Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
beniowski

Alternatywa dla Rolexa Yacht-Mastera 36mm

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zawitałem do salonu Rolexa w Ferrarze i żona zapisała się na coś dla siebie. Jednocześnie bardzo spodobał się jej YM w wersji z różowego złota w wersji 36mm na Oysterfleksie. Stwierdziła jednak że nie wyda 27k euro na, cytuję „zegarek na gumie”. Kojarzycie jakieś alternatywy dla tego modelu (preferowana stal ze względu na cenę) tak do 10k euro? Mnie niewiele modeli przychodzi do głowy ze względu na rozmiar (maksymalnie 36mm). YM 37mm na bransolecie (ref.268622) nie wchodzi w rachubę, bo „za ciężki i bezel nie ten”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z malych nurkow masz: 

• Rado Captain Cook (37 mm)
  • Oris Divers 65 (36 mm)
  • Longines Legend Diver (36 mm)
  • Tudor Black Bay 54 (37 mm)
  • Breitling Superocean (36 mm)
  • Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe (38 mm)

Chyba tylko ostatnia pozycja jest w rejonachRolexa jesli idzie o prestiz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie byłem wystarczająco precyzyjny - ma być na gumie, bo….. YM był na gumie. Zwariować z tymi kobietami można. Doxa jest super, ale nic do 36mm w kolorowych, sportowych wersjach nie widzę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A musi być podobny do YM? Bo jak nie, to Zenity Defy Skyline 36 są ładne. Gumę w kolorze tarczy chyba można dokupić.

image.thumb.png.5261cc75854df69050e710cfb35be94e.png

image.thumb.png.c6dd819463baa2654460559e36b12a6b.png

image.thumb.png.04d219516aa9cacb6ec419e22df06df9.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doxa Sub 200T, koperta niby 39 mm ale tarcza malutka, tylko 41,50 mm L2L. Fajne kolory i są na gumie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że Nekton za duży?

3d98124704a1bf24551c26df0640fe.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem raz jeszcze, Brajtki Superocean bialy i pomaranczowy sa na gumie a do niebieskiego da sie gume dokupic:

https://www.breitling.com/de-de/watches/superocean/superocean-automatic-36-my22/A17377211A1/

a17377211a1s1-superocean-automatic-36-so

https://www.breitling.com/de-de/watches/superocean/superocean-automatic-36-my22/A17377211A1/

a17377211o1s1-superocean-automatic-36-so

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim bardzo za sugestie. Na razie na czoło wysunął się Tudor Black Bay 54 w wersji 37mm (okazało się że żona ma zniżkę w Tudorze - czemu ja takich rzeczy nie wiem😂?). Także Tag Heuer Acquaracer w wersji 36 mm się bardzo spodobał. Doxa też, ale w tym przypadku absolutnie trzeba ten model przymierzyć, bo wydaje się duża rozmiarowo. Doksy są u mnie dostępne, więc to ok. Breitlingi może, zobaczymy. Zenithy odpadły, podobnie Rado i Oris. Choć pewnie może się okazać, że żona pójdzie coś sobie znaleźć z ww. modeli, a wróci z czymś całkowicie innym lub, co bardziej prawdopodobne, z kolejną torebką 🤣.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi