Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
malbaengraver

Dobry wieczór

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich miłośników zegarków!

Zawodowo zajmuję się ręcznym grawerowaniem metali. W moim portfolio oprócz broni białej, znajduja się również dwa wygrawerowane zegarki. Z przyjemnościa dołączam więc do tego forum jako grawer zegarków.  Mam nadzieję, że będę mógł podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem w dziedzinie grawerowania oraz dowiedzieć się czy tego typu ozdabianie zegarków i zegarów podoba się Państwu (bo wiem, że jest to sprawa dość dyskusyjna i bardzo indywidualna).  Zapraszam do obejrzenia załaczonych zdjęć dwóch moich prac. Zachęcam też do odwiedzenia profili mojej pracowni na (1) Facebook i  Instagram (można mnie tam znaleźć wpisujac @malbaengraver w wyszukiwarce). Czas na nowe znajomości i inspirujące rozmowy! :) Dobrej nocy! 

2021-07-22 17.58.32.jpg

IMG_20210731_075438_051.jpg

IMG_20210731_075438_096.jpg

IMG_20210731_075438_107.jpg

IMG_20210731_075438_112 (1).jpg

2021-09-09 19.40.18.jpg

2021-09-09 19.42.15.jpg

2021-09-09 19.43.15.jpg

2021-07-22 17.54.35-1.jpg

Edytowane przez malbaengraver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.
Robi wrażenie! 

Gratuluję takich zdolności. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo. Longines to był mój pierwszy grawerunek na zegarku i mam do niego wielki sentyment. Z kolei drugi zegarek jest b. oryginalny w formie, wykonany z brązu Steeldive i praca przy nim była b. przyjemna ale z przeszkodami. Pierwsza wykonana praca zaginęła w czasie transportu DHLem do GB i musiałam wykonać drugi identyczny egzemplarz. 🤷 Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Vahardan
      Witam forumowiczów, co sądzicie o grawerowaniu napisów na deklu lub kopercie? Jest to coś niepożądanego w świecie zegaromaniaków?
    • Przez MaxTime
      MaXtime.pl Zaprasza do nowo otwartego sklepu internetowego z zegarkami Adriatica - www.zegarkiadriatica.pl

Jesteśmy Autoryzowanym Dystrybutorem zegarków Adriatica.

W ofercie zegarki męskie oraz zegarki damskie

W koszyku dodatkowy RABAT na zakup zegarka. Szczegóły w zakładce dodatkowy rabat na zakup zegarka Adriatica.
      Dodatkowo przy zakupie zegarka za minimum 300zł na życzenie Państwa wykonujemy grawer napisu na kopercie, zapięciu lub bransolecie zegarka GRATIS!
      Wszystkie sprzedawane zegarki są nowe, z pełną gwarancją.
       Po zakupie otrzymujecie Państwo:
       Oryginalnie zapakowany zegarek, Gwarancję, Paragon (faktura VAT). 
    • Przez leskias
      Nie wiem czy dobry dział ale tak mi doradził administrator.

Moim hobby są tarcze z porcelany i emalii i o tym temat napisałem : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/152629-tarcze-porcelanowe-z-emalii-grawerowane-lk/?st=0

Od miesiąca mam nowe hobby = tarcze grawerowane kwasem = akwaforta, akwavinta, miedzioryt, itp.

Pierwsza praca która pokazuję to Wiking na stali 304 którą można polerować ale trudno barwić termicznie.

Zapraszam do odwiedzin, polubienia, obserwowania i komentowania.

Leszek Kralka. 

Wiking ( już ma innego Pana )

Zapraszam pasjonatów do pokazania podobnych realizacji.
    • Przez leskias
      Tak sobie kiedyś postanowiłem zrobić tarczę do zegarka i dzisiaj dzięki uprzejmości moderatorów tego forum mogę to pokazać.

Dzisiaj po roku przerwy zaczynam pracę nad nowymi projektami.
      Ale za nim zrobimy taką tarczę musimy kupić kilka podstawowych narzędzi. W tym wątku przedstawię wszystkie etapy powstawania tarcz z emalii, porcelany, giloszowanych i grawerowanych.

Zaczynam od pokazania podstawowego sprzętu emaliera :

piec + podstawowe akcesoria emaliera

palnik do przygotowania materiału :

emalie spakowane do pojemniczków :

dzisiaj podejmę pierwsze próby wypalania wzorników z emalii. Wszelkie próby pokarzę na forum.

Celem są piękne tarcze ręcznie robione :

• Przez Marcusfff
      Witam!
      Poszukuję dobrego grawera w Krakowie w celu wykonania pamiątkowego grawerunku na zegarku. Z góry uprzedzam, że odpada laser, ze względu na dużą obłość elementu. Musi być to zatem solidna, ręczna robota. Może ktoś coś polecić? Będę zobowiązany =].
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.