cordi7 7986 #51 Napisano 12 Lipca 2024 12 minut temu, rafi napisał(-a): Dominik, to ja Ci powiem, jaka jest według moich obserwacji tajemnica tego uzależnienia Otóż ja na początku miałem tak, że „zakochiwałem się” w jakimś modelu, oglądałem zdjęcia, czytałem recenzje, w miarę możliwości przymierzałem. W końcu kupowałem i na dość długi czas byłem happy. Natomiast od kiedy przeszedłem na tryb „fajnie byłoby mieć zegarek w takim to a takim stylu”, co wiąże się oczywiście z przeglądaniem i porównywaniem całej masy modeli, to po zakupie jest chwila frajdy, i potem myśl, że jednak „tamten też był fajny, chyba kupię”. Taką mam samoobserwację Muhle jest świetny, a na Twoim nadgarstku prezentuje się bardzo dobrze. Mido z kolei robi bardzo ciekawe te gmt. Taki trochę freak, ale jako któryś tam w kolekcji - czemu nie?! Cos w tym jest Rafal - ja juz od jakiegos czasu szukam luk w kolekcji i sprzedaje tak kolejne zakupy zonie Biedna probuje mi tlumaczyc, ze jest wiecej fajnych zegarkow niz jestem w stanie zebrac - ale probowac zawsze warto Mam natomiast obserwacje, ze odkad ograniczam sie do jednego zakupu na rok - zakupy sa bardziej przemyslane i ciesza dluzej. Znow madrosc zony, ktora powtarza mi, zebym nie kupowal zegarkow na kilogramy a skupil sie na tych naprawde wyjatkowych. Bede w pazdzierniku na targach Watch Time w Dusseldorfie (https://show.watchtime.net/en/) to zamierzam sobie kilka upatrzonych sztuk przymierzyc. Ostrze sobie zeby na Tutime, Squale, Serice, Sinna, Horage, Hanharta, Damasko i Circule 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43037 #52 Napisano 14 Lipca 2024 W dniu 12.07.2024 o 17:17, cordi7 napisał(-a): Mido Bardzo fajny model. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #53 Napisano 14 Lipca 2024 2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a): Bardzo fajny model. Mierzylem, w pierwszej chwili wydawal sie tylko OK ale z czasem podoba mi sie coraz bardziej. Bardzo fajny rozmiar, wszystko w szczotce, traveller GMT i wlos z Nivachronu - mocny zawodnik. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43037 #54 Napisano 14 Lipca 2024 19 minut temu, cordi7 napisał(-a): Mierzylem, w pierwszej chwili wydawal sie tylko OK ale z czasem podoba mi sie coraz bardziej. Bardzo fajny rozmiar, wszystko w szczotce, traveller GMT i wlos z Nivachronu - mocny zawodnik. To jest 42mm❓️ Ma mikroregulację ❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #55 Napisano 14 Lipca 2024 6 minut temu, Dorian06 napisał(-a): To jest 42mm❓️ Ma mikroregulację ❓️ To jest 40,5 mm - ta sama koperta co we wszystkich Ocean Star Tribute. Dostajesz dwa paski, materialowy i retro bransolete z mikroregulacja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43037 #56 Napisano 14 Lipca 2024 3 minuty temu, cordi7 napisał(-a): To jest 40,5 mm - Muszę go przymierzyć. Bo z wymiarów to dla mnie trochę mało. 3 minuty temu, cordi7 napisał(-a): retro bransolete z mikroregulacja To super. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #57 Napisano 14 Lipca 2024 1 minutę temu, Dorian06 napisał(-a): Muszę go przymierzyć. Bo z wymiarów to dla mnie trochę mało. To super. Przez dodatkowy bialy ring z godzinami na tarczy wizualnie jest jeszcze mniejszy, niz niewielki rozmiar koperty sugeruje. Przymierz, ja lubie mniejsze zegarki - rozmiarowo mi bardzo pasowal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43037 #58 Napisano 14 Lipca 2024 32 minuty temu, cordi7 napisał(-a): Przez dodatkowy bialy ring z godzinami na tarczy wizualnie jest jeszcze mniejszy, 😭 32 minuty temu, cordi7 napisał(-a): Przymierz, Już nie muszę. 32 minuty temu, cordi7 napisał(-a): ja lubie mniejsze zegarki Wolę te większe. Z małymi źle się czuję. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14405 #59 Napisano 14 Lipca 2024 Wolę te większe. Z małymi źle się czuję. Podesłać Ci na priv numer paczkomatu do podesłania pepsiaka? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #60 Napisano 14 Lipca 2024 3 minuty temu, rafi napisał(-a): Podesłać Ci na priv numer paczkomatu do podesłania pepsiaka? Touche 😆 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43037 #61 Napisano 14 Lipca 2024 Wymiary na papierze a real to dwie różne rzeczy. Tak wygląda 44mm kontra 40mm. A i ta fota nie oddaje różnicy. Która jest naprawdę niewielka. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #62 Napisano 18 Lipca 2024 Skoro wymiarach mowa: 40 mm Sinm 856 vs. 40 mm Damasko DA/DK36 39 mm Damasko DA30 vs. 42 mm Muhle Glashutte SAR RT 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 86828 #63 Napisano 19 Lipca 2024 Dominik dużo fajnych zegarków SInn EZM3F o którym nie pisałeś bardzo fajny ale i obydwa Mido wyglądają super ja bym wolał travelera niebieskiego i chyba w tym kierunku bym poszedł . Czarny z pomarańczowymi akcentami też fajnie ożywi kolekcję. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43037 #64 Napisano 19 Lipca 2024 Porównaj jeszcze Muhle do Damasko DA 36. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #65 Napisano 19 Lipca 2024 (edytowane) Jak sie uda albo znajde fotke w necie to wrzuce. A poki co stary stalowy SAR RT vs. nowy tytanowy SAR. Z ciekawostek: indeksy w tym nowym to hybrydowa masa ceramiczno-luminescencyjna wpuszczona na gladko w tarcze. PS. Z innej beczki: zawsze podobal mi sie IWC Mark, peron im niestety mocno odjechal - i w tym momencie wjezdza Laco Stuttgart Pro, z niebieska tarcza, na bransolecie flieger, cale w szczotce: Kolejny zegarek wpisany na liste do przymierzenia na pazdziernik Edytowane 19 Lipca 2024 przez cordi7 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 12723 #66 Napisano 19 Lipca 2024 1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a): A poki co stary stalowy SAR RT vs. nowy tytanowy SAR tytan fajny ale niestety większy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #67 Napisano 19 Lipca 2024 7 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): tytan fajny ale niestety większy Ja jestem zdecydowanym fanem klasyka. A swoja droga mieli juz kilka rocznicowych limitek, polecam filmik: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 12723 #68 Napisano 19 Lipca 2024 2 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Ja jestem zdecydowanym fanem klasyka. Ja też , i weź tu człowieku zostań jednozegarkowcem jak tyle fajnych zegarków na świecie 😆 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #69 Napisano 19 Lipca 2024 16 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): Ja też , i weź tu człowieku zostań jednozegarkowcem jak tyle fajnych zegarków na świecie 😆 To samo ciagle zonie powtarzam - i slysze w odpowiedzi, ze nie da sie miec ich wszystkich. No ale czemu by nie probowac? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1154 #70 Napisano 19 Lipca 2024 Wszystkich nie, ale tych kilkanaście najfajniejszych można mieć 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 86828 #71 Napisano 21 Lipca 2024 W dniu 19.07.2024 o 09:46, cordi7 napisał(-a): Jak sie uda albo znajde fotke w necie to wrzuce. A poki co stary stalowy SAR RT vs. nowy tytanowy SAR. Z ciekawostek: indeksy w tym nowym to hybrydowa masa ceramiczno-luminescencyjna wpuszczona na gladko w tarcze. PS. Z innej beczki: zawsze podobal mi sie IWC Mark, peron im niestety mocno odjechal - i w tym momencie wjezdza Laco Stuttgart Pro, z niebieska tarcza, na bransolecie flieger, cale w szczotce: Kolejny zegarek wpisany na liste do przymierzenia na pazdziernik Laco też fajne tylko z datą 😀 Tym mido mi się w głowie namieszało żeby coś sprzedać 😀 Póki co tylko rozważania. A ja czekam na kolejnego Niemca u Ciebie Dominik 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #72 Napisano 21 Lipca 2024 Obiecałem sobie po okresie szaleństw trochę się ogarnąć i zwolnić więc do mojego kolejnego zakupu musisz poczekać do 2025 Fajnie jakby to był Niemiec - a co wyjdzie to się okaże bo w grze jest mocny zawodnik Swiss Made 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 1526 #73 Napisano 22 Lipca 2024 20 godzin temu, cordi7 napisał(-a): [...] w grze jest mocny zawodnik Swiss Made Jaki? 0 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7986 #74 Napisano 22 Lipca 2024 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 1526 #75 Napisano 22 Lipca 2024 Ooo, taka tarcza to nie na moje oczy! Wszystko by mi tu migało - a raczej "midało" 0 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach