Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
erzlot

Help

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem w domu aukcyjnym w Amsterdamie kominkowy kiwak Farcot. Dom aukcyjny odmówił pakowania i wysyłki i zaproponował firmę easy2send, która zażyczyła sobie astronomiczną (moim zdaniem) kwotę prawie 500 eur. Zrezygnowałem oczywiście z ich usług, ale zapłacony zegar czeka. Chodzi o odbiór, zapakowanie i wysyłkę do Polski. Czy macie Koleżanki i Koledzy jakiś pomysł lub propozycję. Jestem oczywiście gotów wszystko pokryć, żeby komuś się opłaciło nad tym pochylić.🤨 Zegar ma ok. 4 kg, wymiary 40 x 40 x 20 cm. Będę wdzięczny za pomoc lub sugestię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, korzystam i korzystałem z usług easy2send wielokrotnie, ZAWSZE pierwsza oferta jest zawyżona, warto napisać i negocjować opisując czego się dokładnie oczekuje, jakiego rodzaju pakowania, można też rozważyć  rezygnację lub obniżenie kwoty ubezpieczenia przesyłki. Niestety też znajomych w Holandii nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz tu ,może świadczą takie usługi.  MBE jest w wielu krajach 

Screenshot_20240509_130848_Samsung Internet.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Easy2send chce 410 eur -próbowałem negocjować, ale bez skutku. MBE chce 490 eur plus VAT. Oszaleli!! Tydzień temu kupiłem tej samej wielkości

(choć w drewnie) zegar w innym domu w Holandii i policzyli tylko 40 eur za pakowanie (było naprawdę super) i wysyłkę. Czyli 10 razy mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jeśli pakuje dom aukcyjny jest tanio ale nie biorą odpowiedzialności za uszkodzenia i zgubienie.

Edytowane przez old time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze dobrze jest sprawdzić opcje wysyłki przed licytacją...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazwyczaj sprawdzam, ale tego zauważyłem tuż przed aukcją. A Holandia mnie uśpiła, bo jak dotąd wszystkie domy aukcyjne pakowały i wysyłały. No ale ostatecznie uprosiłem ich i wyjątkowo zgodzili się zapakować i wysłać pocztą za jedyne 75 eur, więc 6-7 razy taniej niż firmy od p&p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi