Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Alekxandra

Weekendowy Orange

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry -:)

Mąż, który na co dzień nosi stateczne automaty chciałby kupić sobie zegarek na weekendy / góry, ryby, rower/ . Byliśmy nawet w jednej z galerii szukając czegoś co przykuje oko. Z zegarków kwarcowych - a taki ma być - przykuł uwagę jedynie Victorinox

ale żóty pasek i prawie 4 tys. za kwarcowy zegarek to za dużo. Najładniejszym zegarkiem jest również Victorinox ale w automacie. Wklejam zdjęcie aby zobrazować co się podoba -:)

Ewidentnie pasek w orange najbardziej przypadł do gustu i chyba w tym kierunku podążymy. Jest jeszcze Gshock ale nie wiem czy na tarczy nie dzieje się zbyt dużo. Wizualnie jednak także przykuwa uwagę. Przeglądałam trochę stron szukając czegoś ORANGE ale albo wszystko w orange albo proporcje kolorów bez zachowania równowagi. Może warto kupić zegarek osobno a pasek osobno.? Na pewno pasek ma być gumowy/silkonowy pomarańczowy chodź nie do końca jestem przekonana że  prawie 60 latek ma nosic na ręce takie kolory. Faktem jednak żę ten Vicorinox wyglądał na ręce świetnie. Tissot T- touch też ładny ale za drogi.

Podsumowując:

Zegarek kwarcowy solarny na pasku typu guma/plastik. Bransoleta wykluczona. Klasyczny Diver - choć kolory tego Citizena też ładne  -:) czy zegarki chrono również. Czytelny - to podobo do łowienia jest jakoś potrzebne -  rozmiar min 42. Zegarek ma być żywy taki weekendowy radosny ale z zachowaniem proporcji kolorów.Ach jakby było miło gdybyście podsuneli mi kilka rozwiązań bo samej mieni mi się już w oczach od szukania. Budżet max 3 tys.

Zegarek męski Victorinox Dive Pro Quartz 241992

From India Today Spice | Trendsetting timepieces of 2024 - India Today

Zegarek Casio G-SHOCK Waveceptor Gravity Defier GW-3000M-4AER

Reloj Citizen Promaster BN0169-03X Diver`s hombre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na pasek nie zwracaj uwagi, dokupi się dowolny wg uznania lub nawet na forum zrobią Ci jaki tylko zechcesz. Nawet kwestia bransolety nie powinna skreślać zegarka, bo ją wymienia się na pasek w kilka sekund. O ile nie jest zintegrowana lub ma nietypowe mocowanie do koperty. Skupić należy się na samym zegarku. I tak...

Sondując kwestie preferencji, może warto sprawdzić inne "style" z orange, np rally

Screenshot_20250515-145050.thumb.png.5c7778a3fa1031b62e3efdff2599c9bd.png

https://mamyczas.net/products/zegarek-montjuic-speed-sport-orange-racing-stripes-pvd-mj1-0801-b?variant=49624020287828&country=PL&currency=PLN&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gad_source=1&gad_campaignid=22192486213&gbraid=0AAAAA-v3Wg9nZfW3u8eEjl2O_LwfYc6p7&gclid=Cj0KCQjwoZbBBhDCARIsAOqMEZW2pKKUrxtk3FJ_APIHT-dRjpYDqnWqndWLHHLbarP6ZAAyJxOsve0aAlk3EALw_wcB

Albo taki

Screenshot_20250515-135830.thumb.png.da85854291452a47bc46f66fd718c71f.png

Ode mnie, skoro 60 lat to myślę, że doceni historię ;)

Screenshot_20250515-145643.thumb.png.47b23b53aa636c262fa7195352fb81ce.png

https://wornandwound.com/the-bulova-chronograph-a-surfing-through-the-ages/

Edit

Seiko Prospex, solar. I do tego pomarańczowa guma

Screenshot_20250515-164414.thumb.png.32048c9327944af6e37e92c208ff3d53.png

https://wkruk.pl/zegarki/seiko/zegarek-seiko-prospex-speedtimer-solar-chronograph

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi