Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Książka Zegarki Mechaniczne Historia Budowa Ważne Marki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W porządku, zgadzam się,że tak miało być i książkę zostawię. Dam dla przykładu i im także wyślę jak wygląda książka z papieru czerpanego. Nie posiada takich dziwnych śladów, a najważniejszą sprawą są krawędzie stron i kolor, struktura. Zgoda na taki sztuczny zabieg, podoba się lub nie, trudno. Poszedłbym w stronę uatrakcyjnienia i urozmaicenia, ale daleki jestem od pisania o efekcie papieru czerpanego.

Pozdrawiam i szanuję wasze zdanie

FPS

Czerpany1.jpg

Czerpany2.jpg

Czerpany3.jpg

Czerpany4.jpg

Czerpany5.jpg

Edytowane przez kumite
dodanie zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, kumite napisał(-a):

Do oceny i potwierdzenia autorów.

Otrzymałem odpowiedź i czy to jest prawdą i proszę osoby inne o potwierdzenie, czy też posiadają imitację na dowolnych stronach papieru czerpanego. Nigdzie wcześniej o tym nie słyszałem i nikt o tym nie pisał. Jeżeli tak jest tematu nie ma, albo przeciwnie tłumaczenie naciągane.

Poniżej odpowiedź

Dzień dobry,

uprzejmie dziękujemy za okazaną cierpliwość oraz za zgłoszoną uwagę. Chcielibyśmy poinformować, że zauważone przez Pana nieregularności na wskazanych kartkach książki nie stanowią wady produktu – są one nadrukowanym wzorem papieru czerpanego i stanowią zamierzony efekt estetyczny. Faktycznie autorzy spodziewali się nieco innego efektu końcowego tego zabiegu, nad czym ubolewamy.

Rozumiemy jednak, że tego rodzaju wybór wizualny może nie odpowiadać wszystkim odbiorcom. W związku z tym, jeśli chciałby Pan zrezygnować z posiadanej książki, oferujemy możliwość jej zwrotu na nasz koszt za pośrednictwem Paczkomatu InPost.

Prosimy o informację zwrotną, abyśmy mogli przekazać dalsze instrukcje dotyczące procesu ewentualnego zwrotu.

Z poważaniem,
Maria Ziemiańska

Oczywiście, tak jest, każda książka jest tak wydrukowana.

Jest to nauką, aby procesu reklamacyjnego nie prowadzić na forum  - ja od razu założyłem ze jakiś błąd farby drukarskiej itp. nastąpił i zasugerowałem że będzie wymiana, a Twoja książka jest dokładnie taka jaka miała być:)

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, kumite napisał(-a):

Dam dla przykładu i im także wyślę jak wygląda książka z papieru czerpanego. Nie posiada takich dziwnych śladów, a najważniejszą sprawą są krawędzie stron i kolor, struktura. Zgoda na taki sztuczny zabieg, podoba się lub nie, trudno. Poszedłbym w stronę uatrakcyjnienia i urozmaicenia, ale daleki jestem od pisania o efekcie papieru czerpanego.

2 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Oczywiście, tak jest, każda książka jest tak wydrukowana.

Jest to nauką, aby procesu reklamacyjnego nie prowadzić na forum  - ja od razu założyłem ze jakiś błąd farby drukarskiej itp. nastąpił i zasugerowałem że będzie wymiana, a Twoja książka jest dokładnie taka jaka miała być:)

Aha, chodzi o te zabrudzenia na niektórych stronach? 😁

Zauważyłem to i - podobnie jak kumite - uznałem za wadę, przeglądając książkę po raz pierwszy.

Gdyby nie "prowadzenie procesu reklamacyjnego na forum" nigdy nie wpadłbym na to, że to miał być "efekt papieru czerpanego". Jak wygląda papier czerpany to wiemy, tylko wydawca przekombinował (albo poligraf, przez analogię do polihistora R. Hooke'a z książki. Była taka postać literacka, Poligraf Poligrafowicz Szarikow. To pewnie on zawinił).

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój egzemplarz też doleciał do Francji. Wielkie dzięki nie dla Jakuba ale Pana  przez duże P Jakuba. Sam zaproponował  odbiór w PL i wysyłkę do FR. 
Raz jeszcze wielkie dzięki. Mam zajęcie na weekend w ogrodzie.

Aha moja też ma brudne strony 🫣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W takiej sytuacji wiele firm zegarkowych nie przepuściłoby okazji, żeby ogłosić sprzedaż Edycji Limitowanej (numerowanej, specjalnie wyząbkowanej, rocznicowej, butikowej, kolorowej…) w ilości jedynie 199 wyjątkowych egzemplarzy.

Edytowane przez ireo

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym raczej napisał, że to radio miało przyjemność gościć Ciebie Filipie 😉 Oby więcej takich audycji!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Krzysiek 🤚

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi