Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Klasyka :) . Nie ma go aktualnie w ofercie firmy :). Model z przed kilku lat.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wyprawa. Czy jest może założony, lub w planach, jakiś album w sieci? Czy są jakieś fajne ujęcia z Phantoma? Smaka narobiłeś :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wyprawa. Czy jest może założony, lub w planach, jakiś album w sieci? Czy są jakieś fajne ujęcia z Phantoma? Smaka narobiłeś :)

poproś Piotra to ci na PW podeslę foto. Ja dostałem pierwszą część - powiem rewelacja TA wyprawa. Może poszczęści mi się i będzie mi dane dostać jeszcze II część fotek ;):] Glycinek przejechał pół Afryki, SUPER :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gardor, gratuluje fajnej Glycinki. Swego czasu tez na nia mialem ochote ale skonczylo sie KMU:)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ja Gratuluję TAAKIEGO automatu. Zapodaj galeryjke. świetny czasomierz :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gardor, gratuluje fajnej Glycinki. Swego czasu tez na nia mialem ochote ale skonczylo sie KMU:)

to wersja 40mm :)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

dzięki oficjalnemu dystrybutorowi Glycine na Polskę, Piotrowi stałem się szczęśliwym posiadaczem Incursore 44mm w wersji z manualnym naciągiem:

post-77065-0-20979900-1419422027_thumb.jpg

W związku z tym, z miłą chęcią dołączę do klubu miłośników Glycine :) Postaram się oczywiście o rozsądną galerię w temacie i założenie jej w odpowiednim wątku. Na lato planuję dokupienie gumy i w zasadzie będę mieć kompletny swój daily watch. Nie będzie mieć lekko, ale jestem dziwnie spokojny, że poradzi sobie w każdej sytuacji.

Pozdrawiam serdecznie, jeżeli macie jakieś pytania, piszcie, postaram się w miarę mojej skromnej wiedzy odpisać.

Dzięki Piotrze!

A miłośnikom zegarków Glycine życzę Wesołych Świąt!

Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny i nietuzinkowy. Gratulacje i czekamy na galerię

Pozdrawiam

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z obietnicą odnośnik do świeżo założonej galerii na forum, mam nadzieję, że temat będzie się rozwijać o nowe wątki i pomysły na zdjęcia tego naprawdę ciekawego zegarka:

Glycine Incursore    

Bartosz

Edycja:

no to na zachętę poniżej jedno ze zdjęć z galerii:

post-77065-0-66246300-1419526324_thumb.jpg

:)

Edytowane przez Emcebre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W celu odświeżenia wątku:

post-77065-0-83229400-1419601979_thumb.jpg

post-77065-0-26344200-1419684494_thumb.jpg

post-77065-0-63687000-1419684462_thumb.jpg

zachęcam do aktywnego uczestniczenia w życiu forum! :)

Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartosz, ŚWIĘTA są. daj odpocząć;-) masz ładny zegarek. cieszymy się razem z Tobą:-D

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie już po Świętach, żyjemy drodzy Państwo;) zgadzam się, że męczę zdjęciami, ale już po raz ostatni w najbliższym czasie, obiecuję:) po prostu widzę bierność na forum w twórczych tematach, stąd wtykam kij w mrowisko, aby pobudzić wszystkich, że też mogą.

A, że w/w Glycine jest moim pierwszym zegarkiem z kraju Helwetów to mam okazję do podzielenia się swoją małą radością :)

Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarówno Airman jak i Combat Sub też mi się podobają, bardzo dobry współczynnik jakości, stylistyki do ceny. W zasadzie z tych trzech zegarków włączając Incursore mozna stworzyć ciekawe portfolio posiadanych czasomierzy na wiele okazji:)

Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mata x2 :lol:

post-31778-1419706267,5269_thumb.jpg

post-31778-1419706283,5528_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie już po Świętach, żyjemy drodzy Państwo;) zgadzam się, że męczę zdjęciami, ale już po raz ostatni w najbliższym czasie, obiecuję :) po prostu widzę bierność na forum w twórczych tematach, stąd wtykam kij w mrowisko, aby pobudzić wszystkich, że też mogą.

A, że w/w Glycine jest moim pierwszym zegarkiem z kraju Helwetów to mam okazję do podzielenia się swoją małą radością :)

Bartosz

Bartek dawaj foty i się nieprzejmuj :D

to nie tak...

zapodawaj zdjęcia, zapodawaj ;):] jedynie nie wymagaj dialogu... święta się skończyły, ale okres około świąteczny zobowiązuje ;):] wypoczywajmy jak możemy ;):]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie jak barwnie się zrobiło na 40 str tego wątku!:) Zwróciłem uwagę, że kilka osób posiada więcej niż jeden model Glycine. M.in. swierszczu na dwudziestej którejś stronie pokazał swojego Incursore co mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że dobrze wybrałem, bo niestety w sieci nie ma za dużo zdjęć tego zegarka i nie ma skąd czerpać poglądowych informacji o ułożeniu na ręce itp.

Powiedzcie jak sprawują się wam te zegarki po jakimś okresie czasu od zakupu, dostały już w kość, czy raczej są chuchane i dmuchane? :) Z racji, że u mnie to będzie raczej zegarek codziennego wyboru to nie będzie mieć lekko, ale wierzę, że sobie spokojnie poradzi, bo skoro automat Seiko potrafił mi to zagwarantować, to Glycine tym bardziej, prawda?;)

Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chwili obecnej jestem w posiadaniu suba i kmu. Incursore dostal moj brat w prezencie i raczej go nie rozpieszcza. Sluzy mu za edc i sprawuje sie rewelacyjnie. Jestem pod ogromnym wrazeniem jakosci paska jak i samych glycinek. Pasek jest bardzo miekki ale jednoczesnie trwaly i wytrzymaly. Praktycznie nie widac po nim sladow noszenia. Troszke gorzej zniosl noszenie pasek od suba ( dziwne bo jest krocej), oryginalnej gumy w ogole nie uzywalem i przerzucilem go na bransoletke z ktorej jestem bardzo zadowolony. Brata Incursore to zegar z recznym naciagiem podobnie do KMU ktorego uzywam jako odskocznie od automatow:) jednego czego mi w nich brakuje to nakladanych indeksow. U mnie natomiast za edc robi sub na przemian z certina ale wole czuc jednak wage suba na reku:) Jako uzytkownik glycine nie znalazlem nic do czego moglbym sie przyczepic:)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam podobne odczucia odnośnie paska, na początku wydawał mi się bardzo sztywny w tej pogrubionej części, jednak już po dwóch dniach noszenia nabrał kształtu i dobrze oplata rękę nie uciskając nadmiernie a zarazem nie pozostawiając luzu pozwalającego na przypadkowe obracanie zegarka wokół przegubu. 

Właśnie mam pytanie odnośnie gumy, ponieważ na lato chciałbym ją sobie dokupić - jakie jest jej wykonanie? Od razu widać, że posłuży i nie zerwie się niechcący w morzu? 

Od razu mam jeszcze pytanie odnośnie nakręcania mechanizmu, bo nie znalazłem konkretnej informacji na forum. Ile trzeba wykonać ca. obrotów koronką na Unitasie 6497-1, aby był nakręcony w stanie max, lub bliskim tego? 27?

Bartosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ilość obrotów zależy od tego w jakim stanie nakręcenia jest mechanizm. Jeśli poczujesz pewien opór to znaczy, że jest koniec ;):]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi