Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

AddMaster - no piszemy od dwóch stron o takim telefonie - Alcatel OT Idol 6030X - jedyny problem to bateria, ale nic Ci nie poleci 2 doby przy takim użytkowaniu i dużym wyświetlaczu. Nie ma szans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alcatel odpada. Brak zaufania, tak samo jak LG.

Łooo matko. A ja nie ufam Kopernikowi , ze ziemia jest kulą. Przecież widać jak na dłoni że placek !!!

Zostaw te uprzedzenia za drewnianymi drzwiami ze skoblem. Marka dzisiaj nie jest istotna bo i tak wszystko robi się w Chinach, a podzespoły dostarczają Ci sami producenci.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Addmaster, obejrzyj sobie HTC One SV, ja w kwietniu musiałem zmienić mojego wysłużonego SG i do salonu poszedłem w sumie po HTC Desire X, albo SG3 mini, ale jak wziąłem do ręki tego One SV, to wiedziałem, że to ten :) Spory wyświetlacz (jak dla mnie), ale telefon bardzo poręczny, solidnie zrobiony i miły dla oka, a do tego wystarczająco mocny i z niezłą baterią. Obudowa po tych kilku miesiącach i paru upadkach wygląda jak nowa (serio), tylko raz w wyniku bezmyślności wrzuciłem do kieszeni z telefonem klucze i pojawiła się ryska na wyświetlaczu.. ale tragedii nie ma :)

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powiem, że mnie to trochę dotknęło. Zarówno wpis o koperniku jak i drewnianymi drzwiami ze skoblem. Uważasz, że wszyscy producenci teraz robią praktycznie "to samo"? A ja uważam inaczej. Bo jeszcze te podzespoły trzeba złożyć w kompatybilną całość, wyprodukować obudowę i zaprogramować, żeby współpracowało. LG moi znajomi mają i narzekają SONY też, na HTC i Samsunga nikt nie narzeka. Pech? Czyli mówisz, żeby kupić cokolwiek i być zadowolonym?

Pozdrawiam serdecznie.

zeRo_Six - trochę drogawy ten HTC ONE SV, a do tego tylko 5Mpix, wyświetlacz taki sam jak w Galaxy SII, ale RAM'u mniej. Na razie SII wygrywa.

QuadrifoglioVerde, to że Golf i Fabia mają taką samą płytę podłogową i silnik, to nie powód, żeby nie narzekać na Skodę. Ja w dwóch różnych zegarkach będzie siedział ten sam mechanizm to też powiesz, że to żadna różnica?  :)

Pozdrawiam serdecznie :) (3ci raz już edytuje ten post)

Edytowane przez AddMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Add Master - a ja znam ludzi, którzy narzekają na Apple'a, Sony, Samsungi, LG, Huawei, Panasonica, Sharpa, BlackBerry, HTC, Nokię.......(i to dopisz sobie wszystkie marki jakie znasz). Ile ludzi tyle opinii, tylu zadowolonych i dwa razy więcej niezadowolonych. Smatrfony to masówki klepane w Chinach, Meksyku, Hong Kongu i na Tajwanie.

Każdemu producentowi zdarzy się gorsza partia. To tylko sprzęt eletroniczny, a nie zegarkowe haute horlogerie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AddMaster - nic personalnie do Ciebie absolutnie. Zastosowałem tylko pewną przenośnię aby Ci zobrazować jak było kiedyś. Też jechano po Koperniku że debil, dziwak itd a Kościół do tego, że Ziemia nie jest plackiem przyznał się dopiero chyba za panowania Jana Pawła II :lol: :lol:

Bo wcześniej im głupio było i duma nie pozwalała ( jak to Kościół się może mylić ?? ). Podobnie jest z telefonami, generanie elektroniką dzisiaj.

To co było jeszcze 10 lat temu nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Kiedyś dużą część pracy wykonywano w jednym zakładzie, dzisiaj każdy element robi podwykonawca a telefony składa prawdopodobnie także ta sama firma specjalizująca się w składaniu.

System jest ten sam więc odpada przewaga informatyków jednych nad drugimi.

Ludzie narzekają na wszystko !!! na każdą markę ! To że Ty nie słyszałeś narzekań na Samsunga to czysty przypadek bo te telefony idealne zdecydowanie nie są. Od przeładowanego Androida, po tandetne plastiki aż do zielonkawej bieli w Amoledach i ich wypalaniu się po pewnym czasie ( wiedziałeś o tym ? ) .

Opieraj się na rzetelnych testach w sieci, opiniach pojedynczych ludzi, oglądaj filmiki i wreszcie warto także iść do sklepu i przymierzyć się/pobawić telefonem. Można zmienić zdanie o 180 stopni.

Z tymi sztabami ludzi którzy projektują tel aby było wszystko kompatybilne to też nie tak :-)

Pracownicy są tam często na kontraktach i często jest tak ze projektant tego samego dnia projetuje Samsunga a następnego Alcatela.

Wiesz kto zaprojektował kanciastego Golfa I ( uważany za kwintesencję niemieckiego stylu ) ?? Sprawdź, zdziwisz się :-)

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem, wiem. Huawei miałem jakiś model do testów - okazał się popsuty. :) oddałem go bez żalu. Czyli nie ma co polecać - wszystko jeden szajs i brać co tańsze? :) Nie mam jakoś serca, jak oglądam telefony znajomych to widzę jak są wykonane, obudowa czy jest przyjemna w dotyku, czy jest zrobiony z dobrych materiałów.. W środku może i siedzi to samo, ale z zewnątrz się różnią. I tak ACE jedynka wygląda i jest zrobiona bardziej solidnie niż dwójka, dla przykładu.

PS. nie gniewam się bo macie rację po części, pochodzę po sklepach, pozawracam d**ę obsłudze, ponarzekam - jak wybiorę to znajdę w necie najtaniej i zamówię. Ale jakoś tak Samsungi lubię. Do HTC też mam sentyment, więc pewnie będę szukał w tych dwóch :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez AddMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeRo_Six - trochę drogawy ten HTC ONE SV, a do tego tylko 5Mpix, wyświetlacz taki sam jak w Galaxy SII, ale RAM'u mniej. Na razie SII wygrywa.

Jak brałem w abo, to HTC było koło 500 zł tańsze od SG2, u mnie po za ceną decydowała jakość wykończenia i wygląd, a tu w mojej opinii lepiej wypadł HTC, ponadto ile ram ma S2, bo mój HTC ma 1Gb..

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, błąd, też ma 1GB. Ale ma 16 lub 32 wbudowanej. Ja w abo brać nie bedę, nie chcę "spłacać" potem abonamentem telefonu (i nie mówcie, że tak nie jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ już tak nie jest, teraz masz informację ile płacisz za abo, a ile masz ratę za sprzęt :) A co do HTC to ma na prawdę fajny dzwięk

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

w tmobile konczy sie umowa mojej żonce i tu prośba o rade który wybrać. Z tego co oglądała to podoba jej się :

iphone4 8gb

czy

samsung galaxy s3 mini

Ja mam iphona s4, nie jestem obiektywny :D

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o wygląd (co innego kobieta bierze pod uwagę w przypadku telefonu) to iphone.

Jeżeli funkcjonalność to s3 mini- włączenie bluetootha, wifi to moment w iphonie głęboko schowane.

Wytrzymałość s3 mini zapewne będzie większa.

Iphone po upadku to same straty.

Do tego czujniki wilgoci które lubią zmieniać kolor= utrata gwarancji. ,

Mam samsunga i iphona. Iphona mogę oglądać, ale nie lubię używać.

Samsunga na odwrót.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, a mój 4s zaliczył juz kilka upadków i to na beton z wysokosci 1,5 m i nic.

głownie ma być:

prosty w obsłudze, czytelny, ładne zdjecia, jakiś filmik nakrecic...

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz 4s i 4 chcesz wziąć? ;)

Telefon chcesz do użytku, czy do sprzedaży?

@Topic, jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Iphone'a 5. Ktoś tam wyżej napisał, że same straty po upadku. Telefon przedwczoraj spadł mi z około 1,70m na chodnik i jakoś nic wielkiego się nie stało, poza malutkim wgnieceniem na boku, które i tak zasłania gumowy case.

Edytowane przez Patom

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

@Topic, jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Iphone'a 5. Ktoś tam wyżej napisał, że same straty po upadku. Telefon przedwczoraj spadł mi z około 1,70m na chodnik i jakoś nic wielkiego się nie stało, poza malutkim wgnieceniem na boku, które i tak zasłania gumowy case.

A co się miało stać ?  :). Od jakiegoś czasu krytykowanie, a właściwie krytykanctwo firmy Apple jest w modzie. Hejterzy siedzą przy kompach i wypisują pierdoły na temat Apple, a później idą do salonu i robią wielkie oczy z przełykiem na widok iPhone. No cóż... na głupotę ludzką nic nie poradzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Hejterzy siedzą przy kompach i wypisują pierdoły na temat Apple

Fani Apple również hejtują telefony z Androidem :). Polecam wszystkim maniakom obejrzeć ten film.

Edytowane przez AdamB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz 4s i 4 chcesz wziąć? ;)

Telefon chcesz do użytku, czy do sprzedaży?

do użytku codziennego, nie do zabawy:) do tyrania

dla siebie zamówiłbym piątkę

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się miało stać ?  :). Od jakiegoś czasu krytykowanie, a właściwie krytykanctwo firmy Apple jest w modzie. Hejterzy siedzą przy kompach i wypisują pierdoły na temat Apple, a później idą do salonu i robią wielkie oczy z przełykiem na widok iPhone. No cóż... na głupotę ludzką nic nie poradzisz.

Doskonale powiedziane :)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak samo Mariusz jak Ty hejtujesz BB, z któym np. nigdy nie miałem problemów, a miałem tego trochę w użytku.

Poza tym jak telefon jest w bumperze to wiadomo, że ciężko coś mu zrobić. Zrzuć z 1,70m IP5 na glębę to pogadamy.

Powtórzę - IP - design tak, jakość tak, polityka firmy nie, wytrzymałość nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie do brzegu bardzo prosze :)

Mówimy o iPhone 4 i samsung galaxy s3 mini dla kobiety, który będzie używany dla funkcji podstawowych do których telefon jest stworzony.

Mysle ze dla kobiety roznorodnosc wzornictwa na bumpery dla iPhone jest na plus tego telefonu - zapewne zrozumieją mnie wszyscy którzy musieli choć raz wybrać sie ze swoimi partnerkami na zakupy... :D

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No to kieruj się tylko designem. Moja siostra ma mydelniczkę (s3 mini) i o tyle o ile telefon jest całkiem ładny to ten plastik jest po prostu koszmarny. Na szczęście bumperów jest sporo i to całkiem fajnych i to samo można powiedzieć o IP. Jeśli wybierała by moja żona to wiem, że IP jej się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi