Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, rafi napisał(-a):

kwarcowe connie Manhattan się trafiają w okolicach tysiąca euro. Vintage oczywiście. To z tych ciekawszych. Malutkie geneve też się pewnie da w tej kasie. Ale zasadniczo żeby coś sensownego trafić, to tak 5-5.5 tys zł jest lepszym budżetem. 

Ok , takie podpowiedzi są bardzo cenne, mniej więcej wiem w jakim budżecie coś szukać . Dzięki 🤗 🤗 🤗 

5 minut temu, rafi napisał(-a):

kwarcowe connie Manhattan się trafiają w okolicach tysiąca euro. Vintage oczywiście. To z tych ciekawszych. Malutkie geneve też się pewnie da w tej kasie. Ale zasadniczo żeby coś sensownego trafić, to tak 5-5.5 tys zł jest lepszym budżetem. 

A możesz mi jakieś zdjęcie podesłać tego connie, bo nie jestem pewien tego co wyszukałem 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ok , takie podpowiedzi są bardzo cenne, mniej więcej wiem w jakim budżecie coś szukać . Dzięki 🤗 🤗 🤗 

A możesz mi jakieś zdjęcie podesłać tego connie, bo nie jestem pewien tego co wyszukałem 🤔🤔🤔

Proszę bardzo, ostatnia to wersja tv, zdjęcie z oferty na Chrono, +\- w budżecie.

IMG_0579.jpeg

IMG_0580.jpeg

IMG_0581.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, rafi napisał(-a):

Proszę bardzo, ostatnia to wersja tv, zdjęcie z oferty na Chrono, +\- w budżecie.

IMG_0579.jpeg

IMG_0580.jpeg

IMG_0581.jpeg

Bo mi na dzień dobry wyskoczyło to 😁😁😁

IMG_20251225_181926.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś takiego za 3,5k kupiłem w rozmiarze 35mm, w idealnym stanie. 

20200312_164739-01.jpeg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Kiedyś takiego za 3,5k kupiłem w rozmiarze 35mm, w idealnym stanie. 

20200312_164739-01.jpeg

Ładna 👍👍👍 

Tak na szybko, takie coś znalazłem 🤔 🤔 🤔 

Screenshot_2025-12-25-18-26-53-62_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2025-12-25-18-28-14-80_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2025-12-25-18-30-14-30_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Tak z ciekawości, a nie znam się na tym totalnie, jak by coś na co zwracać uwagę, i czy można liczyć na pomoc forumowiczów 🤔🤔🤔

Bo są to stare zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Geneve w doskonałym stanie na Bazarku kosztowała nie tak dawno chyba 2500 zł. Tylko to jest staruteńki maluszek.

DSC03484.thumb.JPG.5774b63dc4b08ca21ea723d68df8bc3a.JPG

DSC03506.thumb.JPG.a3213f658d23c672aa3bcd1ef9b4617b.JPG

DSC03495.thumb.JPG.d84acf4f1791d913d1c459ed55ee533f.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Moja Geneve w doskonałym stanie na Bazarku kosztowała nie tak dawno chyba 2500 zł. Tylko to jest staruteńki maluszek.

DSC03484.thumb.JPG.5774b63dc4b08ca21ea723d68df8bc3a.JPG

DSC03506.thumb.JPG.a3213f658d23c672aa3bcd1ef9b4617b.JPG

DSC03495.thumb.JPG.d84acf4f1791d913d1c459ed55ee533f.JPG

Ładna 👍 👍 👍 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 

22 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ładna 👍👍👍 

Tak na szybko, takie coś znalazłem 🤔 🤔 🤔 

Screenshot_2025-12-25-18-26-53-62_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2025-12-25-18-28-14-80_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2025-12-25-18-30-14-30_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Tak z ciekawości, a nie znam się na tym totalnie, jak by coś na co zwracać uwagę, i czy można liczyć na pomoc forumowiczów 🤔🤔🤔

Bo są to stare zegarki.

Mało okazyjne ceny, że tak to ujmę. Z większych vintage w budżecie - i to jeszcze sporo zostanie - Geneve Dynamic. Z małych, ale świeższych i w kwarcu, to w okolicach 2k pln wyhaczysz na luzie Polarisa w niezłym stanie. Tylko nie wiem, czy znajdziesz z bransoletą odpowiedniej długości na twoją rękę.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, oszolom napisał(-a):

Te 

Mało okazyjne ceny, że tak to ujmę. Z większych vintage w budżecie - i to jeszcze sporo zostanie - Geneve Dynamic. Z małych, ale świeższych i w kwarcu, to w okolicach 2k pln wyhaczysz na luzie Polarisa w niezłym stanie. Tylko nie wiem, czy znajdziesz z bransoletą odpowiedniej długości na twoją rękę.

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, oszolom napisał(-a):

Te 

Znalazłem coś takiego, jakie one duże są 🤔🤔🤔

Screenshot_2025-12-26-18-03-09-72_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2025-12-26-18-03-40-38_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2025-12-26-18-04-02-55_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Męskie 41. Ten ostatni za 2937 to jest damka. 30 mm. I w cenie z kosmosu jak za damkę. A dwa pierwsze też drogo. To jest vintage, jak chcesz w dobrej cenie i przyzwoitym stanie, to trzeba popatrzeć, poczekać. One się i w Polsce pojawiają. Teraz jest kilka na alle/olx, ale nic wartego uwagi, IMO. 

Z tego co na chrono, to ta ujdzie, ale jak doliczysz opłaty, to też nie będzie okazji. Plus jak bierzesz na bransie, która nie jest skrócona jakoś radykalnie, to masz spokój. Paski do tego modelu są nietypowe, wobec czego drogie. 

https://www.chrono24.pl/omega/geneve-dynamic-blue-1970s--id43803483.htm

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomcioMiki Nie kupuj jedynie na mechanizmie 1001, mialy wady konstrukcyjne. Pozostale vintage do woli

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mkoch napisał(-a):

@TomcioMiki Nie kupuj jedynie na mechanizmie 1001, mialy wady konstrukcyjne. Pozostale vintage do woli

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

2 godziny temu, oszolom napisał(-a):

Męskie 41. Ten ostatni za 2937 to jest damka. 30 mm. I w cenie z kosmosu jak za damkę. A dwa pierwsze też drogo. To jest vintage, jak chcesz w dobrej cenie i przyzwoitym stanie, to trzeba popatrzeć, poczekać. One się i w Polsce pojawiają. Teraz jest kilka na alle/olx, ale nic wartego uwagi, IMO. 

Z tego co na chrono, to ta ujdzie, ale jak doliczysz opłaty, to też nie będzie okazji. Plus jak bierzesz na bransie, która nie jest skrócona jakoś radykalnie, to masz spokój. Paski do tego modelu są nietypowe, wobec czego drogie. 

https://www.chrono24.pl/omega/geneve-dynamic-blue-1970s--id43803483.htm

Tak sobie myślę na urodziny taką sobie sprawić w lipcu, chyba że inne pomysły mile widziane 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Tak sobie myślę na urodziny taką sobie sprawić w lipcu, chyba że inne pomysły mile widziane 🤗 🤗 🤗 

Jeśli się zdecydujesz, to nie będziesz zawiedziony, to są świetne zegarki. Inne niż większość, wygodne mimo sporego rozmiaru. Mam dwie sztuki dużych dynamików i się ich nigdy nie pozbędę. A że do lipca masz trochę czasu, to na spokojnie powinieneś znaleźć fajną sztukę w dobrej cenie. W kraju się od czasu do czasu takowe pojawiają. Bo na chrono to drogawo jest. Moją pierwszą kupiłem mocno tanio na ebayu z Izraela prawie 9 lat temu - w bransolecie było tyle pyłu/piasku, że nigdy wcześniej i nigdy później czegoś takiego nie widziałem. Myłem i myłem. Ale zegarek w przyzwoitym, użytkowym stanie. Druga wpadła w kraju, z ta kim śmiesznym dynksem do mocowania zwykłego paska. Mam jeszcze małego uniseksa w kostce, który wpadł praktycznie jako NOS - ale on ledwo się zapina u mnie na łapsku ;). I jeszcze tzw. spidera - też dynamic, ale sporo młodszy, w kwarcu. Design jest kontrowersyjny, że tak to ujmę. Mi się podoba, choć ta moja sztuka jest ułomna, bo ktoś próbował myć tarczę i zmył część napisów... 86774rytfghjyt78.jpg.6a5496026ec60ac05ff8fdc2e18b97be.jpg

54678gh.jpg

IMG_20250721_162301_970.jpg

5f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, oszolom napisał(-a):

Jeśli się zdecydujesz, to nie będziesz zawiedziony, to są świetne zegarki. Inne niż większość, wygodne mimo sporego rozmiaru. Mam dwie sztuki dużych dynamików i się ich nigdy nie pozbędę. A że do lipca masz trochę czasu, to na spokojnie powinieneś znaleźć fajną sztukę w dobrej cenie. W kraju się od czasu do czasu takowe pojawiają. Bo na chrono to drogawo jest. Moją pierwszą kupiłem mocno tanio na ebayu z Izraela prawie 9 lat temu - w bransolecie było tyle pyłu/piasku, że nigdy wcześniej i nigdy później czegoś takiego nie widziałem. Myłem i myłem. Ale zegarek w przyzwoitym, użytkowym stanie. Druga wpadła w kraju, z ta kim śmiesznym dynksem do mocowania zwykłego paska. Mam jeszcze małego uniseksa w kostce, który wpadł praktycznie jako NOS - ale on ledwo się zapina u mnie na łapsku ;). I jeszcze tzw. spidera - też dynamic, ale sporo młodszy, w kwarcu. Design jest kontrowersyjny, że tak to ujmę. Mi się podoba, choć ta moja sztuka jest ułomna, bo ktoś próbował myć tarczę i zmył część napisów... 86774rytfghjyt78.jpg.6a5496026ec60ac05ff8fdc2e18b97be.jpg

54678gh.jpg

IMG_20250721_162301_970.jpg

5f.jpg

Ładne 👍👍👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w zeszlym roku niebiesko-srebrnego dynamica (coś jak na drugim zdjęciu @oszolom) w Polsca za 1400 zł kupiłem w bardzo ładnym stanie z oryginalną bransoletą ale słabą tarczą, którą potem dokupilem ne ebayu za 400 zł. One max 2500-3000 zł powinny kosztować tak obiektywnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, mkoch napisał(-a):

Ja w zeszlym roku niebiesko-srebrnego dynamica (coś jak na drugim zdjęciu @oszolom) w Polsca za 1400 zł kupiłem w bardzo ładnym stanie z oryginalną bransoletą ale słabą tarczą, którą potem dokupilem ne ebayu za 400 zł. One max 2500-3000 zł powinny kosztować tak obiektywnie

Tak myślę. 3 koła to za jakiś naprawdę bdb stan, marniejsze koło dwójki i mniej, użytkowe trochę ponad 2 koła. Ofert z chorymi cenami jest sporo, ale to nie jest popularny model, więc da się go ogarnąć w miarę tanio. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.12.2025 o 22:40, oszolom napisał(-a):

Tak myślę. 3 koła to za jakiś naprawdę bdb stan, marniejsze koło dwójki i mniej, użytkowe trochę ponad 2 koła. Ofert z chorymi cenami jest sporo, ale to nie jest popularny model, więc da się go ogarnąć w miarę tanio. 

A gdzie szukać, przeglądać wszystko jak leci 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

A gdzie szukać, przeglądać wszystko jak leci 🤔🤔🤔

Tylko cierpliwości. Trafi się na olx właśnie wtedy kiedy nie bedziesz miał kasy bo wydałeś na inny zegarek 😁

A na serio. Po prostu czekaj i sprawdzaj portale. Poznaj dobrze modele, żeby szybko łyknąć. Jak będzie okazja to długo nie poleży. To są lubiane omegi na dobrych werkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, mkoch napisał(-a):

Tylko cierpliwości. Trafi się na olx właśnie wtedy kiedy nie bedziesz miał kasy bo wydałeś na inny zegarek 😁

A na serio. Po prostu czekaj i sprawdzaj portale. Poznaj dobrze modele, żeby szybko łyknąć. Jak będzie okazja to długo nie poleży. To są lubiane omegi na dobrych werkach

No właśnie, z Omeg i tym podobnych zegarków jestem laikiem, tak że będę się Was Forumowicze radził, jakoś tak mi się zachciało coś fajnego na urodziny, jak nie w tym roku, to na 60 😁😁😁 Takie coś wypatrzone 🤔🤔🤔

Screenshot_2025-12-30-14-57-10-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

No ma coś w sobie 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

No właśnie, z Omeg i tym podobnych zegarków jestem laikiem, tak że będę się Was Forumowicze radził, jakoś tak mi się zachciało coś fajnego na urodziny, jak nie w tym roku, to na 60 😁😁😁 Takie coś wypatrzone 🤔🤔🤔

Screenshot_2025-12-30-14-57-10-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

No ma coś w sobie 🤗🤗🤗

drogo ;) i nawet na miniaturze widać, że ktoś "poprawiał" bransoletę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, oszolom napisał(-a):

poprawiał" bransoletę

Po czym to poznać 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Po czym to poznać 🤔🤔🤔

Szlify, ostre i nierówne, niz zachodzące na wewnętrzne strony ogniw