Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
R00nie

Longines Hydroconquest - autentyczny czy podróba?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałem Szanownych Ekspertów i Pasjonatów poprosić o poradę - Czy według Was ten zegar jest oryginalny?

Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam!

image.thumb.png.a9ada365e5320055f05c56f3bb02a9be.pngimage.thumb.png.f1bc2ad8f9e66ea477c238a52a7dbe10.pngimage.thumb.png.14076986be7086fd09a0a8206e2aaf33.pngimage.thumb.png.96c369c9d9740de3a1d78d9316c3848d.pngimage.thumb.png.effb4972e96c464bc60bab1410cd073d.png

*Edit: literówka.

Edytowane przez R00nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pewnością nie jest to zegar. Co do reszty - nie wygląda źle.

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydroconqest w tej nowszej wersji.

Zdjęcia trochę słabe ale nie widać nic niepokojącego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH

Do sprzedania oferuję zegarek LONGINES CONQUEST CHRONOGRAPH  L3.835.4.32.6. DO zegarka dokupiona została oryginalna guma z zapiępciem oraz dodatkowymi endlinkami (koszt ponad 400EUR).

„Conquest, najlepszy zegarek na co dzień, był również pierwszą kolekcją LONGINES, której nazwa została chroniona przez Szwajcarski Federalny Instytut Własności Intelektualnej w 1954 roku. Od tego czasu kolekcja ewoluowała pod względem wzornictwa i technologii, ale pozostała wierna swojej pierwotnej tożsamości, emanując harmonijną mieszanką śmiałości, współczesnego designu i sportowej elegancji. Każdy zegarek Conquest Chronograph jest świadectwem nieustannego zaangażowania firmy LONGINES w osiąganie doskonałych wyników i dążenie do doskonałości w zegarmistrzostwie. W tych eleganckich zegarkach zastosowano kalibry LONGINES wyposażone w krzemową sprężynę balansową.”

Zauważyłem, że spośród licznych zegarków, które przez kilkanaście lat (będąc już zagarkowo „świadomym”) przewinęły sie przez mój nadgarstek, niektóre wiele droższe, to właśnie Conquest Chrono w wersji szampańskiej zwracał największą uwagę. Nigdy nie oytzrymałem tylu szczerych komplementów i zapytań na temat zegarka co w przypadku tego Conquesta i to zarazem od ludzi obytych w temacie zegarkowym jak i też tych nie interesujących sie na co dzień zegarkami. Zegarek na żywo naprawdę robi wrażenie stylistyką i kolorem tarczy. Dodam też moim zdaniem  o ile na bransolecie zegarek wgląda świetnie to gumie jest fenomenalny. Myślę, że dla fanów chrono i braku daty, szukających jakiegoś zegarka z żywą tarczą jest o świetna propozycja.

https://www.longines.com/de-at/p/watch-conquest-chronograph-l3-835-4-32-6

Dane techniczne:
      Referencja:                   L3.835.4.32.6
      Średnica:                      Ø 42mm
      Grubość:                      14,3mm
      Waga:                          172g (bransoleta) / 143g (kauczuk)
      Koperta:                       Stal
      Bezel:                           Ceramiczny
      Szkiełko:                       Szkło szafirowe, płaskie z powłoką AR 9obustronnie)
      Dekiel:                          Szkło szafirowe
      Napęd:                         Automatyczny, Chronograph, L898
      Rezerwa chodu:            59h
      Data:                            Nie
      Wodoszczelność:          10 ATM, zakręcana koronka

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 04/01/2024 u oficjalnego sprzedawcy Longines w Niemczech. Od tego czasu biegnie 5 letnia gwarancja producenta. Jestem pierwszym właścicielem.

Stan wizualny:
      9,0/10   Świetny. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania poza płytkimi mikroryskami na polerowanych elementach bransolety (troche na zapieciu) wynikajacymi ze zwykłego użytkowania. Te delikatne ryski nie są widoczne podczas zwykłego noszenia a pod konrketnym kontrastowym światłem. Starałem się je ukazać na zdjęciach.

Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:       Bardzo dobry
      Kauczuk:          Świetny (na zapięciu wciąż folia)
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.

Cena: 10.100 PLN z wysyłką z Austrii

Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.
      *Z zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez adiblue2
      LONGINES CONQUEST Gent Automatic L3.720.4.02.6,
      Pełny zestaw, pudełko, dowód zakupu, karta gwarancyjna, polska dystrybucja.
      Zakupiony 09.11.2024 , gwarancja do 09.11.2029.
      Stan mocne 8/10.
      Na dobrym chodzie. 
      Nigdy nie otwierany.
      Nie zanurzany.
      Szafirowe szkło.
      Brak śladów na zewnętrznym AR.
      Bransoleta skrócona w salonie na nadgarstek 17 cm. Wypięte ogniwa w zestawie.
      Cena 6000 zł.
      Kurier Inpost lub paczkomat 20 zł.
      Możliwy odbiór osobisty w Gliwicach i okolicy.

• Przez Horizon
      Sprzedam zegarek Longines Silver Arrow.

W pełni sprawny, na prawidłowym chodzie, w bardzo dobrym stanie.

Nie był uderzony, nie spadł, trudno mi się dopatrzeć nawet mikrorysek - staram się szanować zegarki. Założony kilkanaście razy, ślady używania widać praktycznie tylko na pasku. 

Technikalia i recenzje szeroko dostępne w sieci.

Bardzo fajnie układa się na nadgarstku, jest dość cienki. Moim zdaniem idealnie spełnia się w roli zarówno garniturowca jak i daily.

Zakupiony w Kruku rok temu, więc pozostają jeszcze 4 lata gwarancji. Pełen zestaw sklepowy.

Wystawiam na sprzedaż tylko dlatego, że wystąpiły priorytety życiowe, które są w tym momencie ważniejsze niż hobby.

Cena: 5000 PLN + przesyłka kurierska DHL w Polsce po mojej stronie. Możliwy i mile widziany odbiór własny w Szczecinie.

Na życzenie mogę sprzedać zegarek przez OLX lub Allegro. 

• Przez adiblue2
      LONGINES CONQUEST VHP L3.716.4.76.6
      Kupiony 5.09.2022 w Zegarki Biżuteria T. Cerbiński. Pełen komplet z pudełkiem i kartą gwarancyjną.
      Rewelacyjny mechanizm VHP.
      Stan oceniam na bardzo dobry.
      Drobne rysy na bransolecie, bardzo nieliczne i delikatne na kopercie.
      Szkło czyste.
      Bransoleta skrócona na nadgarstek 16,8 cm. Wszystkie oryginalne ogniwa w komplecie.

Stan 8/10.

2800zł + KW lub odbiór osobisty Gliwice.
      Ewentualnie dojadę w obrębie Zabrze/Bytom/Katowice.

• Przez adiblue2
      LONGINES CONQUEST VHP L3.716.4.76.6
      Kupiony 5.09.2022 w Zegarki Biżuteria T. Cerbiński. Pełen komplet z pudełkiem i kartą gwarancyjną.
      Rewelacyjny mechanizm VHP.
      Stan oceniam na bardzo dobry.
      Drobne rysy na bransolecie, bardzo nieliczne i delikatne na kopercie.
      Szkło czyste.
      Bransoleta skrócona na nadgarstek 16,8 cm. Wszystkie oryginalne ogniwa w komplecie.

Stan 8/10.

3100zł + KW lub odbiór osobisty Gliwice.
      Ewentualnie dojadę w obrębie Zabrze/Bytom/Katowice.

Obniżka - nowa cena 2800zł 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.