Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

farelek

CERTINAA vs TISSOT vs ATLANTIC

Rekomendowane odpowiedzi

Za kilka miesięcy chce kupić sobie zegarek mechaniczny - najchętniej automat. Zależy mi na tym, żeby marka była w miarę dobrze rozpoznawalna (ale ze mnie snob :razz: ) i żeby zegarek nie był z tych małych. Po przejrzeniu forum i ofert w polskich sklepach moje poszukiwani zawęziły się do tych modeli:

post-22715-0-04492400-1330809887.jpg

Co o nich sądzicie? Który waszym zdaniem jest naj... fajniejszy, ładniejszy i t.p.?

Może zaproponujecie mi jednak coś innego? Ważne żeby cena była ok 1500zł i wygląd w miare klasyczny (uniwersalny)

Pozdrawiam

<><

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość solo501
ale ze mnie snob :razz:
heh, do 1500zł rzeczywiście snob z Ciebie

Ale teraz na poważnie. Z tych trzech modeli (wszystkie są na tym samym mechanizmie ETA 2824) wybrałbym Certinę. Dlaczego?

1. wodoszczelna 100M (Tissot i Atlantic - 30M),

2. najbardziej uniwersalna (Tissot i Atlantic to raczej typowe garniturowce),

3. zdaje się, że podoba Ci się najbardziej, a to przesądza sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ati

STOWA Antea?

Tylko chyba nie spełnia kryterium rozpoznawalności :roll: :???:

EDIT: Le locle na żywo robi naprawdę dobre wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do snobowania to chyba najlepiej Tissot... :mrgreen:

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wybrałbym certine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 3 to Certina (wg mnie ) :wink: nie tylko do garnituru a i na różne różniste okazje będzie OK a i zegarek zacny że tak powiem zwłaszcza jak za 1,5k :D (btw przyłączył bym się do tej propozycji z Anteą ale wg mnie to ona jest zbyt garniturowa jak na niektóre codzienne kompozycje :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam, że CERTINA najbardziej przypadła mi do gustu. Chociaż TISSOT jest bardziej znaną mi marką. Nie jestem też pewien czy DS1 będzie dobrze wyglądał pod garniturem - jak myślicie (nie to żebym codziennie w nim chodził, ale zdarza się)?

A tak w kwestii samego zakupu, gdzie byście polecali go dokonać? Certina w sklepie kosztuje 1780zl Tissot 1400zł. Czy są to dobre ceny? Czytałem na forum że za granicą jest generalnie taniej... Jakieś komercyjne linki na prv mile widziane.

Co do Stowy to fakt jest bardzo ładna. Idąc jednak drogą mojego (taniego) snobowania się uznałem, że musi mieć napis Swice Made również na tarczy :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 3 wybrałbym Certinę. Certina na Polskę nie ma specjalnie zawyżonych cen, przeczytaj PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołóż 500 i weź Stowę Antea 390, a że mniej rozpoznawalna? Tym lepiej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość solo501
Nie jestem też pewien czy DS1 będzie dobrze wyglądał pod garniturem
Moim zdaniem będzie. To zegarek, który raczej pasuje do wszystkiego.

A tak w kwestii samego zakupu
Odwiedź Allegro :smile: Sprzedaje je sprawdzony użytkownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ma być do garniturku i ma być powszechnie rozpoznawalną marką to Tissot Le Locle (mam takiego), jeżeli na sportowo Certinka.Atlantic to już troszkę niższa pólka.

Lubię zegarki jak konie owies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierz Certine ponieważ:

-system DS

-szkiełko szafirowe z antyrefleksem

-mniej zobowiązująca jeżeli chodzi o strój

Najtaniej udało mi się ją znaleźć (jeżeli cię interesuje to pisz mi na pw)

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za rady. Decyzja prawie zapadła i będzie to CERTINA DS1 (najprawdopodobniej). Obiecałem sobie, że zegarek kupie dopiero po obronie... więc jeszcze 2 lub 5 miesięcy. Zobaczymy jak to będzie. Tym czasem oglądałem go już kilka razy w sklepie i zastanawiam się czy wziąć białą tarcze czy czarną. A co Wy o tym sądzicie? Ja dotychczas miałem zegarek z białą tarczą bo kojarzyła mi się ze sportowymi samochodami, ale czarna wydaje się być bardziej męska...

Sugestie z Waszej strony mile widziane.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolor tarczy to kwestia gustu, ja osobiście brałbym tylko i wyłącznie z czarną :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Certina.

Głównie za szczelnośc - bo wygląd to rzecz gustu. Werki te same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolor tarczy to kwestia gustu, ja osobiście brałbym tylko i wyłącznie z czarną

zgadzam się z kolegą :grin:

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastąpił mały problem.Kurcze, przez te kilka wypowiedzi z hasłem: Stowa antea w tekście zostałem zarażony. Powinniście się czuć winni! Na początku wszedłem na stronę stowy tak, żeby popatrzeć i postarać się zrozumieć co oni widzą w tych zegarkach bez bajerów. Tylko, że im dłużej się przyglądałem Antei tym większe zawirowania powstawały w moim poczuciu estetyki. Finał jest taki, że wszystkie wymienione prze zemnie zegarki poszedłem obejrzeć jeszcze raz na żywo tylko po to, żeby upewnić się, że są tak "odpustowe"...

Pozostaje mi tylko zakończyć ten temat takim zdaniem

CERTINA vs TISSOT vs ATLANTIC = STOWA :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.