Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Kupiłem swój pierwszy pasek NATO od BluShark i po założeniu mam mieszane odczucia. Mam wrażenie, że po założeniu zegarek jest bardzo wysoko na nadgarstku, a całość wydaje się  masywna. Nie mieści się pod mankiet koszuli, a nawet pod bluzą wygląda niezbyt dobrze. Dodatkowo pasek mocno odstaje i sprawia wrażenie zbyt obszernego.

Zastanawiam się, czy tak po prostu jest z paskami NATO, czy może założyłem go nieprawidłowo? Będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam

IMG_0448.jpeg

IMG_0447.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie 2 częściowe nato. Tak ten rodzaj paska tak ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ten typ tak ma, ale to też zależy od materiału z jakiego G10 jest zrobiony.

Alternatywnie możesz spróbować założyć tak: https://www.youtube.com/watch?v=0R8-KNgo2jo&t=178s

Jeżeli, to nie rozwiąże problemu, a Ty nie chcesz szukać takiego G10, który będzie pasował do tego zegarka, to można spróbować z paskami Zulu (single pass): https://bandandbezel.com/blogs/news/nato-vs-zulu-strap Benefity G10 (NATO), ale jedna warstwa materiału pod kopertą.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki to niestety urok pasków nato. W internecie, na zdjęciach i recenzjach cud miód a dodatkowo każdy chwali jakie to wygodne. Tylko, że jak się założy na rękę to nagle klops - podwójny big Mac z odstającymi składnikami. Owszem, wygodnie się nosi ale estetycznie czy ergonomicznie jest dużo słabiej. Zauważyłem z biegiem lat, że pod nato najlepiej nadaje się określony ty zegarka - cienki, płaski, z dłuższymi uchami/uszami czyli ogólnie rozumiany field watch. Taki Hamilton Khaki mechanical, Nomos Club, Monta Triumph, Tudor BB 36/41 czy nawet Longines spirit - te zegarki dobrze dogadywały się u mnie z nato. Divery czy chronografy z racji swojej grubszej natury już nie. Sam typ paska nato też ma znaczenie - czy klasyczny czy tzw single pass, materiał grubszy czy cieńszy i gładszy...zasadniczo jak z każdym paskiem, nie każdy do każdego zegarka będzie pasować, metodą prób i błędów trzeba sobie pod swoje preferencje wybrać najodpowiedniejszy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 19.06.2026 o 09:18, _Adam_ napisał(-a):

Cześć,

Kupiłem swój pierwszy pasek NATO od BluShark i po założeniu mam mieszane odczucia. Mam wrażenie, że po założeniu zegarek jest bardzo wysoko na nadgarstku, a całość wydaje się  masywna. Nie mieści się pod mankiet koszuli, a nawet pod bluzą wygląda niezbyt dobrze. Dodatkowo pasek mocno odstaje i sprawia wrażenie zbyt obszernego.

Zastanawiam się, czy tak po prostu jest z paskami NATO, czy może założyłem go nieprawidłowo? Będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam

IMG_0448.jpeg

IMG_0447.jpeg

Przerobiłem mnóstwo nato od tanich do premium. Tak, Blushark Alphashark tak ma. Z czasem jak ponosisz trochę zmiękmie i dopasuje się do ręki.  

Szukasz innego typu? Watchsteward, Nickmankey  Design (chociaz długo się czeka). Do divera to Ericas Originals. Szukaj po tych nazwach albo oryginału albo CNS straps oferują tańsze zamienniki. 

Ale ja bym tego blusharka zostawił. Ponoś parę tyg zobaczysz będzie lepiej

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@_Adam_ zerknij czy można zrobić z tego "single pass nato"  poprzez usunięcie jednej warstwy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nato najlepiej wyglądają na zdjęciach. 

W użytkowaniu to z reguły dramat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za opinię. Rzeczywiście dałem się skusić ładnym zdjęciom i byłem przekonany, że ten pasek będzie świetnym wyborem. Niestety w praktyce okazał się dość bezkształtny i nie leży tak, jak się spodziewałem. Chyba jednak zostanę przy oryginalnym pasku skórzanym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi