Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gamemaster

Kwarc do 5000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Petru23 napisał(-a):

Widziałem go. Jest spoko, ale wspomniany model bardziej mi podszedł. Ogólnie, Hanowa robi ciekawe zegarki. Co do jakości, to nie wiem, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, gamemaster napisał(-a):

Widziałem go. Jest spoko, ale wspomniany model bardziej mi podszedł. Ogólnie, Hanowa robi ciekawe zegarki. Co do jakości, to nie wiem, 

Edit

Pomyliłem ze Swiss Alpine military... Jest tego kilka o podobnej nazwie.

Ale vick to vick, bardzo dobra jakosc

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz pancerny zegarek pomysl nad g shockiem. To woly robocze nie do zajechania. Nawt jak ci wpadnie pod samochod i go rozjedziesz dalej bedzie dzialac🤣mozna kupic i wariant stalowy z stalowa bransoleta  fajny  model od  jakis 200 euro w gore. Do wyboru do koloru, a polaczenie radiowe sprawia ze  to jeden z najpunktualniejszych kwarcow na swiecie bo automatyczie  sam dokonuje korekty  czasu. Do tego ladownie  solarne i masz bezobslugowy zegarek w ktorym nie  trzeba nic wymieniac. Mam gshocka mudmastera co okolo 8 lat  i przeszedl wiele, wspinaczki, nurkowanie,  biwakowanie polaczone z survivalem itd...  zegarek nie do zabicia a dalej poza kilkoma malymi ryskami wyglada jak nowy. Tu masz link jakby cos ci jeszcze wpadlo w oko https://www.casio.com/de/watches/gshock/product.GST-B100D-1A/?trc_gcmp_id=21022950716&trc_gag_id=&trc_gad_id=&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DE | WAT_CASIO | PMAX LOW PERFORMER&campaignid=21022950716&adgroupid=&adid=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA0fu5BhDQARIsAMXUBOIbKKT9F1StlD6LT3x84P9AgOc42To8-iMTDrkpJhJgv5CAx8aBQ-YaAslcEALw_wcB

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.11.2024 o 09:43, gamemaster napisał(-a):

Gdy tylko zobaczyłem ten drug, pomyślałem "o k****, fajny!". A potem założyłem okulary 😆

Fajna propozycją, aczkolwiek zegarek mało wyjściowy. No chyba, że chciałbym wziąć udział w którejś z wojen, to jest OK.

Tytan odpada. Citka widziałem i jest nawet niezły, tylko nie ma tego WOW.

Masz rację. W automacie jest przebogaty wybór, ale właśnie pozbywam się automatu na rzecz kwarca 😁

Mam taki typ, tylko że 13mm grubości i 43 szerokość. A ręką drobna. Zastanawia mnie też jak trwała jest ta powłoka PVD?

17313162060472931969125942755844.thumb.jpg.c8f487abcada662ea9be13719f8b4461.jpg

Co to za model?

Już wiem:) Super wygląda:)

Edytowane przez Laponek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

Jak chcesz pancerny zegarek pomysl nad g shockiem. To woly robocze nie do zajechania. Nawt jak ci wpadnie pod samochod i go rozjedziesz dalej bedzie dzialac🤣mozna kupic i wariant stalowy z stalowa bransoleta  fajny  model od  jakis 200 euro w gore. Do wyboru do koloru, a polaczenie radiowe sprawia ze  to jeden z najpunktualniejszych kwarcow na swiecie bo automatyczie  sam dokonuje korekty  czasu. Do tego ladownie  solarne i masz bezobslugowy zegarek w ktorym nie  trzeba nic wymieniac. Mam gshocka mudmastera co okolo 8 lat  i przeszedl wiele, wspinaczki, nurkowanie,  biwakowanie polaczone z survivalem itd...  zegarek nie do zabicia a dalej poza kilkoma malymi ryskami wyglada jak nowy. Tu masz link jakby cos ci jeszcze wpadlo w oko https://www.casio.com/de/watches/gshock/product.GST-B100D-1A/?trc_gcmp_id=21022950716&trc_gag_id=&trc_gad_id=&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DE | WAT_CASIO | PMAX LOW PERFORMER&campaignid=21022950716&adgroupid=&adid=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA0fu5BhDQARIsAMXUBOIbKKT9F1StlD6LT3x84P9AgOc42To8-iMTDrkpJhJgv5CAx8aBQ-YaAslcEALw_wcB

Miałem dwa G i się zraziłem. W prawdzie nie były one stalowe, ale generalnie, są to dość niewygodne zegarki. No i duże, a ja mam drobny nadgarstek. Wygląd też nie mi do końca nie odpowiada. Może wyjątkiem jest tu stalowy 2100, ale to wciąż niemały zegarek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, gamemaster napisał(-a):

Miałem dwa G i się zraziłem. W prawdzie nie były one stalowe, ale generalnie, są to dość niewygodne zegarki. No i duże, a ja mam drobny nadgarstek. Wygląd też nie mi do końca nie odpowiada. Może wyjątkiem jest tu stalowy 2100, ale to wciąż niemały zegarek. 

To fakt  szczegolnie seria mudmaster 1000-2000  ma  finezje ruskiego soldata, wielki, gruby  i tragiczny pasek. Mimo tych niedogodnosci sa tez i plusy. Nie ma szans zebys zapomnial ze masz zegarek na reku, a plastikowy pasek zastepujesz NATO i jest loozik. Sa tez mniejsze modele wiec wiekszosc minusow sie kasuje.

Tak jak mowilem co kto lubi. Generalnie nie mam z tym problemu bo lubie wieksze zegarki i np rozmiar 38-40mm to malo dla mnie..

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, gamemaster napisał(-a):

Masz serie Baby G - moja zona przy nadgarstku 16 - 16,5 cm nosi i bardzo sobie chwali. A dlugo dlugo byla przeciwniczka wszelkich "plastikow" :)

Casio Baby-G Chronograph Quarz Digital Damen Uhr BGD-5650-1JF Black | eBay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Masz serie Baby G - moja zona przy nadgarstku 16 - 16,5 cm nosi i bardzo sobie chwali. A dlugo dlugo byla przeciwniczka wszelkich "plastikow" :)

Casio Baby-G Chronograph Quarz Digital Damen Uhr BGD-5650-1JF Black | eBay

Baby nie brzmi zbyt męsko 😆 Ale tak jak wspomniałem w pierwszym poście, szukam czegoś uniwersalnego, również wizualnie. Preferuję bardziej klasykę. G są spoko do sportowego stylu, choć wszystko jest rzeczą gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie myślę... Kwarc, 100m, porządne wykonanie, koperta w szczocie... ;)

Może skoro nie ma z nakładanymi to może sandwich? No nie jest niebieski tylko

Screenshot_20241122-164328.thumb.png.103a87e3076e10026e5b30caf9ebdd97.png

To mój ;)

18986364_1.thumb.jpg.173b57588e56650a72542ae9c958ad0d.jpg

Za to ten jest niebieski, 43mm kopera/22mm pasek, ale indeksy to chyba nalewana luma (nie pamiętam. Wersja z podwójną strefą.

Screenshot_20241122-164448.thumb.png.dd263c527be324e218a9f34abd0bd4e0.png

Ty niestety tylko liniowe 

Screenshot_20241122-164939.thumb.png.ca8e056b738c4a2a2a1bd6c3c64c8a20.png

Zobacz ofertę Kronaby. Z modułu BT korzystać nie musisz ale sprawdza się w bardzo wielu sytuacjach, gdzie typowy smartwatch nie daje takich możliwości.

To jakby Ci budżetu zostało i chciałbyś sprawdzić coś zupełnie innego ;)

Polecam co znam bo mam. I jestem przekonany, że jako codzienno - roboczo - casualowy zegarek sprawdzi się. 

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Tak sobie myślę... Kwarc, 100m, porządne wykonanie, koperta w szczocie... ;)

Może skoro nie ma z nakładanymi to może sandwich? No nie jest niebieski tylko

Screenshot_20241122-164328.thumb.png.103a87e3076e10026e5b30caf9ebdd97.png

To mój ;)

18986364_1.thumb.jpg.173b57588e56650a72542ae9c958ad0d.jpg

Za to ten jest niebieski, 43mm kopera/22mm pasek, ale indeksy to chyba nalewana luma (nie pamiętam. Wersja z podwójną strefą.

Screenshot_20241122-164448.thumb.png.dd263c527be324e218a9f34abd0bd4e0.png

Ty niestety tylko liniowe 

Screenshot_20241122-164939.thumb.png.ca8e056b738c4a2a2a1bd6c3c64c8a20.png

Zobacz ofertę Kronaby. Z modułu BT korzystać nie musisz ale sprawdza się w bardzo wielu sytuacjach, gdzie typowy smartwatch nie daje takich możliwości.

To jakby Ci budżetu zostało i chciałbyś sprawdzić coś zupełnie innego ;)

Polecam co znam bo mam. I jestem przekonany, że jako codzienno - roboczo - casualowy zegarek sprawdzi się. 

Kanapka też jest fajna. Widziałem te zegarki, ale sceptycznie podszedłem do funkcji smart. Może niesłusznie. Teraz już nie będę kombinował, bo jestem częściowo zdecydowany, zegarki już przyszły, ale gdy niedługo będę szukał czegoś bardziej eleganckiego - jak ten ostatni - to chętnie sprawdzę. 

A tymczasem przyszło Seiko. Nie do końca podoba mi się kolor tarczy. Zamiast czarnego jest grafitowy. Jak na tak małą kopertę, uszy (ucha?) są na tyle długie, że między kopertą, paskiem jest przerwa. Widziałem też coś takiego w innych małych zegarkach. 

Za to ta Hanowa bardzo mi podeszła. Dziwnie niedrogi zegarek, a oferuje niemało. Folia trochę psuje obraz. Kolor też jest lekko jaśniejszy w realu.

Jeszcze chyba sprawdzę tylko Victorinixa.

20241122_183825.jpg

Edytowane przez gamemaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, gamemaster napisał(-a):

Kanapka też jest fajna. Widziałem te zegarki, ale sceptycznie podszedłem do funkcji smart. Może niesłusznie. Teraz już nie będę kombinował, bo jestem częściowo zdecydowany, zegarki już przyszły, ale gdy niedługo będę szukał czegoś bardziej eleganckiego - jak ten ostatni - to chętnie sprawdzę. 

A tymczasem przyszło Seiko. Nie do końca podoba mi się kolor tarczy. Zamiast czarnego jest grafitowy. Jak na tak małą kopertę, uszy (ucha?) są na tyle długie, że między kopertą, paskiem jest przerwa. Widziałem też coś takiego w innych małych zegarkach. 

Za to ta Hanowa bardzo mi podeszła. Dziwnie niedrogi zegarek, a oferuje niemało. Folia trochę psuje obraz. Kolor też jest lekko jaśniejszy w realu.

20241122_183825.jpg

Folie zdejmij i przyklej na inny zegarek.

Ucha a nie uszy ;)

Hanowa nie jest za duża?? Na tym zdjęciu ma tyle co Twój nadgarstek. Kloc bym powiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20241122_183825.thumb.jpg.40541d7f7cc289374d27a5414056121e.jpg

Bardzo ładna ta Hanova. Jaki to model, podlinkujesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Folie zdejmij i przyklej na inny zegarek.

Ucha a nie uszy ;)

Hanowa nie jest za duża?? Na tym zdjęciu ma tyle co Twój nadgarstek. Kloc bym powiedział.

Jest odrobinę mniejsza niż nadgarstek. Na tym zdj rzeczywiście wydaje się za duży.

Temat wielkości zegarka na zdjęciach to osobne zagadnienie. Już wcześniej nie pasowały mi proporcje zegarek-ręka na zdjęciach. I znalazłem fajny materiał na ten temat. Reasumując, to kwestia aparatu. 

https://m.youtube.com/watch?v=3bEzc1xob_A&pp=ygUYUm96bWlhciB6ZWdhcmdhIGdvbGluZ2lu

5 minut temu, premislausg napisał(-a):

Bardzo ładna ta Hanova. Jaki to model, podlinkujesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Proszę bardzo. Mój apart przekłamuje i kolor i rozmiar. Polecam poszukać na YT. 

https://www.ceneo.pl/159834624;pla?se=N-8VRfpM3_KmeS0juMQc7GWnsAqEsNg5&shop=146599892&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI1tzPyYHxiQMVQA-iAx0YLgUbEAQYAiABEgLBJfD_BwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gamemaster napisał(-a):

Jest odrobinę mniejsza niż nadgarstek. Na tym zdj rzeczywiście wydaje się za duży.

Temat wielkości zegarka na zdjęciach to osobne zagadnienie. Już wcześniej nie pasowały mi proporcje zegarek-ręka na zdjęciach. I znalazłem fajny materiał na ten temat. Reasumując, to kwestia aparatu. 

https://m.youtube.com/watch?v=3bEzc1xob_A&pp=ygUYUm96bWlhciB6ZWdhcmdhIGdvbGluZ2lu

Proszę bardzo. Mój apart przekłamuje i kolor i rozmiar. Polecam poszukać na YT. 

https://www.ceneo.pl/159834624;pla?se=N-8VRfpM3_KmeS0juMQc7GWnsAqEsNg5&shop=146599892&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI1tzPyYHxiQMVQA-iAx0YLgUbEAQYAiABEgLBJfD_BwE

Też to przerabiałem do momentu jak nie zacząłem zamawiać zagarkow, mierzyć, i poznając opinie zaufanych mi osób. Wypadową z tego, liczona w setki zegarków jest jedna - chłodna głowa, opamiętanie, rozsądek. 

Kwestia perspektywy to jedno

Aczkolwiek...

Raz już, tu na forum podniosłem dokładnie te same kwestię. Finalnie okazało, że kolega miał taką posturę (no wyjątkowy jegomość ;) - pozdrawiam, że przy zdjęciu całości sylwetki pasowało. Ale z nadgarstka busola, z czym zgadzali się inni. Dlatego zaznaczam, że moja opinia jest w odniesieniu do zdjęcia, dlatego odsyłam do zaufanych osób a nie do mojej opinii (jakiś oszołom z netu co zbiera Aerowatch i lubi m.in. operę). Obym się znów pomylił ale może jednak zwrócę uwagę na zbyt przesadzoną "kurtuazję" ;)

Jak coś naszym zdaniem wygląda po prostu źle, to nie bójmy się o tym powiedzieć. Wszakże, to jedna z wielu opinii, które mogą być istotne da zainteresowanego. W innym wypadku mielibyśmy same "Godlewskie" ;)

* Piles, nie pisz... 🤭

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Też to przerabiałem do momentu jak nie zacząłem zamawiać zagarkow, mierzyć, i poznając opinie zaufanych mi osób. Wypadową z tego, liczona w setki zegarków jest jedna - chłodna głowa, opamiętanie, rozsądek. 

Kwestia perspektywy to jedno

Aczkolwiek...

Raz już, tu na forum podniosłem dokładnie te same kwestię. Finalnie okazało, że kolega miał taką posturę (no wyjątkowy jegomość ;) - pozdrawiam, że przy zdjęciu całości sylwetki pasowało. Ale z nadgarstka busola, z czym zgadzali się inni. Dlatego zaznaczam, że moja opinia jest w odniesieniu do zdjęcia, dlatego odsyłam do zaufanych osób a nie do mojej opinii (jakiś oszołom z netu co zbiera Aerowatch i lubi m.in. operę). Obym się znów pomylił ale może jednak zwrócę uwagę na zbyt przesadzoną "kurtuazję" ;)

Jak coś naszym zdaniem wygląda po prostu źle, to nie bójmy się o tym powiedzieć. Wszakże, to jedna z wielu opinii, które mogą być istotne da zainteresowanego. W innym wypadku mielibyśmy same "Godlewskie" ;)

* Piles, nie pisz... 🤭

Jeśli chodzi o l2l, to jest na granicy przyzwoitości. W innym zegarku o takich samych wymiarach maiłem lepiej wyprofilowane ucha i lepiej leżał od tego. Tarcza ma prawie 38mm, więc zegarek wydaje się całkiem spory. Bardzo mi się podoba, ale mógłby być mniejszy, chociaż wizualnie. Przymierze chyba jeszcze tamtego Victorinoxa. Na pewno cyferblat będzie mniejszy. 

Nie jest łatwo coś znaleźć w kwarcach.

Ile ma w l2l Twój Kronaby? Jest chyba dość gruby przez moduł bt?

Ps. Doceniam szczerą opinię. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, gamemaster napisał(-a):

Jeśli chodzi o l2l, to jest na granicy przyzwoitości. W innym zegarku o takich samych wymiarach maiłem lepiej wyprofilowane ucha i lepiej leżał od tego. Tarcza ma prawie 38mm, więc zegarek wydaje się całkiem spory. Bardzo mi się podoba, ale mógłby być mniejszy, chociaż wizualnie. Przymierze chyba jeszcze tamtego Victorinoxa. Na pewno cyferblat będzie mniejszy. 

Nie jest łatwo coś znaleźć w kwarcach.

Ile ma w l2l Twój Kronaby? Jest chyba dość gruby przez moduł bt?

Ps. Doceniam szczerą opinię. 

Wychodzi na to, że Apex ma 13,5mm (wypukłe szkło), Sekel bez subtarczy 11,6mm (płaskie szkło)

Apex, ten sandwich ma masywną kopertę z wyraźnie odznaczona lunetą (mam nadzieję, se właściwie to nazywam). Jest wysoka i ma niej umieszczone są przyciski. Dziwna ale piękna konstrukcja.

Screenshot_20241124-125901.thumb.png.af06d9a180abf96d90139255cf45d9ad.png

Tu dane wszystkich Kronaby

https://kronaby.us/pages/faq?srsltid=AfmBOorpXX6QLGDlP3aXFZ5tF5kMzrGAdg5BD_pSZDSgQ4b_hcI11Wzo

Screenshot_20241124-125342.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny, który mi się podoba, to właśnie apex. Niestety 50 mm l2l to jednak za dużo dla mnie. Chyba muszę się pogodzić z posiadaniem damskich nadgarstków.

Odsyłam Hanowę z bólem serca, bo za 850 zł grzech nie kupić takiego zegarka.

Jeśli do końca tygodnia nie znajdę nic co przypadnie mi do gustu w rozmiarze do 48 l2l, zostanę przy Seiko, którego już zdążyłem polubić. Poza kolorem tarczy, posiada wszystkie pożądane cechy.

20241124_200752.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli podchodzisz to tego na zasadzie czek listy i jeśli iles tam parametrów spełnia a jednak nie zachwyca na tyle, aby z pełnym przekonaniem go zostawić - to oddaj go.

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mam plan. Zwrócę oba. Będę szukać dalej. To ma być zegarek na lata, więc wolę być pewny wyboru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno okroiłem swoje wymagania na rzecz rozmiaru, tj. do 48 mm L2L. Obecne wymagania to właśnie to:

- maks. 48/49 mm L2L

- 10 atm

- szczotkowana stal

- bardziej podróżniczy, mniej elegancki design (tez nie diver)

- arabskie cyfry

- możliwość paskowania 

- bez chronografu 

- absolutnie nieniemiecki 😄

Wracam do mojej zasady, że czekam miesiąc z zakupem wybranego zegarka. Jeśli wciąż będzie mi się podobał, dopiero go wezmę. 

Obecne w poczekalni jest ten:

image.png.fce16fdc8d700e1437c0cd283868d40f.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, gamemaster napisał(-a):

Mocno okroiłem swoje wymagania na rzecz rozmiaru, tj. do 48 mm L2L. Obecne wymagania to właśnie to:

- maks. 48/49 mm L2L

- 10 atm

- szczotkowana stal

- bardziej podróżniczy, mniej elegancki design (tez nie diver)

- arabskie cyfry

- możliwość paskowania 

- bez chronografu 

- absolutnie nieniemiecki 😄

Wracam do mojej zasady, że czekam miesiąc z zakupem wybranego zegarka. Jeśli wciąż będzie mi się podobał, dopiero go wezmę. 

Obecne w poczekalni jest ten:

image.png.fce16fdc8d700e1437c0cd283868d40f.png

Już nie muszą być nakładane indeksy? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Petru23 napisał(-a):

Już nie muszą być nakładane indeksy? ;)

Nie, choć nakładane są najzwyczajniej ładniejsze. Nie musi być nawet niebieski, nie musi być szafirowe szkło. Najbardziej zależy mi na rozmiarze i ciekawym podróżniczym wyglądzie. Przy tak małym L2L nie ma co wybrzydzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są arabskie indeksy ;)

Screenshot_20241126-161924.png

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

Są arabskie indeksy ;)

Screenshot_20241126-161924.png

Jeden z fajniejszych zegarków z tego tematu i być może bym się skusił, ale zobaczyłem jak wygląda używka tego czasomierza. Nie najlepiej się starzeje. Nie widać tego na grafice, ale tam są polerowane elementy, choćby pierścień. Mam starego Timexa w szczotce, który nie ma ani jednej rysy, po 6 czy 7 latach (tzn ma ale tą jedyną zrobił zegarkistrz rzędziem). Także preferuję szczotkowaną stal. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to po ofertowych forach myślałem, se to szczota właśnie ;)

Timexy expedition solar są w szczocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi