beriam 19492 #1 Napisano 4 Kwietnia 2025 (edytowane) Tak jak wspominałem w poprzednim poście NY0120-01E znalazł nowego właściciela na forum i pojawiły się nadprogramowe środki i zastanawiam się nad Tsuyosą jako EDC. Co myślicie nad tym zamysłem ? Dobry zegar ? Są dwie opcje Edytowane 4 Kwietnia 2025 przez beriam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 65725 #2 Napisano 4 Kwietnia 2025 Jak dla mnie to bez lupki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69636 #3 Napisano 4 Kwietnia 2025 Nie myślałeś może czasem, żeby na EDC w podobnym budżecie, ale z lepszym mechanizmem... W sumie prawie Citizen, bo na Myocie 9xxx 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8669 #4 Napisano 4 Kwietnia 2025 Mi podeszła ta: 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #5 Napisano 5 Kwietnia 2025 18 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Nie myślałeś może czasem, żeby na EDC w podobnym budżecie, ale z lepszym mechanizmem... W sumie prawie Citizen, bo na Myocie 9xxx Miałem właśnie zaproponować, widać nasze myśli poszły tym samym torem. Co do zakupu Erebusa, to zdecydowanie korzystniej wybrać opcję płatności w złotych. 17 godzin temu, Marak napisał(-a): Mi podeszła ta: Chyba najładniejsza opcja kolorystyczna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 19492 #6 Napisano 6 Kwietnia 2025 W dniu 4.04.2025 o 21:21, petruss napisał(-a): Jak dla mnie to bez lupki. Lupka faktycznie też w sumie jakoś do mnie nie przemawia. W dniu 4.04.2025 o 21:47, Perpetuum Mobile napisał(-a): Nie myślałeś może czasem, żeby na EDC w podobnym budżecie, ale z lepszym mechanizmem... W sumie prawie Citizen, bo na Myocie 9xxx Marka w sumie mi nie znana. Opcje kolorystyczne niczego sobie, Co wam w oko wpadło, będę się posiłkował wyborem Co do rozmiaru to chyba 39/41 w moim 18.5 cm ? W dniu 4.04.2025 o 23:13, Marak napisał(-a): Mi podeszła ta: Nie powiem, chyba lepsza niż pochodne niebieskiego 🤩 15 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Miałem właśnie zaproponować, widać nasze myśli poszły tym samym torem. Co do zakupu Erebusa, to zdecydowanie korzystniej wybrać opcję płatności w złotych. Chyba najładniejsza opcja kolorystyczna. Erebus widzę w tych widełkach cenowych dobra alternatywa, dodatkowo opcja wyboru bransolety, ja chyba przy potencjalnym zakupie skuszę się na jubilee. Jaki kolor Twoim zdaniem... 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #7 Napisano 6 Kwietnia 2025 36 minut temu, beriam napisał(-a): Lupka faktycznie też w sumie jakoś do mnie nie przemawia. Marka w sumie mi nie znana. Opcje kolorystyczne niczego sobie, Co wam w oko wpadło, będę się posiłkował wyborem Co do rozmiaru to chyba 39/41 w moim 18.5 cm ? Nie powiem, chyba lepsza niż pochodne niebieskiego 🤩 Erebus widzę w tych widełkach cenowych dobra alternatywa, dodatkowo opcja wyboru bransolety, ja chyba przy potencjalnym zakupie skuszę się na jubilee. Jaki kolor Twoim zdaniem... 🤔 Myślę, że Tobie polecałbym coś bardziej stonowanego. Ja zadatkuję model w "oczoj..nym" kolorze. Poniżej przykładowe zdjęcie. U mnie wybór wynika z ilości posiadanych zegarków. Polecam dla Ciebie rozmiar 41mm, mam nieco mniejszy nadgarstek 18cm, ale jest on płaski a poza tym cena tego rozmiaru jest o około 400 zł niższa, niż przy wielkości 39mm. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #8 Napisano 6 Kwietnia 2025 Cena na Erebusa wzrosła w złotówkach z 1504 do 1703 zł. Chyba odpuszczę zamówienie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 19492 #9 Napisano 6 Kwietnia 2025 42 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Cena na Erebusa wzrosła w złotówkach z 1504 do 1703 zł. Chyba odpuszczę zamówienie. To chyba sensowniej kupić kremowego obywatela o którym wspominał kolega w poście za zdecydowanie mniejsze fundusze . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #10 Napisano 6 Kwietnia 2025 18 minut temu, beriam napisał(-a): To chyba sensowniej kupić kremowego obywatela o którym wspominał kolega w poście za zdecydowanie mniejsze fundusze . Też tak uważam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 19492 #11 Napisano 6 Kwietnia 2025 5 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Też tak uważam. Oby był paskolubny, jak wiesz to dla mnie połowa fani z posiadania czasomierza 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #12 Napisano 6 Kwietnia 2025 15 minut temu, beriam napisał(-a): Oby był paskolubny, jak wiesz to dla mnie połowa fani z posiadania czasomierza 🙂 Paski do Tsuyosy, to może być problem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 19492 #13 Napisano 6 Kwietnia 2025 7 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Paski do Tsuyosy, to może być problem. No właśnie doczytałem,że to opcja bardziej zintegrowana. Z drugiej strony można mieć chociaż jeden kajdan w kolekcji, chociaż pewnie dla forumowych paskorobów to nie problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #14 Napisano 6 Kwietnia 2025 22 minuty temu, beriam napisał(-a): No właśnie doczytałem,że to opcja bardziej zintegrowana. Z drugiej strony można mieć chociaż jeden kajdan w kolekcji, chociaż pewnie dla forumowych paskorobów to nie problem. Możesz pomyśleć też o kwarcu Tissota PRX, do niego są dostępne paski. Sam kupiłem za kilka dolarów gumę na Ali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 19492 #15 Napisano 6 Kwietnia 2025 2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Możesz pomyśleć też o kwarcu Tissota PRX, do niego są dostępne paski. Sam kupiłem za kilka dolarów gumę na Ali. Brzmi ciekawie. Jaki posiadasz model, względnie gdzie największy wybór i dobra cena ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #16 Napisano 6 Kwietnia 2025 11 minut temu, beriam napisał(-a): Brzmi ciekawie. Jaki posiadasz model, względnie gdzie największy wybór i dobra cena ? Ja kupiłem używkę na naszym bazarku, z białą tarczą (tarcza z lumą) i białym paskiem. Gdybym miał jednak coś wybierać bez względu na firmę, to za podobne pieniądze jest automat Tsuyosa. Kupiłem, bo Citizenów mam kilka a Tissota jeszcze nie miałem, poza tym to był też pierwszy zegarek z lumą na całej tarczy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 19492 #17 Napisano 6 Kwietnia 2025 5 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Ja kupiłem używkę na naszym bazarku, z białą tarczą (tarcza z lumą) i białym paskiem. Gdybym miał jednak coś wybierać bez względu na firmę, to za podobne pieniądze jest automat Tsuyosa. Kupiłem, bo Citizenów mam kilka a Tissota jeszcze nie miałem, poza tym to był też pierwszy zegarek z lumą na całej tarczy. Dziękuję dobry człowieku za ogrom przydatnych rad. Udanego wieczoru życzę 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 140019 #18 Napisano 6 Kwietnia 2025 12 minut temu, beriam napisał(-a): Dziękuję dobry człowieku za ogrom przydatnych rad. Udanego wieczoru życzę 🙂 Nie ma za co. I wzajemnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12289 #19 Napisano 6 Grudnia 2025 8 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12289 #20 Napisano Czwartek o 18:50 Mnie mój żółtek nadal cieszy 5 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach