Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Spatz

Nieźle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, co sądzicie o takim zestawieniu kolorystycznym? Nie myśle o nitach i zbędnych przeszyciach na górze paska, ale co typie i kolorze paska w duecie ze Sphairem :)

Pasuje wyśmienicie, w końcu to lotnik pełną gębą:-) Myślę, ze do tego zegarka mało który pasek nie będzie pasował. Wszystkie grube skóry, a nawet dzieki bezelowi będzie mu dobrze na gumie.

Jak jakość tych gumowych elementów? Ktoś tu niedawno narzekał na to. A Sphair zawsze mi sie bardzo podobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą i 6, kwestia czasu :)

Przecież za 300$ na jomie jakoś od początku roku zalegają, tylko tam przesyłka droższa jest, ale w styczniu sam się uradowałem, nie sądziłem, że promocje się dalej będą rozwijać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, nie zwrócilem uwagi. Z tym ze na Massdropie jest zawsze jeszcze odrobinę taniej. Czekam na 6 36mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież za 300$ na jomie jakoś od początku roku zalegają, tylko tam przesyłka droższa jest, ale w styczniu sam się uradowałem, nie sądziłem, że promocje się dalej będą rozwijać :)

Tam są ze szkłem mineralnym. Ja chce szafirowe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jakość tych gumowych elementów? Ktoś tu niedawno narzekał na to. A Sphair zawsze mi sie bardzo podobał.

Gumka na koronce po jakimś czasie zaczyna się zsuwać do wewnątrz gdy ja dokręcasz. Bynajmniej ja tak miałem. Bezel bez zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee naprawdę dzieje się coś z tą gumą? Zastanawiałem się nad jej fakturą po ładnych paru latach, ale nie że zacznie się ruszać

A @a_team w tych szóstkach to tylko plastik, nie wymienił bym go w swojej za żadne skarby, żałuję że zrezygnowali z manualnego naciągu, taki ręczny z datą byłby idealny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo dzięki niemu są to w pełni klimatycznie militarny zegarek, to nie że ja nie lubię szafiru, mam go pełno, ale w innych, czarną szóstkę lubię z arabskimi cyframi, zagiętą tarczą, zagiętymi wskazówkami i krzywym plastikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rozjaśnijcie mi, jak to jest chronologicznie z szóstkami. W jakich modelach i kiedy był hesalit, kiedy mineralne a kiedy szafir? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 stare były opcjonalnie z minerałem lub szafirem. Potem tylko szafir. I tylko w tych Combatach był minerał. Hesalit był tylko w VIntage 7.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. To o jakiej szóstce z hesalitem mówi Trez?

No i w jakich modelach są sferyczne tarcze i zagięte do nich wskazówki? We wszystkich szóstkach? Czy w siódemkach też?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest mi znana 6 stka z hesalitem. W 7 tarcza jest płaska.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wypukła jest we wszystkich szóstkach? Wskazówki też?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no nie wnikam jaki dokładnie minerał czy koszermy hesalit, to tylko glycine, nie moonwatch ;) grunt że nie szafir, tylko ciepły i plastikowy w dotyku, z nutką ryzyka przy każdym mijaniu framugi ;) a mówiłem oczywiście o swoim:

ddd9ae20a272a9f70d34df2c623c65cf.jpg

Tak na szybko pstrykniętym. Nie wiedziałem, że już nie ma bez szafiru, sam długo się nie umiałem zdecydować, aż poszły manuale, a ja dalej nie wiedziałem czy wolę pokręcić se sprężyną, czy datownikiem, ale jak mi przez moje zagapienie uciekł jeden z bazarku, to się wkońcu zdecydowałem i bardzo się polubiliśmy z tym combatem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Bo Combaty to fajne zegarki są ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie siódemka vintage to była jedna z najfajniejszych Glycine jakie nosiłem. W pierwszej trójce obok Royala i No1. Hesalit był świetny. Taki moonwatch. Militarny klimat bez udawania czegokolwiek. Miło wspominam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

7Vintage miał fajny charakter, surowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wypukła jest we wszystkich szóstkach? Wskazówki też?

we wszystkich

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję. To już wiem wszystko :)

A jeszcze jedno pytanie: Base 22 Luminous ma luminescencyjną tarczę. To po co jeszcze na indeksach i wskazówkach masa świecąca? Ma to jakiś sens, czy po prostu nie mieli czarnych wskazówek bez lumy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie siódemka vintage to była jedna z najfajniejszych Glycine jakie nosiłem. W pierwszej trójce obok Royala i No1. Hesalit był świetny. Taki moonwatch. Militarny klimat bez udawania czegokolwiek. Miło wspominam.

Trudno się nie zgodzić :) I bardzo wygodny.

post-69167-0-50032300-1498029695_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, masz mój ulubiony zegarek :)  Widzę, że nie przegapiłeś na massdropie. Ja tak, teraz czekam na niebieską 6 albo tę siódemkę:

8590036_combat7.jpg

Duża co prawda, ale ma coś w sobie. Też klimat vintage, bardzo fajna beżowa tarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też fajna, ale militarny styl vintage zawsze mnie kusił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi