TomcioMiki 62205 #1 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) Może się przyjemnie temat bo nie widzę takiego są noże, pióra, buty, perfumy i takie tam. Tak na zachętę na szybko z ręki 🤗🤗🤗 Rękodzieło kupione na Festiwalu Słowian i Wikingów na wyspie Wolin. Srebro 🤗🤗🤗 Edytowane 20 Września 2024 przez TomcioMiki 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #2 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) - Mala buddyjska z kości jaka (z licznikami), - Młot Thora (handmade), - Naszyjnik zespołu HATE (Nienawiść – Nocny Posłaniec Śmierci Halkette) wykonany przez Tyvodara. Edytowane 20 Września 2024 przez jimmy6 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3706 #3 Napisano 20 Września 2024 U mnie tylko zegarek, nawet obrączki nie nosze bo mnie denerwujeWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62205 #4 Napisano 20 Września 2024 A na szyi bursztyn i sreberko 🤗🤗🤗 10 minut temu, bober5264 napisał(-a): U mnie tylko zegarek, nawet obrączki nie nosze bo mnie denerwuje Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka A obrączka taka 😁😁😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 10883 #5 Napisano 20 Września 2024 35 minut temu, bober5264 napisał(-a): U mnie tylko zegarek, nawet obrączki nie nosze bo mnie denerwuje Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Ja tak samo, uznaję głównie zegarek jako element ozdobny, ewentualnie łańcuszek z krzyżykiem i może sygnet; jeśli ktoś np posiada herb szlachecki/rodowy lub zamieszcza w nim logo swojej organizacji lub tej, której jest członkiem np Rotary Club / Lions Club. Przypinki do klap też mi się widzą z taką sygnaturą. A ja obrączkę zgubiłem po tygodniu. Odnalazła się i odłożyłem do pudełka, leży tam już ponad 15 lat. Osobiście nie rozumiem noszenia koralików, rzemyków i innych ozdób. Jak ktoś lubi, to nic mi do tego. Ale tatuaży też nie rozumiem; głównie u Kobiet. Pewnie to wpływ trendu w modzie. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #6 Napisano 20 Września 2024 Jedyną akceptowalną ozdobą u mężczyzny jest BLIZNA, jeśli ktoś ma odmienne zdanie, to RAUS do przedszkola. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62205 #7 Napisano 20 Września 2024 10 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Ja tak samo, uznaję głównie zegarek jako element ozdobny, ewentualnie łańcuszek z krzyżykiem i może sygnet; jeśli ktoś np posiada herb szlachecki/rodowy lub zamieszcza w nim logo swojej organizacji lub tej, której jest członkiem np Rotary Club / Lions Club. Przypinki do klap też mi się widzą z taką sygnaturą. A ja obrączkę zgubiłem po tygodniu. Odnalazła się i odłożyłem do pudełka, leży tam już ponad 15 lat. Osobiście nie rozumiem noszenia koralików, rzemyków i innych ozdób. Jak ktoś lubi, to nic mi do tego. Ale tatuaży też nie rozumiem; głównie u Kobiet. Pewnie to wpływ trendu w modzie. Co powiesz na to , to nie moda, od kiedy są ludzie zawsze się ozdabiali 😁😁😁 Albo to 😁 😁 😁 A co mi tam 🤗 🤗 🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 10883 #8 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) 14 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Co powiesz na to , to nie moda, od kiedy są ludzie zawsze się ozdabiali 😁😁😁 Albo to 😁 😁 😁 A co mi tam 🤗 🤗 🤗 Tomek tak jak wspomniałem, mi to absolutnie nie przeszkadza. Być może jestem prostym człowiekiem i dla mnie ozdoba wiąże się z pewną funkcjonalnością i ewentualną identyfikacją z ... Cała reszta to gadżety, które są dla mnie zbędne. To, że ludzie np z kontynentu afrykańskiego, amerykańskiego ozdabiają się w sposób charakterystyczny jest to wynik przynależności społecznej(plemiennej), kulturowej i wpływu tradycji, o której my coraz bardziej ochoczo zapominamy. Edytowane 20 Września 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #9 Napisano 20 Września 2024 Najczęściej z biżuterii noszę zegarek, obrączkę i tunele/plagi z racji dziur w uszach. Do stroju formalnego zakładam spinki do mankietów. Zauważyłem u siebie tendencję do kupowania „ niecodziennych ozdób” ...........i odkładnia do szuflady. Mali używam zgodnie z przeznaczeniem. Tatuaże posiadam. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62205 #10 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) 24 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Tomek tak jak wspomniałem, mi to absolutnie nie przeszkadza. Być może jestem prostym człowiekiem i dla mnie ozdoba wiąże się z pewną funkcjonalnością i ewentualną identyfikacją z ... Cała reszta to gadżety, które są dla mnie zbędne. To, że ludzie np z kontynentu afrykańskiego, amerykańskiego ozdabiają się w sposób charakterystyczny jest to wynik przynależności społecznej(plemiennej), kulturowej i wpływu tradycji, o której my coraz bardziej ochoczo zapominamy. Ale ja się nie gniewam, tatuaże i ozdoby powstały odkąd ludzie istnieją, niezależnie od kontynentu 🤗🤗🤗 Najstarsze odkrycie wytatuowanej skóry ludzkiej do tej pory znaleziono na ciele Ötziego, Człowieka Lodu , datowanego na lata 3370–3100 p.n.e Edytowane 20 Września 2024 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7153 #11 Napisano 20 Września 2024 39 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Co powiesz na to , to nie moda, od kiedy są ludzie zawsze się ozdabiali 😁😁😁 Teraz ozdabiają się zdecydowanie mniej. Na podstawie podanego przez ciebie przykładu wnioskuję, że może to być jakiś instynkt pierwotny Tylko nie wiem czy o to ci chodziło Kilka lat zajęło mi przekonanie się do metalowej bransolety w zegarku. Czasami dalej mam z tym problem, bo elegancki zegarek widzę tylko na pasku. Oprócz tego nic. Tatuaży też nie mam. Nie przynależę do żadnej grupy, sekty by się oznaczać. 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 10786 #12 Napisano 20 Września 2024 11 minut temu, jimmy6 napisał(-a): Zauważyłem u siebie tendencję do kupowania „ niecodziennych ozdób” ...........i odkładnia do szuflady. Mali używam zgodnie z przeznaczeniem. Tatuaże posiadam. Podobnie 🤗 tatuaże posiadam (lubię), łańcuszek z wisiorkiem, reszta zgodnie z przeznaczeniem 😉 Zegarek jako narzędzie, więc w czasie wolnym nie korzystam. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62205 #13 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) 9 minut temu, Sol napisał(-a): Teraz ozdabiają się zdecydowanie mniej. Na podstawie podanego przez ciebie przykładu wnioskuję, że może to być jakiś instynkt pierwotny Tylko nie wiem czy o to ci chodziło Ooo zdziwiłbyś się, co ludzie robią z sobą 😁😁😁 😉😉😉 Edytowane 20 Września 2024 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3706 #14 Napisano 20 Września 2024 Tatuaży też nie mam. Nie przynależę do żadnej grupy, sekty by się oznaczać.A to trzeba być członkiem jakiejś grupy czy sekty żeby mieć dziary? Bo tak się składa że mam z 10 tatuaży a nigdzie nie przynależę, robię coś źle? Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #15 Napisano 20 Września 2024 11 minut temu, bober5264 napisał(-a): A to trzeba być członkiem jakiejś grupy czy sekty żeby mieć dziary? Bo tak się składa że mam z 10 tatuaży a nigdzie nie przynależę, robię coś źle? Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka A mnie ciekawi proces myślowy stojący za tatuażem, piercingiem itp. Co Wami kieruje, czujecie się po tych "zabiegach" lepsi, piękniejsi czy co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15713 #16 Napisano 20 Września 2024 Ja spełniłem młodzieńcze marzenia, jak oglądałem metalowe teledyski na MTV, zawsze tak chciałem no i mam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3706 #17 Napisano 20 Września 2024 A mnie ciekawi proces myślowy stojący za tatuażem, piercingiem itp. Co Wami kieruje, czujecie się po tych "zabiegach" lepsi, piękniejsi czy co?Najbardziej sunie mi się na język odpowiedz: po to żeby głupi miał zagadkęAle odpowiadając bardziej kulturalnie: bo tak mi się podoba i totalnie nie rozumiem Twojej rozkminy,A dlaczego nosisz taki zegarek jaki nosisz? Dlaczego chodzisz/nie chodzisz na siłownię, dlaczego masz/nie masz zarostu, długich włosów etc dlaczego nosisz kapelusz albo czapkę, albo dlaczego nie nosiszWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 10883 #18 Napisano 20 Września 2024 1 minutę temu, bober5264 napisał(-a): Najbardziej sunie mi się na język odpowiedz: po to żeby głupi miał zagadkę Ale odpowiadając bardziej kulturalnie: bo tak mi się podoba i totalnie nie rozumiem Twojej rozkminy, A dlaczego nosisz taki zegarek jaki nosisz? Dlaczego chodzisz/nie chodzisz na siłownię, dlaczego masz/nie masz zarostu, długich włosów etc dlaczego nosisz kapelusz albo czapkę, albo dlaczego nie nosisz Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Nie mogłem się powstrzymać 😆 Uwaga w poniższym materiale pada wulgarne słowo 18+ 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #19 Napisano 20 Września 2024 31 minut temu, Szpindlakfan napisał(-a): A mnie ciekawi proces myślowy stojący za tatuażem, piercingiem itp. Co Wami kieruje, czujecie się po tych "zabiegach" lepsi, piękniejsi czy co? Poniekąd jest to wpływ (tak jak u satanica) muzyki, której słuchami i środowiska, w którym się „obracam”. Na pewno nie robiłem tatuaży, aby podnieść swoją samocenę. Robiłem je i robię, bo mi się podoba taki sposób ozdabiania ciała, tyle i aż tyle. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 10883 #20 Napisano 20 Września 2024 (edytowane) 5 minut temu, jimmy6 napisał(-a): Poniekąd jest to wpływ (tak jak u satanica) muzyki, której słuchami i środowiska, w którym się „obracam”. Na pewno nie robiłem tatuaży, aby podnieść swoją samocenę. Robiłem je i robię, bo mi się podoba taki sposób ozdabiania ciała, tyle i aż tyle. Z czystej ciekawości, być może źle zakładam i jesteś na podobnym etapie ozdabiania ciała. Czy odważyłbyś/odważyłeś szbliżyć się do poziomu np. Marcina Różalskiego, czy to już trochę zbyt wiele? Edytowane 20 Września 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62205 #21 Napisano 20 Września 2024 Forumowicze taki jest tytuł wątku "Biżuteria męska" 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #22 Napisano 20 Września 2024 17 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Z czystej ciekawości, być może źle zakładam i jesteś na podobnym etapie ozdabiania ciała. Czy odważyłbyś/odważyłeś szbliżyć się do poziomu np. Marcina Różalskiego, czy to już trochę zbyt wiele? Odpowiedź brzmi: Nie. Nie jestem i nie sądzę, abym był na poziomie tatuowania Marcina Różalskiego. Podobają mi się tatuaże na głowach, szyjach, ect., ale u innych. Każdemu według potrzeb. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62205 #23 Napisano 20 Września 2024 Ja noszę bo mi się po prostu podoba, z szyji ściągam tylko do kąpieli, z paluchów wcale a bransoletki to zależnie od nastroju 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #24 Napisano 20 Września 2024 7 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Forumowicze taki jest tytuł wątku "Biżuteria męska" 🤗🤗🤗 ...........już kończę 🙃 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62205 #25 Napisano 20 Września 2024 Teraz, jimmy6 napisał(-a): ...........już kończę 🙃 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach