barthas 14 #1101 Posted March 5, 2015 Ostatnio nabyłem coś takiego. ledwo się zmieścił na nadgarstku. Z tym że zacząłem mieć po jakimś czasie wątpliwości czy to oryginał. Wydawało mi się że cyfry powinny świecić w ciemności, a druga sprawa - ten mechanizm jakiś taki malutki... Zegarek mimo rozmiaru (46mm) jest bardzo wygodny. 0 Share this post Link to post Share on other sites
piotrkrakow 238 #1102 Posted March 6, 2015 Małego Airmana Vintage sprzedałem i od dzisiaj tak 0 Pozdrawiam Piotrek Share this post Link to post Share on other sites
sanik 87843 #1103 Posted March 6, 2015 ale gigant szczerze, bardziej mi się podobają tradycyjne airmany 0 Share this post Link to post Share on other sites
piotrkrakow 238 #1104 Posted March 6, 2015 ja potrzebowałem czegoś innego ale jednak Airmana 0 Pozdrawiam Piotrek Share this post Link to post Share on other sites
ptakug 185 #1105 Posted March 6, 2015 ale gigant szczerze, bardziej mi się podobają tradycyjne airmanyPopieram kolegę. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tool 3 #1106 Posted March 7, 2015 Popieram kolegę.Mało tego, jako fan Glajsinów uważam, że firma zaczyna błądzić i się miota ze swoimi nowymi projektami. Panie i Panowie z Glycine, nie idźcie tą drogą... 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1107 Posted March 7, 2015 Mało tego, jako fan Glajsinów uważam, że firma zaczyna błądzić i się miota ze swoimi nowymi projektami. Panie i Panowie z Glycine, nie idźcie tą drogą... trudno się z taką postawą nie zgodzić patrząc na tegoroczne nowości Glycine. Dając swoją negatywna ocenę dla poczynań FIRMY - z którą to oceną się w pełni zgadzam - proszę jednak zaproponować wyjście z sytuacji, tzn. jaką ewentualnie drogą mógłby rozwój AIRMANA pójść? Ze swojej strony dodam, że co do modelu SST12, dużą wadą jest nieprzeszklony dekielek, co mialo miejsce w jego limitce sprzed kilku lat - może warto by było to odświeżyć :] 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
tool 3 #1108 Posted March 7, 2015 proszę jednak zaproponować wyjście z sytuacji, tzn. jaką ewentualnie drogą mógłby rozwój AIRMANA pójść?Generalnie Airmany z serii siedem oraz Airfightery były i są dla mnie, zaznaczam dla mnie pomyłkowym festynem , ... są po prostu totalnie brzydkie. Reszta Airmanów jest skrajnie piękna w porównaniu z wymienionymi siódemkami . Najlepiej niech je przestaną produkować . 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1109 Posted March 7, 2015 Generalnie Airmany z serii siedem oraz Airfightery były i są dla mnie, zaznaczam dla mnie pomyłkowym festynem , ... są po prostu totalnie brzydkie. Reszta Airmanów jest skrajnie piękna w porównaniu z wymienionymi siódemkami . Najlepiej niech je przestaną produkować . też jest wyjście 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
piotrkrakow 238 #1110 Posted March 7, 2015 Zgadzam się odnośnie Airfighterów - festyn- zwłaszcza pierwsza odsłona. Nie wiem jak ten camouflage prezezentuje się na żywo. Wszystko jak zwykle to rzecz gustu. Airman Seven mnie się na żywo podoba. Od strony dekla również Oczywiście to zupełnie inny zegarek niż klasyczne Airmany ale też nie można w koło klepać tylko tego samego. Masz Airman No1, Vintage 1953, DC-4, Airman 17, Base 22, Airman 18, To klasyka ale o dziwo więcej sprzedało się modeli Mystery niż Base 22 z jasną tarczą a porównywalnie do Base z czarną tarczą. Airfighterów sprzedało się więcej niż KMU (ostatnie 12 miesięcy) mimo 3 krotnie wyższej ceny. 0 Pozdrawiam Piotrek Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1111 Posted March 7, 2015 Zgadzam się odnośnie Airfighterów - festyn- zwłaszcza pierwsza odsłona. Nie wiem jak ten camouflage prezezentuje się na żywo.Wszystko jak zwykle to rzecz gustu. Airman Seven mnie się na żywo podoba. Od strony dekla również Oczywiście to zupełnie inny zegarek niż klasyczne Airmany ale też nie można w koło klepać tylko tego samego. Masz Airman No1, Vintage 1953, DC-4, Airman 17, Base 22, Airman 18,To klasyka ale o dziwo więcej sprzedało się modeli Mystery niż Base 22 z jasną tarczą a porównywalnie do Base z czarną tarczą.Airfighterów sprzedało się więcej niż KMU (ostatnie 12 miesięcy) mimo 3 krotnie wyższej ceny. 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
tool 3 #1112 Posted March 7, 2015 Wszystko jak zwykle to rzecz gustu. Airman Seven mnie się na żywo podoba. Od strony dekla również To klasyka ale o dziwo więcej sprzedało się modeli Mystery niż Base 22 z jasną tarczą a porównywalnie do Base z czarną tarczą.Airfighterów sprzedało się więcej niż KMU (ostatnie 12 miesięcy) mimo 3 krotnie wyższej ceny.Piotr, żeby nie było to tamto , ja nie krytykuję Twojego gustu , jedynie nieudane dwie serie zegarków Glycine. Co do sprzedaży, którą byłeś łaskaw przytoczyć to za kolegą pk_kamil zrobię tak... 0 Share this post Link to post Share on other sites
proki1971 770 #1113 Posted March 7, 2015 Czyli proste, skoro jest na takie modele zapotrzebowanie , a jak widać, nawet większe niż na niektóre klasyczne, to są i będą takie produkowane.Mnie tez się takie nie podobają ale po prostu nie interesuję się nimi, nie biorę pod uwagę ich kupna, a kieruje się w stronę ich klasyków.Porażką by było gdyby chcieli te klasyki tymi "wynalazkami" zastąpić ale jeżeli one są obok niż, to ja osobiście nie widze żadnego problemu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1114 Posted March 7, 2015 (edited) Czyli proste, skoro jest na takie modele zapotrzebowanie , a jak widać, nawet większe niż na niektóre klasyczne, to są i będą takie produkowane.Mnie tez się takie nie podobają ale po prostu nie interesuję się nimi, nie biorę pod uwagę ich kupna, a kieruje się w stronę ich klasyków.Porażką by było gdyby chcieli te klasyki tymi "wynalazkami" zastąpić ale jeżeli one są obok niż, to ja osobiście nie widze żadnego problemu.dokładnie tak Edited March 7, 2015 by pk_kamil 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1115 Posted March 8, 2015 zaległe zdjęcia - jak to Glycine było nad naszym Bałtykiem... zimą :] 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
piotrkrakow 238 #1116 Posted March 8, 2015 Drodzy koledzy, robię sobie album z zegarkami Glycine. Chciałbym aby to były zdjęcia miłośników marki. Jeśli macie ochotę na zaistnienie w moim albumie, ślijcie foty Waszych zegarków na [email protected]. 0 Pozdrawiam Piotrek Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1117 Posted March 8, 2015 Drodzy koledzy, robię sobie album z zegarkami Glycine. Chciałbym aby to były zdjęcia miłośników marki. Jeśli macie ochotę na zaistnienie w moim albumie, ślijcie foty Waszych zegarków na[email protected]. a jakieś szczegółowsze informacje jak to będzie wyglądać to można:) ponadto co konkretnie chcesz umieścić - zegarki można fotografować na wiele sposobów. Jakieś ograniczenia w ilości, jakości, etc? :] 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
sanik 87843 #1118 Posted March 8, 2015 Dzisiejsza rowerowa przejażdżka 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1119 Posted March 8, 2015 Dzisiejsza rowerowa przejażdżkaw tle to czyżby lasek bielański w Warszawie ? :] 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
sanik 87843 #1120 Posted March 8, 2015 lasek w Warszawie, ale bródnowski blisko byłeś 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1121 Posted March 8, 2015 lasek w Warszawie, ale bródnowski blisko byłeśza rzeką :] POZDRAWIAM, także miła okolica :] 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
piotrkrakow 238 #1122 Posted March 8, 2015 a jakieś szczegółowsze informacje jak to będzie wyglądać to można:) ponadto co konkretnie chcesz umieścić - zegarki można fotografować na wiele sposobów. Jakieś ograniczenia w ilości, jakości, etc? :]Chcę zrobić sobie foto książkę w formacie ok. A4 "Glycine oczami Polaków" 0 Pozdrawiam Piotrek Share this post Link to post Share on other sites
sanik 87843 #1123 Posted March 8, 2015 Chcę zrobić sobie foto książkę w formacie ok. A4 "Glycine oczami Polaków" ja swoje dzisiejsze fotki już wysłałem,a czy forumowi miłośnicy marki będą mieć możliwość pozyskania tej książki np. w elektronie?ja z chęcią bym sobie takie coś obejrzał, choć nie liczę, że zobaczę tam swoją fotkę 0 Share this post Link to post Share on other sites
pk_kamil 7458 #1124 Posted March 8, 2015 Drodzy koledzy, robię sobie album z zegarkami Glycine. Chciałbym aby to były zdjęcia miłośników marki. Jeśli macie ochotę na zaistnienie w moim albumie, ślijcie foty Waszych zegarków na[email protected]. i jeszcze jedno: jest jakiś termin :] 0 Czas zmienia perspektywę Share this post Link to post Share on other sites
piotrkrakow 238 #1125 Posted March 8, 2015 pewnie, zrobię w elektronie też.Termin: już się zaczynam bawić Nie muszą być nadgarstkowe 0 Pozdrawiam Piotrek Share this post Link to post Share on other sites