Paulus57 131667 #26 Napisano 31 Sierpnia 2024 Kolejny zegarek w moich zbiorach na ST 1901. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal260189 25 #27 Napisano 17 Września 2024 W dniu 17.07.2024 o 10:04, Paulus57 napisał(-a): Na mechanizmie Sea-Gulla - Red Star. Mnie się bardzie podoba wersja ze strzałką - może kiedy kupie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #28 Napisano 17 Września 2024 51 minut temu, michal260189 napisał(-a): Mnie się bardzie podoba wersja ze strzałką - może kiedy kupie Wiem, że sporo osób ma uczulenie na punkcie czerwonej gwiazdy, ale mnie przeszło 35 lat temu i obecnie to dla mnie zwykły znak graficzny i nic więcej. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal260189 25 #29 Napisano 17 Września 2024 (edytowane) Oczywiście - każdy ma własne preferencje Cytat Kolejny zegarek w moich zbiorach na ST 1901. Coś mi ten zegarek przypomina chyba stare Seiko chrono Edytowane 17 Września 2024 przez michal260189 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinboro 80 #30 Napisano 21 Września 2024 (edytowane) Pytanie do specjalistów od chińskich zegarków. Ten model: https://pl.aliexpress.com/item/1005007541972047.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60793590549&aff_fcid=c8dc5d1d42e041faa58c492c5b41e655-1726918511351-03705-_Eyv9vtT&tt=MG&aff_fsk=_Eyv9vtT&aff_platform=default&sk=_Eyv9vtT&aff_trace_key=c8dc5d1d42e041faa58c492c5b41e655-1726918511351-03705-_Eyv9vtT&shareId=60793590549&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=af76217b90ef4ec4ac2be69d0047ea92&afSmartRedirect=y#nav-specification Którym zegarkiem to jest inspiracja ? Bo poszukałem różne jumping-hour i nic identycznego nie mogę znaleźć jako wzór Edytowane 21 Września 2024 przez marcinboro literówki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BartasW 3002 #31 Napisano 21 Września 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 419 #32 Napisano 4 Października 2024 (edytowane) Przybył po chyba miesiącu albo i dłużej od zamówienia Poniżej zostawia info dla potomnych, może komuś sie przyda :). Poczta Polska dorosła - chyba, żeby zacząć robić samemu odprawy celne (jeszcze z mc temu się nie dało, nie bo nie). Przynajmniej WER Zabrze i tym razem :). Więc myślę, no elegancko. Oczywiście, że chcę żeby poczta zajęła się tematem. Wysyłam zrzut ekranu z transakcji jak chcieli. Każą wypełnić druczek co w środku, ok wypełniam. Każą udać się na pocztę i złożyc pełnomocnictwo jednorazowe do tej sprawy. Mówię, byłem już kiedyś mam ogólne. Nie to musi być do tej sprawy. Ehhh to biegnę . Jest. Dokonać opłaty....dokonuję. Ups pomyliliśmy się , musi Pan dokonać innej, ta zostanie zwrócona. No ok. Oczywiście między tymi sytuacjami jest czasem dzień, czasem dwa zwłoki. No i elegancko, ze jest HO i mogę wyjść sobie na pocztę bo oczywiście czynna tylko w 1 dzień dłużej. Ok. mamy wszystkie papiery......prosze dosłać potwierdzenie dokonania opłaty i rachunek, dowód zakupu. No to znów, dosyłam potwierdzenie i kolejny raz piszę, że jest screen z aukcji, nie ma rachunków i juz kiedyś przesyłałem, no ale ok, załączam kolejny raz. I czekam......po 3 dniach piszę.....co z tym...proszę czekać.....no to czekam kolejne chyba 2 dni, wreszcie jest radosna wiadomość że UC zaakceptował papierologię mam przelać kasę. No to szybciutko przelewam, wysyłam potwierdzenie od razu. Czekam.... G. 14 dzis.....dzwoni ktoś...dzień dobry PP, mam przesyłkę poleconą. ??? Myślę, ki czort, patrzę co niesie, patrzę kartonik.....wiadomo było ze Ali........ehhhh sumarycznie, Całość wyszła mnie drożej niż usługi prywatne, dużo dłużej no i nie liczę juz mojego czasu. Także ......no jeszcze PP nie odrobiła lekcji do końca. Edytowane 4 Października 2024 przez niuti 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #33 Napisano 7 Października 2024 W dniu 4.10.2024 o 15:05, niuti napisał(-a): Przybył po chyba miesiącu albo i dłużej od zamówienia Poniżej zostawia info dla potomnych, może komuś sie przyda :). Poczta Polska dorosła - chyba, żeby zacząć robić samemu odprawy celne (jeszcze z mc temu się nie dało, nie bo nie). Przynajmniej WER Zabrze i tym razem :). Więc myślę, no elegancko. Oczywiście, że chcę żeby poczta zajęła się tematem. Wysyłam zrzut ekranu z transakcji jak chcieli. Każą wypełnić druczek co w środku, ok wypełniam. Każą udać się na pocztę i złożyc pełnomocnictwo jednorazowe do tej sprawy. Mówię, byłem już kiedyś mam ogólne. Nie to musi być do tej sprawy. Ehhh to biegnę . Jest. Dokonać opłaty....dokonuję. Ups pomyliliśmy się , musi Pan dokonać innej, ta zostanie zwrócona. No ok. Oczywiście między tymi sytuacjami jest czasem dzień, czasem dwa zwłoki. No i elegancko, ze jest HO i mogę wyjść sobie na pocztę bo oczywiście czynna tylko w 1 dzień dłużej. Ok. mamy wszystkie papiery......prosze dosłać potwierdzenie dokonania opłaty i rachunek, dowód zakupu. No to znów, dosyłam potwierdzenie i kolejny raz piszę, że jest screen z aukcji, nie ma rachunków i juz kiedyś przesyłałem, no ale ok, załączam kolejny raz. I czekam......po 3 dniach piszę.....co z tym...proszę czekać.....no to czekam kolejne chyba 2 dni, wreszcie jest radosna wiadomość że UC zaakceptował papierologię mam przelać kasę. No to szybciutko przelewam, wysyłam potwierdzenie od razu. Czekam.... G. 14 dzis.....dzwoni ktoś...dzień dobry PP, mam przesyłkę poleconą. ??? Myślę, ki czort, patrzę co niesie, patrzę kartonik.....wiadomo było ze Ali........ehhhh sumarycznie, Całość wyszła mnie drożej niż usługi prywatne, dużo dłużej no i nie liczę juz mojego czasu. Także ......no jeszcze PP nie odrobiła lekcji do końca. Nie wiem, ale ja mam zupełnie inne, pozytywne doświadczenia a usługa pocztowa kosztowała mnie jednak wyraźnie taniej, niż pośrednictwo najtańszej agencji celnej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 419 #34 Napisano 8 Października 2024 W dniu 7.10.2024 o 10:39, Paulus57 napisał(-a): Nie wiem, ale ja mam zupełnie inne, pozytywne doświadczenia a usługa pocztowa kosztowała mnie jednak wyraźnie taniej, niż pośrednictwo najtańszej agencji celnej. Dlatego napisałem WER Zabrze. Ale chętnie dowiem się ile u Ciebie wyszło i jak szybko temat ogarnięty. Moim zdaniem to nowość dlatego pewnie "osoby" uczyły się jeszcze bo niedawno nie było dyskusji, że ogarnie to poczta. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #35 Napisano 8 Października 2024 13 godzin temu, niuti napisał(-a): Dlatego napisałem WER Zabrze. Ale chętnie dowiem się ile u Ciebie wyszło i jak szybko temat ogarnięty. Moim zdaniem to nowość dlatego pewnie "osoby" uczyły się jeszcze bo niedawno nie było dyskusji, że ogarnie to poczta. Do mnie zadzwonili za pierwszym razem i zapytali, czy chcę sam odprawiać, czy przez nich? Ponieważ zegarków nie mogą odprawiać, więc sami zaproponowali bym zgodził się na kwalifikację pod "budziki" (to mogą). Z tym, że na budziki jest 5% cła, ale odprawa pocztowa kosztuje kilka złotych i per saldo wychodzi to sporo taniej, niż przez agencję celną. Raz dałem im upoważnienie stałe i jest spokój. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olsen 350 #36 Napisano 9 Października 2024 od dawna za mną chodził , no ma cuś w sobie ...... 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #37 Napisano 9 Października 2024 25 minut temu, Olsen napisał(-a): od dawna za mną chodził , no ma cuś w sobie ...... Dekiel przeszklony? Ile kosztował, bo w tym modelu to rozpiętość jest ogromna. Od niecałych 300 do chyba 3000 zł. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olsen 350 #38 Napisano 9 Października 2024 25 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Dekiel przeszklony? Ile kosztował, bo w tym modelu to rozpiętość jest ogromna. Od niecałych 300 do chyba 3000 zł. przeszklony , ja kupowałem na amazonie siedemset i coś tam , natomiast jest sporo info w necie ,że te sprzęty są podrabiane często więc wolałem nie ryzykować , na liście przewozowym z Chin nadanie było w - SEAGULL OFFICIAL STORE , karta gwarancyjna z kodem też wygląda na oryginał , mam nadzieje ,że ori :))) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #39 Napisano 9 Października 2024 50 minut temu, Olsen napisał(-a): przeszklony , ja kupowałem na amazonie siedemset i coś tam , natomiast jest sporo info w necie ,że te sprzęty są podrabiane często więc wolałem nie ryzykować , na liście przewozowym z Chin nadanie było w - SEAGULL OFFICIAL STORE , karta gwarancyjna z kodem też wygląda na oryginał , mam nadzieje ,że ori :))) Kod zamaskowałeś, czy go nie ma? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olsen 350 #40 Napisano 9 Października 2024 3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Kod zamaskowałeś, czy go nie ma? jest zdrapka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #41 Napisano 9 Października 2024 9 minut temu, Olsen napisał(-a): jest zdrapka A to OK. Zdrap i zarejestruj się, to przynajmniej będziesz miał pewność, że to produkt Sea-Gulla. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olsen 350 #42 Napisano 11 Października 2024 W dniu 9.10.2024 o 13:04, Paulus57 napisał(-a): A to OK. Zdrap i zarejestruj się, to przynajmniej będziesz miał pewność, że to produkt Sea-Gulla. no i chyba jest to fake - sea gull , skan kodu QR z karty owszem przenosi nas na oficjalna stronę SEA GULL ale żeby wpisać kod rejestracyjny z karty najpierw wymaga od nas podania nr. seryjnego sikora a takiego nie znajdziesz ani na zegarku ani pudełku czy papierologi ale zegarek zostaje ponoszę i zobaczę co to warte ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #43 Napisano 11 Października 2024 10 minut temu, Olsen napisał(-a): no i chyba jest to fake - sea gull , skan kodu QR z karty owszem przenosi nas na oficjalna stronę SEA GULL ale żeby wpisać kod rejestracyjny z karty najpierw wymaga od nas podania nr. seryjnego sikora a takiego nie znajdziesz ani na zegarku ani pudełku czy papierologi ale zegarek zostaje ponoszę i zobaczę co to warte ... Może jest na mechanizmie? Ja mam Red Star na mechanizmie Sea-Gulla, ale kosztował 275 zł. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 233 #44 Napisano 13 Października 2024 W dniu 17.09.2024 o 13:16, Paulus57 napisał(-a): Wiem, że sporo osób ma uczulenie na punkcie czerwonej gwiazdy, ale mnie przeszło 35 lat temu i obecnie to dla mnie zwykły znak graficzny i nic więcej. Ale ze swastyką byś nie kupił. Czemu? 😁 W dniu 17.09.2024 o 12:22, michal260189 napisał(-a): Mnie się bardzie podoba wersja ze strzałką - może kiedy kupie Ten czarny (D304) jest oczywiście najładniejszy, ale z jakiej fabryki (i czy fabryki) on wyszedł tego nie wie nikt. Być może to jakaś produkcja na boku sprzedawana przez Good Stuffs w dziale Sea-Gull. Gdyby ten sklep sprzedawał na Aliexpress to warto może byłoby w to wchodzić, a tak? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #45 Napisano 13 Października 2024 Godzinę temu, Euryk napisał(-a): Ale ze swastyką byś nie kupił. Czemu? 😁 Ten czarny (D304) jest oczywiście najładniejszy, ale z jakiej fabryki (i czy fabryki) on wyszedł tego nie wie nikt. Być może to jakaś produkcja na boku sprzedawana przez Good Stuffs w dziale Sea-Gull. Gdyby ten sklep sprzedawał na Aliexpress to warto może byłoby w to wchodzić, a tak? Widziałem takie ze swastyką, też byś nie kupił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #46 Napisano 13 Października 2024 Chłopaki te wasze ocean star to mają po 44 mam kopertę. Jak się to ma na nadgarstku bo chodzi za mną od dawna. A że mam 17.5 to obawiam się że to raczej kawał cegły. Przy okazji zapytam też o ofertę na tego bo może ktoś miał i podzieli się spostrzeżeniami https://a.aliexpress.com/_EIXxecN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #47 Napisano 13 Października 2024 32 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Chłopaki te wasze ocean star to mają po 44 mam kopertę. Jak się to ma na nadgarstku bo chodzi za mną od dawna. A że mam 17.5 to obawiam się że to raczej kawał cegły. Przy okazji zapytam też o ofertę na tego bo może ktoś miał i podzieli się spostrzeżeniami https://a.aliexpress.com/_EIXxecN ja mam może z parę mm większy nadgarstek, ale jest płaski a to ma znaczenie. Specjalnie z dedykacją fotka dla Ciebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Premy 1949 #48 Napisano 17 Października 2024 On 10/13/2024 at 4:30 PM, Euryk said: Ale ze swastyką byś nie kupił. Czemu? 😁 Ten czarny (D304) jest oczywiście najładniejszy, ale z jakiej fabryki (i czy fabryki) on wyszedł tego nie wie nikt. Być może to jakaś produkcja na boku sprzedawana przez Good Stuffs w dziale Sea-Gull. Gdyby ten sklep sprzedawał na Aliexpress to warto może byłoby w to wchodzić, a tak? To są zegarki tworzone przez mikrobrand z Hong Kongu, HKED. Jakościowo, najlepsze zaraz po tych oficjalnych, ze sklepu Sea-Gull. Zamówiłem jeden, lada dzień powinien być 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Premy 1949 #49 Napisano 17 Października 2024 On 10/11/2024 at 8:31 PM, Olsen said: no i chyba jest to fake - sea gull , skan kodu QR z karty owszem przenosi nas na oficjalna stronę SEA GULL ale żeby wpisać kod rejestracyjny z karty najpierw wymaga od nas podania nr. seryjnego sikora a takiego nie znajdziesz ani na zegarku ani pudełku czy papierologi ale zegarek zostaje ponoszę i zobaczę co to warte ... Definicja "fake - sea gull" nie jest w tym przypadku taka prosta. To jest jednocześnie oryginalny i jednocześnie nieoryginalny zegarek tutaj wyjaśnienie: https://saicheung.com/the-history-of-seagull-1963-pilots-chronograph-the-definitive-answer-to-all-your-questions/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131667 #50 Napisano 17 Października 2024 3 godziny temu, Premy napisał(-a): To są zegarki tworzone przez mikrobrand z Hong Kongu, HKED. Jakościowo, najlepsze zaraz po tych oficjalnych, ze sklepu Sea-Gull. Zamówiłem jeden, lada dzień powinien być Jesteś pewny, że tak są oceniane? Sprawdzałeś, czy wiedza z netu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach