Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Bremont klub

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ nie ma osobnej sekcji poświęconej zegarkom brytyjskim (albo z Wysp Brytyjskich), a Bremont to producent niezależny, pozwalam sobie tu zamieścić wpis, otworzyć temat i przy okazji pochwalić się swoim nowym nabytkiem. Model Airco Mach 1 Jet-r-s ma wzorowo zrobioną powłokę dlc (z wyjątkiem dekla i koronki), zgrabną kopertę, która leży bardzo wygodnie na nadgarstku i prostą, czytelną tarczę. Pasek wymieniłem na własny, wygodniejszy - hybrydowy. Pierwsze dni noszenia to czysta przyjemność:)

IMG_9764.thumb.jpeg.2ecdd4321fe6eb3e2838444be0fa3758.jpeg

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprawdzie jestem już tylko byłym posiadaczem trzech Bremontów, ale markę nadal obserwuję i fajnie, że ten temat powstał.

Swoją drogą, odrębna sekcja dla zegarków brytyjskich chyba mogłaby być, bo trochę firm ma swoje tematy - Christopher Ward, Timefactors, Farer, Duckworth Prestex, Studio Underd0g, anOrdain, Paulin, Marloe, Geckota, Beaucroft, Benjamin James, Moels & Co., teraz Bremont.

DSC_0126.jpg

DSC_6681.jpg

DSC_7342.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TimeWaitsForNoOne napisał(-a):

Wprawdzie jestem już tylko byłym posiadaczem trzech Bremontów, ale markę nadal obserwuję i fajnie, że ten temat powstał.

Swoją drogą, odrębna sekcja dla zegarków brytyjskich chyba mogłaby być, bo trochę firm ma swoje tematy - Christopher Ward, Timefactors, Farer, Duckworth Prestex, Studio Underd0g, anOrdain, Paulin, Marloe, Geckota, Beaucroft, Benjamin James, Moels & Co., teraz Bremont.

No to może sugestia dla moderatorów - czy nie założyć sekcji brytyjskiej i przenieść temat? Christopher Ward wylądował na forum w szwajcarskich, bo ma podwójny rodowód (no, z zastrzeżeniami...;), ale pozostałe marki to jednak GB, a nie Swiss made:-) Nawet jeżeli mechanizmy oparte na Sellicie albo ETA...

Po tygodniu noszenia Airco jestem dalej bardzo zadowolony, wyglada na to, że mi przybył EDC, pasujący do wszystkiego i każdej okazji:-) Czekam jeszcze na nowy pasek skórzany i wtedy wrzucę fotkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, doczytałem jeszcze w innych miejscach i wygląda, że rebranding, zmiana struktury własnościowej (już dokonana - nie ma braci Englishów, założycieli firmy) i pewnie docelowo czeka ich wchłonięcie przez Swatcha czy Richemonta… Smutne. Ale i tak cieszy mnie ten mój model, który być może zostanie zastąpiony czymś „lepiej się sprzedającym” w ich portfolio😊

IMG_9800.thumb.jpeg.971ce930ab23974519113b8da5b7a4be.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Lincoln Six Echo
      Bążur und łelkam!

Ponieważ człowiek coraz bardziej głupieje na stare lata, i ja poddaję się temu nieuniknionemu procesowi. Jak mawiają adwokaci z TV, W ZWIĄZKU Z POWYŻSZYM , zaczęły mój pustostan nachodzić pewne prawiemyśli i śmiesznodylematy.

Posiadam wprawdzie również kilka innych fajnych (chyba) zegarków - np. marki Seiko, Citizen, Orient, czy Bulova, itp. - ale kiedy ostatnio nabyłem Longinesa GMT, natrętnie zaczęła mi po łepetynie krążyć "idea" , żeby jakoś tak w sposób, powiedzmy, logiczny, spróbować w końcu zacząć budować choćby i mikrokolekcję. 

No i wykombinowałem trzy opcje, które przedstawiam poniżej. Prosiłbym Szanownych Forumowiczów - oczywiście, takich, którym się w ogóle zechce zabrać głos - o wyrażenie swojej opinii na ich temat. Szczególnie interesują mnie opinie fanów/miłośników i posiadaczy zegarków marek takich, jak Longines, Hamilton, Christopher Ward, Marloe i ewentualnie inne, nie wymienione tutaj przeze mnie "angloszwajcary", jak również GTM (Swiss made). 

Za wszystkie opinie z góry bardzo dziękuję.

Oto moje "dylematy":

1. Opcja pierwsza to po prostu rozwijanie powolutku zbioru zegarków marki Longines - i TYLKO tej jednej marki;

2. Opcja druga to zegarki GMT różnych marek - niektóre są bardziej sportowe, niektóre bardziej eleganckie, niektóre całkiem uniwersalne - generalnie, podobają mi się z wyglądu i mógłby to być dla mnie fajny kierunek;

3. Opcja trzecia to kierunek "anglosasko-szwajcarski". Lubię sobie czasem "powymyślać" i wymyśliłem, że skoro a - mam już jednego ukochanego Longinesa, to b - będąc z zawodu i wykształcenia anglistą, mógłbym (fajnie) skleić to z moimi zegarkowymi ciągotkami i pójść w kierunku amerykańskich i brytyjskich zegarków Swiss made - zwłaszcza, że kilka marek bardzo mi się podoba, np. Hamilton, Christopher Ward, czy Marloe.

I co mi doradzicie? Dżumę, cholerę, czy trąd? Szubienicę, kulę, czy sztylet...?

• Przez thomasw
      Hej wszystkim, po przedstawieniu sie w dziale Przedstawiamy Sie postanowilem podzielic sie taka ciekawostka.

Mam szczescie pracowac od 7 lat w firmie Martin-Baker Aircraft w UK i jestem szczesliwym posiadaczem zegarka zaprojektowanego dla tej firmy przez marke Bremont - Bremont MBII Orange (NA SPRZEDAZ).
      Mialem okazje poznac braci Nick`a and Giles`a English zalozycieli marki Bremont kiedy to na moim dziale zbierali pomysly na prototypowa wersje zegarka MBII :-).

Ponizej znajduja sie zdjecia tego prototypu, z tego co wiem to jedyny zegarek jaki zostal wyprodukowany i nigdy nie wystawiony na sprzedaz, nikt o jego istnieniu nawet nie wiedzial, wpadlem na niego przypadkiem w czasie rozmowy o zegarkach z jednym z wlascicieli firmy Martin-Baker, ktory go posiada.

Moim zdaniem ciesze sie, ze nigdy nie wszedl do produkcji troche za duzo sie dzieje na tarczy, no i te kolory :-)

Myslalem, ze taka historia was zainteresuje :-)

Pozdrawiam

Pozdrawiam wszystkich i Wesolych Swiat !

Tomek
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.