Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
atllantiS

Zegarek z rozbudowaną datą do 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym was prosić o pomoc przy wskazaniu zegarka, konkretnie chodzi mi o firmy które polecacie i które będą trwałe. Wpadły mi w oko modele jak poniżej:

https://ponadczasowi.pl/sklep/produkt/zeppelin-7037-hindenburg-lz129-36-mm?matchtype=&device=c&keyword=&creative=&campaignid=21092391500&adgroupid=&loc_interest_ms=&loc_physical_ms=1011419&feeditemid=&adposition=&gBraid=0AAAAABQNOG_x3QZSYvXjTPhYX8v5RgZbQ&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6oNB0kyMUf0JLzeLHrFTzZKq1l-7US4KJFLYzQgkjLq0YZBMjR_uHkaAuKREALw_wcB

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-delbana-41601-646-6-064?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PM][L]&utm_id=19484470313&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6rWI8UIhWl2VP_cModj3-_j1n2vB4wB1GMMPNNVDDyvYYcB3zZAfUYaAt-CEALw_wcB

Podoba mi się pomysł z rozbudowanymi datami, a co więcej uważam, że w moim przypadku jest to jedyna dodatkowa rzecz której potrzebuję w zegarku. Jestem skłonny pochylić się nad uproszczoną wersją daty, jeżeli będzie jakaś ciekawa propozycja.

Z góry dziekuję za pomoc! :)

Pozdrawiam,

Patryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, atllantiS napisał(-a):

Cześć,

Chciałbym was prosić o pomoc przy wskazaniu zegarka, konkretnie chodzi mi o firmy które polecacie i które będą trwałe. Wpadły mi w oko modele jak poniżej:

https://ponadczasowi.pl/sklep/produkt/zeppelin-7037-hindenburg-lz129-36-mm?matchtype=&device=c&keyword=&creative=&campaignid=21092391500&adgroupid=&loc_interest_ms=&loc_physical_ms=1011419&feeditemid=&adposition=&gBraid=0AAAAABQNOG_x3QZSYvXjTPhYX8v5RgZbQ&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6oNB0kyMUf0JLzeLHrFTzZKq1l-7US4KJFLYzQgkjLq0YZBMjR_uHkaAuKREALw_wcB

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-delbana-41601-646-6-064?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PM][L]&utm_id=19484470313&gclid=Cj0KCQjwjNS3BhChARIsAOxBM6rWI8UIhWl2VP_cModj3-_j1n2vB4wB1GMMPNNVDDyvYYcB3zZAfUYaAt-CEALw_wcB

Podoba mi się pomysł z rozbudowanymi datami, a co więcej uważam, że w moim przypadku jest to jedyna dodatkowa rzecz której potrzebuję w zegarku. Jestem skłonny pochylić się nad uproszczoną wersją daty, jeżeli będzie jakaś ciekawa propozycja.

Z góry dziekuję za pomoc! :)

Pozdrawiam,

Patryk

Zacznij od określenia, jaki rozmiar wolałbyś, bo te dwa różnią się znacznie. Jaki masz obwód nadgarstka i jaki jest jego kształt (płaski, okrągły).?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W linii Zeppelin Hindenburg są też większe, "męskie" wersje 40 mm. Nie wszyscy polubią hesalitowe (akrylowe) szkiełka w nich.

https://www.pointtec.de/zeppelin/en/all-watches/?f=905&fcp=905

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Zacznij od określenia, jaki rozmiar wolałbyś, bo te dwa różnią się znacznie. Jaki masz obwód nadgarstka i jaki jest jego kształt (płaski, okrągły).?

Pomyłka przy wklejaniu linku do Zeppelina, miał być męski - ten który wkleił Anansi. 

Zdecydowanie okrągły, koniecznie na pasku, najlepiej z jasną tarczą, koperta nie mniejsza niż 40mm.

Obwód nadgarstka to 19cm, określiłbym go jak płaski :)

Edytowane przez atllantiS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, atllantiS napisał(-a):

Pomyłka przy wklejaniu linku do Zeppelina, miał być męski - ten który wkleił Anansi. 

Zdecydowanie okrągły, koniecznie na pasku, najlepiej z jasną tarczą, koperta nie mniejsza niż 40mm.

Obwód nadgarstka to 19cm, określiłbym go jak płaski :)

Przy takich parametrach, raczej 39-40 mm to minimum. Optymalne raczej 42-44 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiała paść propozycja ponad budżet - a zatem Mido Multifort TV Big Date. Amagnetyczny włos z Nivachronu, świetne gumowe paski, wysoka jakość wykonania i duża data :)

image.thumb.jpeg.225dc69977005067b97202310fcc5d05.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak zaczęliśmy z propozycjami ponad budżet to jeszcze propozycja innego brandu ze Swatch Grupy -> Certina DS-1 Big Date

modeli, kolorów tarcz - wiele (można by rzec do wyboru do koloru), design - klasyczny no i spora data ;)

image.thumb.png.a1c9344f4c81a6147500dcbb387fa46e.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Nocny duch napisał(-a):

to jak zaczęliśmy z propozycjami ponad budżet to jeszcze propozycja innego brandu ze Swatch Grupy -> Certina DS-1 Big Date

modeli, kolorów tarcz - wiele (można by rzec do wyboru do koloru), design - klasyczny no i spora data ;)

image.thumb.png.a1c9344f4c81a6147500dcbb387fa46e.png

Ten prawie w budżecie jest z polskiej dystrybucji - ostatnio widziałem nawet w jubitomie za niecałe 2700, trochę drożej granatową:

https://jubitom.com/zegarki/certina/ds-1/zegarek-certina/c0294261105100?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkqbDqJGRiQMVuBWiAx1j4jJfEAQYAiABEgI5QfD_BwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Petru23 napisał(-a):

Gdzie te Certiny mają rozbudowana datę? 

Rozbudowana na 2 okienka (albo jedno podwójne) zamiast na jedno (pojedyncze) 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzw. big date, całkiem fajna komplikacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi