Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Ubarwienie?…. słabe… bardzo słabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, lepsze jest sugerowanie że mamy problemy niczym dzieciarnia z gimnazjum. Nie to co ty taki strasznie dorosły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z tobą Jacku na czele ;)

Jak ja kupuje sprzęt - to patrzą - bidula z wypranym mózgiem i mi te mityczne chipy wyłączają - niech bidulce działa. No i działa :) - ps - od ostatniej dyskusji nadal dziesiąt domowych sprzętów się nie poddaje i pracuje. W czepku urodzony jestem. 

Ależ nie zasługuję na to miano Adrianie, jestem dopiero po Tobie. Na prawdę nie chce mi się tego ciągnąć skoro i tak jesteś mądrzejszy. Też mam w domu sprzęty, które wbrew tej logice działają, jak chociażby ponad trzyletnia pralka Elektoluxa, ale tak jak tu pisałem było nas tu piszących w tym temacie kilku, nie jesteśmy wyznacznikiem awarii serwisowych, a te uwierz są zgoła inne. Ponadto to co tam pisałem to nie była moja opinia, a opinia ludzi którzy w tym siedzą od lat.

rradek - ale my jesteśmy w większości zwykłymi ludźmi, co tu inwigilować. Dla mnie czytnik to wygoda przy odblokowywaniu telefonu, nic więcej, a im szybciej działa tym lepiej.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

la mnie czytnik to wygoda przy odblokowywaniu telefonu, nic więcej, a im szybciej działa tym lepiej.

A to fakt, szybkość odblokowywania jest niezaprzeczalną zaletą czytnika.

Chociaż ja mam tak skonfigurowanego fona, żeby pozostał odblokowany w określonych lokacjach, czy przy sparowanych określonych urządzeniach, a blokował się po ich opuszczeniu czy rozłączeniu,

Więc czytniczka rzadko używam.

Kiedyś dałem jeszcze opcje odblokowywania głosem, ale dziwnie się czuję gadając z fonem :)

Co do chipów, to coś w tym jest.

Kiedyś poznałem gościa pracującego przy konstrukcji aut, który chwalił się, że dostał premię za opracowanie modułu powodującego szybsze zużycie się jakiegoś tam podzespołu silnika, jeśli wykrył pracę silnika w określonych warunkach (jakaś kombinacja przekroczenia czasu wymiany oleju, filtrów, kręcenia wysokich obrotów itp itd), co jednocześnie dawało serwisowi formalną możliwość wykluczenia tej naprawy z zestawu darmowych napraw gwarancyjnych. 

Można śmiać się z teorii spiskowych, ale planowane zużywanie się sprzętów jest faktem.

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rradek. A gdzie to można tak ustawić aby w określonym miejscu sie nie blokował. I jaki to telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

I dalej, "woda z mózgu", "tłum łyknął" - tylko my świadomi mamy ubaw…… szkoda słów.

Adrian,

że też chce Ci się czytać te tyrady Radka. Pamiętaj, że do byka nie podchodzi się od przodu, do konia nie podchodzi się od tyłu, a do hejtera Apple w ogóle. Szkoda czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rradek. A gdzie to można tak ustawić aby w określonym miejscu sie nie blokował. I jaki to telefon.

Telefon to OP2 (OnePlus Two).

W ustawieniach bezpieczeństwa mam opcję Smart Lock, gdzie mogę sobie ustawić zaufane urządzenie w obecności którego fon będzie się odblokowywał (np. słuchawki BT, smartwatch czy opaska sportowa), tam też mogę ustawić zaufane miejsca (np. lokalizacja na mapie google), a nawet zaufany głos, czy odblokowanie przy wykryciu kontaktu z ciałem.

O ile pamiętam mogę też ustawić odblokowanie poprzez rozpoznanie wybranej facjaty - kiedyś się bawiłem i nawet działało.

Myślę, że podobne opcje powinny być w każdym fonie z jakimś nowszym androidem.

Wcześniej miałem OPO, to ustawiłem sobie jeszcze zachowanie fona kontrolowane programowalnymi tagami NFC, np. jak położyłem na szafce nocnej to odpalał mi się tryb cichy i uruchamiał się budzik, jak wstawiłem w uchwyt samochodowy to odpalał mi się GPS i jakaś navi itp itd.

Adrian,

że też chce Ci się czytać te tyrady Radka. Pamiętaj, że do byka nie podchodzi się od przodu, do konia nie podchodzi się od tyłu, a do hejtera Apple w ogóle. Szkoda czasu.

Ale napiszesz coś merytorycznego, czy tylko będziesz urządzał jakieś wycieczki trola?

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Ale napiszesz coś merytorycznego, czy tylko będziesz urządzał jakieś wycieczki trola?

Przypomniałeś sobie nagle o dyskutowaniu w sposób merytoryczny po tym jak nazwałeś mnie fanboyem? Wypisujesz bzdury, konkludujesz niedorzecznie żeby pokazać jak bardzo nie lubisz Apple i zarzucasz mi trollowanie? Dobre. Teraz wolę oglądać mecz niż rozkładać Twoje wywody i udowadniać Ci, że mało wiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie siedź i nie męcz się odpowiadaniem na moje posty, tylko idź oglądać mecz. Nie musisz mnie informować, co wolisz, a czego nie, bo doprawdy mnie to nie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

To nie siedź i nie męcz się odpowiadaniem na moje posty, tylko idź oglądać mecz.

Mecz ciekawszy, bo jaki sens ma rozmowa z Tobą? Gdy udowadniam Ci, że wypisujesz bzdury (jak przy wymianie danych mailem), to nazywasz mnie nawiedzonym fanboyem. Jak brakuje Ci argumentów, to piszesz, że zawsze jest jakieś "ale". Jak z tym zgrywaniem danych na kartę pamięci. Ktoś, kto nie jest hejterem Apple lub po prostu gamoniem, podłączy czytnik przez port Lightning i po problemie. No ale nie Ty, bo Ty we wszystkim widzisz problem. W życiu codziennym też jesteś taki nieporadny? Na temat procesorów 64-bitowych tylko wydaje Ci się, że coś wiesz. Nie chce mi się już tracić czasu na dyskusję z Tobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego skończ już tę przepychankę, bo widzę, że koniecznie musisz mieć ostatnie słowo.

Co do fanboya, to chyba nadepnąłem na jakiś kompleks, co?

Niemniej wtedy chodziło mi o to, ze radośnie udowodniłeś, nie mam racji, bo przecież można jednak przesłać plik na ajfona.

Nie dociera do Ciebie, ze to co na każdym innym telefonie zajmuje 30 sekund, na ajfonie wymaga połączenia obu telefonów z internetem i zabaw w wysyłanie plików pocztą...

I jeśli uważasz, że to jest równie bezproblemowe, jak błyskawiczna wymiana przez BT, NFC, czy nawet pena, to niestety ale obiektywna dyskusja z Tobą nie ma sensu.

I przestań mi pisać, ze mi się coś wydaje i sugerować, że Ty posiadasz jakąś magiczną wiedzę, ale nie chcesz się nią dzielić, bo nie jestem tego wart - dorośnij, bo jest to dziecinada na poziomie zabaw w piaskownicy. Nie chcesz pisać, to po prostu nie pisz, a nie wypisujesz mi elaboraty, że nie chce Ci się ze mną pisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila napięcia, czy będzie odpowiedź Panowie i Panie ?!?!

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiegając od powyższej walki na śmierć i życie.

Wczoraj HTC zaprezentowało swojego nowego flagowca. Moim skromnym zdaniem w tym roku w końcu im się udało! Świetny aparat (dxho mark 88/100 - tak jak w S7), świetna specyfikacja, slot kart pamięci, świetny wygląd i pewnie jakość wykonania. Żona ma M7 od ładnych paru lat i nadal działa bardzo dobrze.

Nastawiałem się na kupno S7, a teraz mam dylemat. Trzeba poczekać na testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ten HTC jest całkiem zacny. W ogóle cieszę się, że HTC odzyskuje po woli formę, bo już było nietęgo.

Też nad nim myślałem, bo zaczynam rozglądać się za telefonem z rozdzielczością QHD ze względu na zabawę goglami VR.

Chwila napięcia, czy będzie odpowiedź Panowie i Panie ?!?!

E no, nie prowokuj, już i tak mam doła, bo w zamian za fanboja zostałem hejtującym, nieporadnym gamioniem  :lol:

Aż się boję kolejnych epitetów...

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Niemniej wtedy chodziło mi o to, ze radośnie udowodniłeś, nie mam racji, bo przecież można jednak przesłać plik na ajfona.

Nie dociera do Ciebie, ze to co na każdym innym telefonie zajmuje 30 sekund, na ajfonie wymaga połączenia obu telefonów z internetem i zabaw w wysyłanie plików pocztą...

Dostęp do internetu to obecnie żaden problem. Przez aplikację Mail wysłanie załącznika zajmuje chwilę. To dosłownie kwestia kilku kliknięć i wpisania adresu poczty użytkownika do którego chcesz coś wysłać. Uczepiłeś się Bluetooth tak jakby Bluetooth nie działał na iPhone. Słowa o dziecinadzie i dorastaniu skieruj raczej do siebie. To Ty bredzisz coś o jakimś "japku" i wylewasz swoje frustracje pod adresem Apple. Ja tylko odpieram Twoje głupie ataki natomiast sam nie robię tutaj wiochy wypisując jaki to Android jest gówniany i bezużyteczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostęp do internetu to obecnie żaden problem. Przez aplikację Mail wysłanie załącznika zajmuje chwilę. To dosłownie kwestia kilku kliknięć i wpisania adresu poczty użytkownika do którego chcesz coś wysłać. Uczepiłeś się Bluetooth tak jakby Bluetooth nie działał na iPhone. Słowa o dziecinadzie i dorastaniu skieruj raczej do siebie. To Ty bredzisz coś o jakimś "japku" i wylewasz swoje frustracje pod adresem Apple. Ja tylko odpieram Twoje głupie ataki natomiast sam nie robię tutaj wiochy wypisując jaki to Android jest gówniany i bezużyteczny.

Poddaję się :)

Ponieważ uczę się od najlepszych więc postąpię zgodnie z radą najlepszego: "Pamiętaj, że do byka nie podchodzi się od przodu, do konia nie podchodzi się od tyłu, a do hejtera [...] w ogóle. Szkoda czasu."

Ponieważ widzę, że za punkt honoru postawiłeś sobie hejtowanie mojej osoby, to oświadczam, że czuję się pokonany.

Jesteś debeściak i proszę daj już mi spokój. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Poddaję się :)

Ponieważ uczę się od najlepszych więc postąpię zgodnie z radą najlepszego: "Pamiętaj, że do byka nie podchodzi się od przodu, do konia nie podchodzi się od tyłu, a do hejtera [...] w ogóle. Szkoda czasu."

Ponieważ widzę, że za punkt honoru postawiłeś sobie hejtowanie mojej osoby, to oświadczam, że czuję się pokonany.

Jesteś debeściak i proszę daj już mi spokój.

Kreujesz jakąś własną, równoległą rzeczywistość skoro uważasz, że ja Cię hejtuję. Problem z Tobą polega na tym, że albo ktoś się z Tobą zgadza i wtedy jest okay albo (w przeciwnym razie) nie ma dyskusji. Miliony ludzi na świecie korzystają z urządzeń Apple i sobie radzą tylko wyznawcom Androida wszystko przeszkadza. Na szczęście każdy ma wolny wybór i może kupić takiego smartfona, który spełni oczekiwania. Od początku całej tej wymiany postów twierdzę jedynie, że wydawanie kategorycznych osądów o bezużyteczności iOS jest po prostu głupie. Co nie znaczy, że nie zauważam niedociągnięć w systemie Apple. Wszystko w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dalej, "woda z mózgu", "tłum łyknął" - tylko my świadomi mamy ubaw…… szkoda słów.

Echh, mam to samo... "wyznawcy Androida", "bredzę", "wylewam frustrację", "głupie ataki", "robienie wiochy"... szkoda słów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyciągaj z kontekstu i nie troluj, bo to ubarwiające przekaz metafory, a nie personalne ataki.

No widzisz - jest to tak samo "przyjemne " w obie strony. Jesteśmy kolegami klubowymi - będzie nam się dużo łatwiej dyskutowało, zgadzało i nie zgadzało bez takich matafor "ubarwiających przekaz" stosowanych przez kogokolwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz - jest to tak samo "przyjemne " w obie strony. 

Ano widzę, "stworzyłem potwora". Chyba gorszego, niż ja  :o  Albo tylko ujawniłem czyjąś prawdziwą osobowość  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Chłopaki - wyszło piękne słońce, po browarku i na spokojnie.

Co do HTC 10 - wyszedł bardzo fajnie. W końcu dizajn typowy dla nich, a nie kalkowanie innych. Ciekaw jestem aparatu i odtwarzacza muzycznego, bo o materiały i jakość wykonania się nie boję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby ponoć jednymi z ważniejszych atutów HTC mają być właśnie dźwięk (z własnego DAC-a) i aparat.

Na papierze wyglądają ok, chociaż np. aparat Samsungowy w S7 ma f1/7, a w HTC f1/8.

No ale papier, papierem, pewnie wszystko się okaże jak zaczną go testować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos z Was takie brylki VR? Tam można każdego smartfona wsadzić ?

Wysłane z mojego LG-D855

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi