erzlot 301 #1 Napisano 9 Maja 2024 Kupiłem w domu aukcyjnym w Amsterdamie kominkowy kiwak Farcot. Dom aukcyjny odmówił pakowania i wysyłki i zaproponował firmę easy2send, która zażyczyła sobie astronomiczną (moim zdaniem) kwotę prawie 500 eur. Zrezygnowałem oczywiście z ich usług, ale zapłacony zegar czeka. Chodzi o odbiór, zapakowanie i wysyłkę do Polski. Czy macie Koleżanki i Koledzy jakiś pomysł lub propozycję. Jestem oczywiście gotów wszystko pokryć, żeby komuś się opłaciło nad tym pochylić.🤨 Zegar ma ok. 4 kg, wymiary 40 x 40 x 20 cm. Będę wdzięczny za pomoc lub sugestię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3104 #2 Napisano 9 Maja 2024 Hmm, korzystam i korzystałem z usług easy2send wielokrotnie, ZAWSZE pierwsza oferta jest zawyżona, warto napisać i negocjować opisując czego się dokładnie oczekuje, jakiego rodzaju pakowania, można też rozważyć rezygnację lub obniżenie kwoty ubezpieczenia przesyłki. Niestety też znajomych w Holandii nie mam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #3 Napisano 9 Maja 2024 Zobacz tu ,może świadczą takie usługi. MBE jest w wielu krajach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #4 Napisano 9 Maja 2024 Easy2send chce 410 eur -próbowałem negocjować, ale bez skutku. MBE chce 490 eur plus VAT. Oszaleli!! Tydzień temu kupiłem tej samej wielkości (choć w drewnie) zegar w innym domu w Holandii i policzyli tylko 40 eur za pakowanie (było naprawdę super) i wysyłkę. Czyli 10 razy mniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #5 Napisano 9 Maja 2024 (edytowane) Jeśli pakuje dom aukcyjny jest tanio ale nie biorą odpowiedzialności za uszkodzenia i zgubienie. Edytowane 9 Maja 2024 przez old time 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6 Napisano 15 Maja 2024 Zawsze dobrze jest sprawdzić opcje wysyłki przed licytacją... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 301 #7 Napisano 17 Maja 2024 Zazwyczaj sprawdzam, ale tego zauważyłem tuż przed aukcją. A Holandia mnie uśpiła, bo jak dotąd wszystkie domy aukcyjne pakowały i wysyłały. No ale ostatecznie uprosiłem ich i wyjątkowo zgodzili się zapakować i wysłać pocztą za jedyne 75 eur, więc 6-7 razy taniej niż firmy od p&p. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach