szuwi 6586 #126 Napisano 29 Października 2024 11 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Na razie z przymiarek - jak zawsze fatalne światło Ale zegarek fajny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #127 Napisano 29 Października 2024 Zrobil tak piorunujace wrazenie nie tylko na mnie ale i na zonie - tak pozytywne, ze nawet nie mrugnela okiem na w sumie dosc mocno wyzsza cene niz to, na co patrzylem do tej pory 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #128 Napisano 29 Października 2024 41 minut temu, cordi7 napisał(-a): Zrobil tak piorunujace wrazenie nie tylko na mnie ale i na zonie - tak pozytywne, ze nawet nie mrugnela okiem na w sumie dosc mocno wyzsza cene niz to, na co patrzylem do tej pory No to w zasadzie zegarek dla Żony... teraz kup coś dla siebie ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #129 Napisano 29 Października 2024 54 minuty temu, szuwi napisał(-a): No to w zasadzie zegarek dla Żony... teraz kup coś dla siebie ;-)) Zona z targow wrocila ze Squale Super Squale Dla mnie bedzie Hentschel H2 Klassik. Na najblizsze okragle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #130 Napisano 29 Października 2024 1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Dla mnie bedzie Hentschel H2 Klassik. Na najblizsze okragle. Fajny wybór! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #131 Napisano 27 Czerwca Po samosabotazu, gdzie poszukiwania malego casuala zakonczyly sie zakupem duzego chronografu, krotki update - bo maly casual znow wraca jak bumerang Po miesiacach rozmyslan udalo mi sie zawezic liste do 4 modeli: Sinn 556 I - pasek albo guma, jakos ostatnio bransolety mi nie leza, raczej wersja I niz I RS. Hanhart Preventor HD12 - poczatkowo chodzil mi po glowie niebieski ale ostatecznie jesli w ogole to tylko czarny i tu zdecydowanie bransoleta Sinn 856 - jest wszystko czego bym chcial od zegarka do wszystkiego: hartowanie i klatka antymagnetyczna, pasek albo guma Traska Venturer GMT - zaklinalem sie, ze koniec z mikro ale ... podoba mi sie, traveller GMT fajny - tylko przy obecnej jezdzie z USA odsylanie na serwis to raczej kiepski pomysl Plan jest kupic cos pod choinke, mam wiec jeszcze czas zmienic zdanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #132 Napisano 27 Czerwca 22 minuty temu, cordi7 napisał(-a): Po samosabotazu, gdzie poszukiwania malego casuala zakonczyly sie zakupem duzego chronografu, krotki update - bo maly casual znow wraca jak bumerang Po miesiacach rozmyslan udalo mi sie zawezic liste do 4 modeli: Sinn 556 I - pasek albo guma, jakos ostatnio bransolety mi nie leza, raczej wersja I niz I RS. Hanhart Preventor HD12 - poczatkowo chodzil mi po glowie niebieski ale ostatecznie jesli w ogole to tylko czarny i tu zdecydowanie bransoleta Sinn 856 - jest wszystko czego bym chcial od zegarka do wszystkiego: hartowanie i klatka antymagnetyczna, pasek albo guma Traska Venturer GMT - zaklinalem sie, ze koniec z mikro ale ... podoba mi sie, traveller GMT fajny - tylko przy obecnej jezdzie z USA odsylanie na serwis to raczej kiepski pomysl Plan jest kupic cos pod choinke, mam wiec jeszcze czas zmienic zdanie Dla mnie sinn i chyba raczej 556 :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wisnia_Daniel 1891 #133 Napisano 27 Czerwca Jak dla mnie, opcja numer 3. Jest surowo, czytelnie, do tego smaczek w postaci daty na czwartej - bardzo dobrze to wszystko wygląda i nie wieje nudą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cavalera90 295 #134 Napisano 27 Czerwca Sinn 556 prezentuje się najlepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46697 #135 Napisano 27 Czerwca Dominik, przeczytałem aktualizację. Brzmi, jakbyś już wybrał i pięknie uzasadnił dlaczego ten, a nie inne: 4 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Sinn 856 - jest wszystko czego bym chcial od zegarka do wszystkiego: hartowanie i klatka antymagnetyczna, pasek albo guma 0 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #136 Napisano 27 Czerwca 10 minut temu, AK&AK napisał(-a): Dominik, przeczytałem aktualizację. Brzmi, jakbyś już wybrał i pięknie uzasadnił dlaczego ten, a nie inne: Technicznie - tak, ma wszystko. Wizualnie atramentowo czarna, wykonczona na polysk tarcza w 556 I bije go na glowe. Nie jestem wielkim fanem ukladu 3-6-9-12. Natomiast 556 I cenowo taki szalowy juz nie jest. Patrzac na ceny wersji na paskach, zeby porownywac jablka z jablkami mamy: Sinn 556 I Sinn 856 Hanhart Preventor HD12 No i tu juz tak rozowo 856 nie wychodzi, kosztuje prawie 2 razy tyle co 556. Plus z racji na wypelnienei obojetnym gazem serwis tylko u producenta. Preventor na bransolecie, z hartowana koperta i kajdanem z pokryciem utwardzajacym, kosztuje raptem 100 EUR wiecej niz 556 I. Ciezki wybor... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46697 #137 Napisano 27 Czerwca 56 minut temu, cordi7 napisał(-a): Ciezki wybor... I tak, i nie. Żaden nie jest Tobie potrzebny, więc wybieraj sercem. Rozum wykluczyłby zakup kolejnego zegarka... Oprócz powyższych jest jeszcze Serica i mnóstwo innych, tak więc dobrej zabawy 😁 0 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #138 Napisano 27 Czerwca Nie, nie, nie. Serica odpadla - raz, ze mikro a dwa, ze jednak 5303 ciut za male jest. Damasko odpadlo - za duze wizualnie, ja szukam naprawde malego i wygodnego zegarka. Tu wideo jak pol milimetra roznicy w wielkosci koperty wyglada wizualnie: Wybor raczej dokona sie pomiedzy wymienionymi modelami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19858 #139 Napisano 27 Czerwca (edytowane) Dominik a może 556 ale w niebieskiej wersji na fine link bracelet? Ma nakładane indeksy Edytowane 27 Czerwca przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #140 Napisano 27 Czerwca (edytowane) Widziałem go na żywo. Jest fajny ale na tyle elegancki, że wjeżdżałby mi na terytorium Nomos Cluba Poza tym ma być prosty i casualowy, z nakładanymi indeksami mam SARBa 035 Chcę fielda / explorera. PS. Gdyby nie marka na T i ucięta luma na wskazówce minutowej to Tudor Ranger byłby blisko ideału. Edytowane 27 Czerwca przez cordi7 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #141 Napisano 27 Czerwca 6 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Technicznie - tak, ma wszystko. Wizualnie atramentowo czarna, wykonczona na polysk tarcza w 556 I bije go na glowe. Nie jestem wielkim fanem ukladu 3-6-9-12. Natomiast 556 I cenowo taki szalowy juz nie jest. Patrzac na ceny wersji na paskach, zeby porownywac jablka z jablkami mamy: Sinn 556 I Sinn 856 Hanhart Preventor HD12 No i tu juz tak rozowo 856 nie wychodzi, kosztuje prawie 2 razy tyle co 556. Plus z racji na wypelnienei obojetnym gazem serwis tylko u producenta. Preventor na bransolecie, z hartowana koperta i kajdanem z pokryciem utwardzajacym, kosztuje raptem 100 EUR wiecej niz 556 I. Ciezki wybor... Dla mnie Hanhart nie jest "zgrabny". Jest "rozlany". Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Widziałem go na żywo. Jest fajny ale na tyle elegancki, że wjeżdżałby mi na terytorium Nomos Cluba Poza tym ma być prosty i casualowy, z nakładanymi indeksami mam SARBa 035 Chcę fielda / explorera. PS. Gdyby nie marka na T i ucięta luma na wskazówce minutowej to Tudor Ranger byłby blisko ideału. Ranger to fajny zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19858 #142 Napisano 28 Czerwca 11 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Chcę fielda / explorera. PS. Gdyby nie marka na T i ucięta luma na wskazówce minutowej to Tudor Ranger byłby blisko ideału. No to można jeszcze pójść w Benrusa. Bardzo ładnie ten ich field wygląda. 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 11989 #143 Napisano 28 Czerwca 16 godzin temu, cordi7 napisał(-a): explorera To może tego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #144 Napisano 28 Czerwca 15 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): To może tego Nic na T i nic na R. Jak świetne zegarki by to nie były - to po prostu nie chcę. Raz bo uważam, że nie są warte pieniędzy, które za nie wołają a dwa, że zegarek za kilka tysięcy euro to dla mnie żaden tool watch - a ja takiego szukam. Solidny, dokładny, mam się nie bać go nosić i nie obawiać zarysowania. Plus z kilku innych powodów 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 11989 #145 Napisano 28 Czerwca Kumam 👍 , ja muszę obejrzeć gdzieś 556a bo mi znowu zaczął chodzić po głowie a obiecałem sobie że po Vulcain'ie przez dłuższy czas niczego nie kupię 😆 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13081 #146 Napisano 28 Czerwca Kumam , ja muszę obejrzeć gdzieś 556a bo mi znowu zaczął chodzić po głowie a obiecałem sobie że po Vulcain'ie przez dłuższy czas niczego nie kupię Jak jesteś z Wawy albo bywasz, to we wrzecionie mają Sinny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #147 Napisano 29 Czerwca Tak myślę, czytam wasze komentarze i efektem jest finalna lista: Hanhart Preventor HD12 - czarny, na bransolecie, uwielbiam markę, hartowany, uczciwie wyceniony, pracują nad zapięciem z mikro Sinn 556 I - po ostatnich podwyżkach zrobił się niestety drogawy, nie podoba mi się nowe OGROMNE zapięcie z mikro CW C65 Sandhurst - COSC, wypukły szafir, nie jestem fanem wielkiego zapięcia z mikro i martwi mnie serwis poza EU Damasko DS30 jakoś do końca mi wyjść z głowy nie chce więc zostaje w roli czarnego konia. Stay tuned 😎 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osjd 208 #148 Napisano 29 Czerwca a moze taki zegarek na SW300 🙂 - Pitzmann https://www.pitzmann.com/shop/p/cox Jakbym wybieral 1 ze 3 - to Sinn 556. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7930 #149 Napisano 30 Czerwca @osjd dzieki, Pitzmanna jako firme kojarze. Model ciekawy ale ja chyba odrzucam wszystkie mikro - mialem negatywne doswiadczenie z jedna i chce raczej cos, co zapewni mi serwis przez lata jesli bedzie trzeba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
platuran 2 #150 Napisano 30 Czerwca Jeśli nadal "gonisz króliczka" to może Formex Field Automatic Gen 2 na pasku. Mikroregulacja zapięcia jest bardzo udana 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach