Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sirikeeton

Baume&Mercier Riviera 39mm Baumatic - warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o zakupie nowej Riviery 39mm 10715 Baume&Mercier z mechanizmem Baumatic?

https://www.baume-et-mercier.com/en/collections/riviera-men/watch-riviera-10715.html

https://www.apart.pl/zegarki/baume-mercier/riviera/10811

- Nowa prawie 19 koła minus rabaty. Da się wyciągnąć w Aparcie więcej niż te 10% co teraz mają na stronie? Uda się np. 20% wynegocjować?

- Podobno bardzo dobry mechanizm Baumatic, praktycznie ten sam co w dużo droższym IWC Ingeneur. Jak wygląda serwis pogwarancyjny takiego mechanizmu? Problematyczny?

- Czy zegarek wygląda wizualnie jako większy na nadgarstku w porównaniu do deklarowanych 39mm, ze względu na konstrukcję? Trudno go znaleźć do przymiarki, jest gdzieś w Warszawie, a ja musiałbym jechać do Berlina bo bliżej.

Czy jednak dołożyć 20 koła i brać Santosa Medium cartier? :P

Wiem że to inny styl i cena, ale zastanawiam się nad oboma.

Dziękuję za pomoc!

spacer.png

Edytowane przez sirikeeton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jeśli zastanawiasz się nad zegarkiem że średniej półki i wyższej półki- jeśli z tej pary wybierzesz ten tańszy-  to za jakiś czas znowu Twoje myśli pójdą wyżej. Będzie Cię męczył ten Cartier dopóki go nie kupisz... Wtedy sprzedasz ten tańszy tracąc ok. 50 procent jego wartości..."

Taką ciasteczkową wróżbę Ci wylosowałem ;)

Edytowane przez Antiquarius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony dołożyć 20 koła do zegarka za 19 koła, to wychodzi 2 razy więcej...nie brzmi to jak "dołożyć" 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To brzmi jak zwiększenie budżetu x2 :D czyli tradycyjnie tu na forum :))) 

A na serio to dwukrotne zwiększenie zakładanej na zegarek kwoty nie będzie skutkowało dwukrotnie lepszym sikorem.  Ceny zegarków są często z du***py wzięte :P

Kwestia też, czy będzie Ci odpowiadało noszenie zegarka o danej wartości. Czy nie będzie Ci go żal bez obaw zarysować/normalnie używać. 

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał Baume, ale mnie się Cartiery nie podobają, a Baume - owszem ;). Jak Ci się B&M podoba, masz kasę, to kupuj. Przynajmniej będziesz miał nietypowy zegarek :P

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.12.2025 o 08:13, Wacor napisał(-a):

Z drugiej strony dołożyć 20 koła do zegarka za 19 koła, to wychodzi 2 razy więcej...nie brzmi to jak "dołożyć" 🤪

No i dodatkowo jak masz perspektywę dołożyć x2 tradycyjnie, czyli poczekam i odłożę kasę, to jest jeszcze ryzyko, że po drodze wpadnie pięć tańszych, które niekoniecznie potrzebujesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi