-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By beriam
Miałem już występ chwilę w temacie zakupu czegoś nowego i szperając w podpowiedziach i innych odpowiedziach tutaj i na innych forach często pojawiało się rzeczone Seiko.
Jest to dobra droga ?
-
By void
Używany Zegarek Seiko Lord Matic 5601-9000.
Mechanizm automatyczny 5601, częstotliwość 21,600
Koperta 36mm (bez koronki), monocoque
Tarcza ma oryginalny pionowy szlif.
Pasek używany, długi.
Tarcza posiada ubytek farby na godzinie 4:20.
LM 5601 jest nieco rzadszy niż popularne modele, do tego nie ma problemów z mechanizmem zmiany daty.
Zegarek ściągnąłem z Japonii, oddałem do serwisu, wymieniłem wahnik. Używałem go osobiście półtora roku.
Naciąg zegarka jest zupełnie niesłyszalny, nie jak w Miocie.
Noszony na ręce, w przeciągu tygodnia gubi około minuty.
Egzemplarz został wyprodukowany w listopadzie 1968, i na pewno nikt nie podmienił dekielka.
Cena 600zł
Wysyłka InPost w cenie
Ewentualnie możliwy odbiór we Wrocławiu.
-
By void
Nieużywany zegarek Seiko SUS SCFF001 4S15-7020.
Zegarek kupiony tutaj na forum.
Mechanizm automatyczny 4S15, częstotliwość 28,800 Hi-Beat.
Koperta 35mm (bez koronki)
W zestawie 3 paski.
Papiery zawierają wypełnioną kartę gwarancyjną
Zegarek został wyprodukowany z wykończeniem "distressed", stąd koperta wygląda na odrapaną. To stan fabryczny. Te wypolerowane to modyfikacje kupujących.
Cena 4000zł
Wysyłka InPost w cenie.
Możliwy odbiór we Wrocławiu.
-
By daro75
Dzień dobry zostałem ostatnio posiadaczem takiego oto zegara. Oprócz tego że jest to zegar Francuski nic nie wiem. Czy mógłby ktoś pomóc mi w identyfikacji tego zegara, może przybliżony rok produkcji czy cokolwiek o takim zegarze. Byłbym bardzo wdzięczny gdyż są moje początki. Pozdrawiam i liczę na pomoc
-
By osjd
Na sprzedaż:
Seiko Landmaster ref. SLA071J1 Limitowana Edycja 1000szt.
Zegarek zakupiony przeze mnie w lisopadzie 2023 roku, jeszcze na gwarancji producenta.
Stan 10/10 – zegarek założony dosłownie kilka razy, potem był przechowywany w pudełku.
Średnica koperty 42mm, cal. 8L35 (odpowiednik werku 9S55 od GS), ok. 50 godzin rezerwy chodu – pełna specyfikacja na stronie Seiko. Bransoleta z mikroregulacja jak w słynnym MM300
Cena 10 000zł 9600zł 9400zł
Wyłącznie odbiór osobisty w Warszawie.
Dziękuję.
P.S. Bede także wrzucał na bazarek pozostałe zegarki ze swojej kolekcji (m.in. ciekawostki od Seiko, Hamilton’a, Squale, Steinhart).
-