Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
GORKY8

FORUMOWY SPIS AMFIBII

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Yakovlev

Mam zamówione Obrisofrane, bezel już idzie, a wkładki jeszcze nie wybrałem nie wiem jaki kolor wybrać - czerwoną, pepsi, czarno-niebieską.

Zamiast bezela z wkładką nie myślałeś o tym stalowym trawionym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Jak się znudzi kolor zawsze można zmienić :D

Te też można zmienić, a wzorów i wersji kolorystycznych jest wiele więcej.

Wg mnie genialne. Mam jeden z pierwszych bezeli jakie ten gość wyprodukował i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że postęp zrobił niesamowity.

5umy2u.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No super jest, opcja warta rozważenia. Na mnie największe wrażenie zrobił ten mod.

19638420794_0a3e85d9a4_c.jpg

I taką będę chciał następną zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Możliwości jest więcej i to jeszcze nie koniec ;)

Pod inserty też robi.

16i9nhy.jpg

Edytowane przez Yakovlev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Te bezele to od Persa184?

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diabli wzieli numeracje Amphibii...

dotarla niedawno,w ladnym stanie,jedynie czerwony lakier na bezelu musialem domalowac,wogole go tam nie bylo...

post-82362-0-86752500-1444506706_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Czy dwugłowy orzeł na cyferblacie to znak, że zegarek powstał już w Rosji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę, że jest szczelny a ja nie chcę tego faktu zmieniać - to nie zaglądałem mu do wnętrzności a na tarczy nie ma oznaczeń sugerujących ustrój, w którym został wyprodukowany. Jednakże sam fakt wzornictwa może o takim fakcie świadczyć. Co nie zmienia faktu, że go lubię i mi się podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie to nie wiem co to za produkt. Kiedyś od Lubej dostałem w prezencie dwa pudełeczka z czterema różnymi bransoletami. Ta akurat była na 20 mm rozstaw, z tego co pamiętam, ale wziąłem iglaczki i ją sobie dostosowałem. Ma na szczęście solidne zapięcie i jest z nierdzewki. Niestety teleskopy nierdzewne nie są - zweryfikował je negatywnie Adriatyk :D  Jeśli chcesz to mogę zrobić i wrzucić dokładniejsze foty, ale nie ma na niej żadnych znaków firmowo - markowych. Kupione ponoć gdzieś w mieście stołecznym Poznań :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A też wrzucę swoją, jak za te pieniądze to zegar bardzo fajny, jak dla mnie ta tarcza z nurkiem jest mistrzowska. Czeka ją jeszcze zmiana bezela i może założę jakąś fajną gumę. Już myślę o kupnie następnej i jej zmodowaniu.

3334693_DSC03549.JPG

szkoda że vostok nie prowadzi sprzedaży personalizacyjnej w której wybierało by się wszystko samemu po kolei kopertę, werk, bezel, dial, wskazówki, pasek/bransolete itp konkurencja klękła by na kolanko przy takiej ofercie i takich cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

grigorij gratulacje :) świetna jest !!! jakbym miał wybierać pomiędzy tą Amfibią a niebieskim Mako to miałbym "kłopot" bogactwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezelek wymienię i powinna być całkiem , całkiem :)

Te rysy dodają jej charakteru :D

A bezel to nie lepiej odświeżyć? Polerka i farbka modelarska?

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kolejną amfibie. Poprzednia, numer 187 w tym spisie, służy bez przerw od 4 lat. Brak jakichkolwiek awarii, rok po kupnie oddałem do czyszczenia, raz około pół roku temu musiałem dodać kilka sekund na regulacji bo późniła o jakieś 30 sek na dobę. Zegarek jak i jego mechanizm na który niektórzy narzekają, okazały się na tyle dobre że postanowiłem, iż następnym moim czasomierzem będzie znów amfibia. Wybór padł na 1967 design z piaskowaną kopertą. De tego zamówiłem bransolete Shark mesh i jak dla mnie wygląda prze bajecznie. Wszystkie Seiko i Orient mogą schować się pod mankiet. Oczywiście nowy egzemplarz został zakupiony tylko ze względów na chęć czegoś nowego wkońcu a nie dlatego,że poprzedni się posypał. Wręcz przeciwnie numer 187 ma się świetnie i noszę go codziennie do pracy.

post-43858-0-06918900-1445994304_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te też można zmienić, a wzorów i wersji kolorystycznych jest wiele więcej.

Wg mnie genialne. Mam jeden z pierwszych bezeli jakie ten gość wyprodukował i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że postęp zrobił niesamowity.

5umy2u.jpg

Cześć, na zdjęciu wszystkie amfibie to noworusy?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te rysy dodają jej charakteru :D

A bezel to nie lepiej odświeżyć? Polerka i farbka modelarska?

polerka bezela nic nie da, to je chrom :)  dzięki koledzy.

Edytowane przez grigorij007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Cześć, na zdjęciu wszystkie amfibie to noworusy?

Oprócz tej pierwszej z lewej. Ale bezele pasują do starych i nowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi