest na którym ktoś kto wie o co chodzi zobaczy różnicę. Suwmiarką i mikrometrem się posługiwać potrafię. Skoro strona producenta podaje 12,5 a użytkownicy twierdzą że jest ~13,5 to nie wiem po co te wstawki ze strony producenta?

Edytowane przez Polet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co ta irytacja?Sam chciałem wiedzieć,ale dobra.

Koniec dyskusji z mojej strony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.02.2026 o 07:23, Polet napisał(-a):

Skoro strona producenta podaje 12,5 a użytkownicy twierdzą że jest ~13,5

Producenci, nie tylko zresztą  chińscy,  często dokonują optymistycznych pomiarów, bo  nie w każdy  gust trafiają grube błyszczące  koperty. W tym przypadku  producent ma alibi, bo szkiełko jest wypukłe w środku (domed),  co można ocenić jak połozy się zapałkę na szkiełku. Wszystko zależy wiec  od tego  jak przyłożymy suwmiarkę. Ja mierzyłem elektroniczną, zresztą chińska, a starałem się trafić w środek szkiełka; nie było to łatwe. Pewnym wyjściem jest podawanie  jaką ma grubość koperta z pominięciem szkiełka. Super cienki na ręku  Bambino ver. 2 ma  jak podają  sprzedawcy 11,8 mm lub nawet 12.00 mm  (ze szkiełkiem), kto by przypuszczał?  

Edytowane przez Euryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi