Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pawcio899

Zakup zegarka do ok 15000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry wszystkim

Od jakiegoś czasu planuje zakup pierwszego zegarka chcę by służył mi na lata dobrze się prezentował dlatego chcę by był w miarę porządny.

Mam parę propozycji co mnie interesuje jak największy rozmiar, chronograf, przeszklony mechanizm, dobrej jakości mechanizm i oczywiście automat.

Oto co jak narazie udało mi się poznajdywać:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-ball-roadmaster-rescue-chronograph-limited-edition-dc3030c-s1-wh

Za 13000 powinno uda się go kupić jeszcze myślę na kolorem trochę u nich wolno z odpisywaniem

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/39940_Maurice_Lacroix_Aikon_Gent_Chronograph_Automatic_Steel_AI6038-SS001-131-1

Tu w paru sklepach ponegocjowałem na raty 10x0% średnio ok 11500

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/47421_Rado_Captain_Cook_Gent_Automatic_Chronograph_Steel_Bracelet_and_Straps_Set_R32145158?utm_source=GADS&cd=21635106206&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAyoi8BhDvARIsAO_CDsAq07qZqHDeYagRF--ZJH1imoDapIeDnu9ekWchLaUQgFXUP7ADQmEaApncEALw_wcB

Tutaj tak na 10 rat 0% 16500 więcej rat drożej bez rat taniej

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/50868_Longines_Conquest_Gent_Automatic_Column-Wheel_Chronograph_Ceramic_L38354326?utm_source=GADS&cd=21635106206&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAyoi8BhDvARIsAO_CDsAs00DSQJSFUCMzhdJ2EMZ_AymGdGmMFH-Yr0-HFJtyLPqrD8ie-tUaAumyEALw_wcB

Średnio na 10x0% wychodzi ok 15500

Kolory są przypadkowe to jeszcze większego znaczenia nie ma jak i paski/bransolety nie znam się na zegarkach trochę w ostatnim czasie się oduczyłem. Nie ukrywam Longines bardzo mi się podoba choć i ML jest ładny Rado też pisze bo sam nie wiem co będzie naj

https://wkruk.pl/zegarki/rado/zegarek-rado-hyperchrome-66

A jeszcze w takiej cenie taki jest np w dobrej ofercie

Jest jeszcze marka Fortis ale zegarownie nie odpisała jaką cenę by oferowała bo on ponad 20tys

Proszę o pomoc może coś lepszego w tym typie na raty dostanę i budżecie.

Pozdrawiam serdecznie Paweł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz już jakieś zegarki? Jeśli tak to jakie?
Proponuję zacząć mniejsza lyzka, powoli, po trochu.
Bez rat.
Zanim go spłacisz najprawdopodobniej znudzi Ci się 10 razy.
Wolałbym znaleźć swoj typ w uzywkach najpierw za 1500, potem 3000, 5000, 10000
Może po drodze znajdziesz zegar który przypasuje Ci na tyle że nie będziesz chciał go zmieniać.
Jeśli raty maja być dlatego że 15k to dla Ciebie bardzo dużo jak na zegarek to weź pod uwagę że przy ewentualnej odsprzedaży cena będzie w okolicy 10.

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz nadgarstek? 15k na pierwszy zegarek, jak ktoś się nie zna, to faktycznie sporo... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Nadgarstek ok 18,5 cm prosiłbym o opinie o tych zegarkach. Mógłbym kupić za gotówkę ale szczerze wolę mniej czuć zakup. Jak mam kupić tani gorszy to tak lipnie. Nie chcę robić kolekcji prosiłbym o opinie który z tych najlepszy lub podobna ofertę.

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zbedny post,  prosze o usuniecie posta

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam zegarka automata z chronografem w takim stylu co napisałem co z marką Ball? Maurice Lacroix? Czemu Rado złe? Coś z modeli,. które podałem warte uwagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zegarek ma być i formą ozdoby i dodatkiem na codzień dlatego chcę dość dobrej firmy jak na możliwości budżetowe. Ma być masywny, solidny przykłady podałem wyżej. Cena? Dzieciaki mają byle "iPhony" za 6 tysięcy a ja chcę zegarek na lata nigdy go nie miałem to co będę sobie żałował.

Pozdrawiam 

Edytowane przez Pawcio899

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zbedny post, prosze o usuniecie posta

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie wiesz jeszcze jaki rozmiar i typ dobrze się nosi na długą metę i pasuje do Ciebie, nie chodziłeś w takich zegarkach długo. Za jakiś czas możesz być zmuszony zrealizować stratę na zegarku.

Jeśli nie jesteś entuzjastą to prawdopodobnie nie będziesz się w kręgach entuzjastów obracał - więc potrzebujesz czegoś o szeroko rozpoznawalnej marce. Kto słyszał o Ballu albo Rado? Pomyślą że kupiłeś w TimeTrendzie :D

Większość zna TAGa (bo F1, Premier League etc.), Omegę (olimpiada, James Bond), Rolex (sporty bogatych, bogole)

Edytowane przez gdanski_smok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W planach był Tissot z chronometrem za ok 6tys. Powiem szczerze chcę ten chronometr bo podoba mi się jak jest tych dodatków trochę a zegarek ma się podobać dlatego szukam i szukam nie planuje sprzedawać bo chciałbym by służył ładnych parę lat i wiem, że.to nie ten przedział z trzymaniem wartości 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja 15 k pln nie wydałbym na Balla, ML i Rado. Chyba, że złote. To może. 

Longines raczej też nie.

Jak musisz mieć chrono to Tag Carrera. Tu jest szansa, że niewiele stracisz. 

Za 15 k pln kupiłbym np. Omegę SMPc. Jest prestiż, markę każdy zna. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W planach był Tissot z chronometrem za ok 6tys. Powiem szczerze chcę ten chronometr bo podoba mi się jak jest tych dodatków trochę a zegarek ma się podobać dlatego szukam i szukam nie planuje sprzedawać bo chciałbym by służył ładnych parę lat i wiem, że.to nie ten przedział z trzymaniem wartości 
Jakby co to chronograf a chronometr to co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może faktycznie niepotrzebnie martwimy się o Twoj budzet i ewentualne straty, kup to co Ci się podoba I tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bober masz absolutna racje.  Rady i opcje czlowiek dostal, edytowalem swoja poprzednia wypowiedz. Nie ma co byc nachalnym. Niech kupuje co sie podoba i niech sie dobrze nosi🫠

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za porady to tak widzę jak z nowym autem jeśli gdzieś dostanę do 15 tys zegarek lepszej firmy nowy z przeszklonym mechanizmem rozmiarem 42 chronografem to chętnie się zainteresuje. Rozumiem, że większość patrzy zegarek jako inwestycja itp ja wiem, że to nie ten przedział cenowy chciałem na początku kupić zegarek modowy jakiś diesel więc i tak dużo wyżej celuje.

Na początek nie chciałbym używanego zegarka a taki z gwarancją 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o inwestycje, tylko o nie wyrzucanie kasy do śmietnika;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne rozumiem tylko jeśli jest jakieś źródło gdzie mogę kupić nowy zegarek dużo taniej w tej cenie to chętnie skorzystam nie ma sprawy oczywiście, że chciałbym lepsza marke itp 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, Pawcio899 napisał(-a):

Dziękuję za porady to tak widzę jak z nowym autem jeśli gdzieś dostanę do 15 tys zegarek lepszej firmy nowy z przeszklonym mechanizmem rozmiarem 42 chronografem to chętnie się zainteresuje. Rozumiem, że większość patrzy zegarek jako inwestycja itp ja wiem, że to nie ten przedział cenowy chciałem na początku kupić zegarek modowy jakiś diesel więc i tak dużo wyżej celuje.

Na początek nie chciałbym używanego zegarka a taki z gwarancją 

Oczywiscie ze nie masz racji, nikt tu nie kupuje zegarkow jako inwestycje bo to glupota. Bober juz wyjasnil co i jak i nie ma sensu sie powtarzac

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak bardzo ważna dla ciebie jest szeroko rozpoznawalna marka - jeśli bardzo to Longines i ML tylko przymierz przed zakupem bo mechaniczny chronograf nigdy nie jest mały. Ja zaproponuję Union Glashutte:

PS. Tylko negocjuj cenę koniecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiem, że Rado nie warte ceny Longines bardzo mi się podoba gdybym miał dojścia to pewnie, że kupiłbym Tag czy breitling a też no więcej nie chcę dawać za zegarek wiem, że dla niektórych to mało bo 50tys by trzeba mieć czy 100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Tudor z mechanizmem breitlinga?

Lub w innej wersji kolorystycznej 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj dobrego deala na Tissota PRX chrono. Super zegarek. Dobra firma z długą historią, dobry mechanizm, który w przyszłości łatwo zserwisować. Mierzyłem i super wrażenie. Nie wiem jak w Polsce, ale w UK często 30 procent zniżki.

17367080453842768763340425149723.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tydzień temu kolega @AdiU wystawiał piękną Autavię za jak pamiętam ok. 12k. Piękny zegarek! Napisz do Adriana, może ma go jeszcze i nadal chce sprzedać. Foto z neta. 

tag-heuer-heritage-autavia-cbe2110fc8226-875171_1200x.jpg

Na ch24 widzę dwie sztuki po trochę ponad 13k. 

Dwie nowe, nienoszone sztuki. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi