Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli przymierzam się do zmiany telefonu.

Aktualnie użytkuję Samsunga Galaxy Note 3 i dobrze mi się sprawdza. Dotychczas kupowałem flagowce samsunga za ok 2 tysiące na wolnym rynku bo zapewniały pewne, sprawne i bezproblemowe korzystanie przez okres mniej wiecej 2 lat.

Teraz chciałbym kupić coś tańszego max do 1500 zł flagowego w dobrej relacji cena/jakość ale nie samsunga. Nie robiłem jeszcze bliższego rozeznania ale zauważyłem że na rynku wybija się huawei i chińskie marki.

Generalnie zależy mi na płynności działania do korzystania z aplikacji, przeglądania stron, for, nie gram w gry.

Doradzicie coś wartego uwagi?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doradzicie coś wartego uwagi?

Przejrzy sobie produkty Lenovo (motorola) Moto

Czysty android, zawsze masz aktualizację, wszystkim co poleciłem zadowoleni z działania...

Dajcie spokój juz z tymi Szajsungami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzy sobie produkty Lenovo (motorola) Moto

Czysty android, zawsze masz aktualizację, wszystkim co poleciłem zadowoleni z działania...

Dajcie spokój juz z tymi Szajsungami...

Doradzisz jakis konkretny model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Flagowego za 1500zl to może być ciężko. Nawet flagowe chinczyki są cenowo bliżej 2000zl. Co do Lenovo do mnie stylistyka nie trafia, tak samo ich Moto. Fakt że Android czysty ale już np menu aparatu tak ubogie i nie intuicyjne jak nigdzie. Rozejrzał bym się za Honorami i Huaweiem flafowymi bo juz niedlugo cenowo zbliża się do kwoty 1500zl.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Fakt że Android czysty ale już np menu aparatu tak ubogie i nie intuicyjne jak nigdzie.

Witam,

i dlatego taka prosta/podstawowa aplikacja aparatu (BTW, dla większości wystarczająca :)  ). Ambitni mogą wgrać np Camera FV-5 i Cinema FV-5 i mają menu jak w lustrzance :)

Pzdr.

P.S. Mam w domu Moto X Play i Moto X Force - nie są takie złe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doradzisz jakis konkretny model?

Moto X Play ma żona. Ilości otwartych czynnych zakładek i okien w chrome nie zliczę...zero problemów.

Moto G 2Gb ram ma paru znajomych,non stop grają w jakieś gierki i siedzą na fb,zero problemów.

Naprawdę nie widzę sensu przepłacać za te flagowce od Samsunga czy innych. Dlaczego jestem na nie? Bo nie raz mialem w rękach te super sprzęty...ilość apek od producenta do zablokowania czy odinstalowania przeraża zanim to zacznie normalnie działać. Pozatym po jakimś czasie zapomnij o aktualizacji systemu,na szczęście jest cyanogenmod...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzywam Moto g4 plus. Dual sim dziala super. Ma dodatkowy slot na micro sd. Aparat bdb. Jestem bardzo zadowolony z wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja doradzę jednoznacznie Xiaomi Mi5, najlepiej w wersji 64GB, będziesz zadowolony, z wersji 32GB teeż, no ale jednak troszkę gorsza, choć już za 1500 nie będziesz miał problemu żeby ją kupić. to flagowiec, typu samsungowego właśnie. Więc przesiadka jak najbardziej z samsunga fajna. Pytanie czy nie za mała? Choć ja preferuje właśnie takie rozmiary, Jeśli chodzi o większy to myśl o Xiaomi Mi Note / Mi Note Pro.Jak kupisz to czekamy na recenzję i opinie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja doradzę jednoznacznie Xiaomi Mi5, najlepiej w wersji 64GB, będziesz zadowolony, z wersji 32GB teeż, no ale jednak troszkę gorsza, choć już za 1500 nie będziesz miał problemu żeby ją kupić. to flagowiec, typu samsungowego właśnie. Więc przesiadka jak najbardziej z samsunga fajna. Pytanie czy nie za mała? Choć ja preferuje właśnie takie rozmiary, Jeśli chodzi o większy to myśl o Xiaomi Mi Note / Mi Note Pro.Jak kupisz to czekamy na recenzję i opinie.

A jak z gwarancją/serwisem Xiaomi w PL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to mógł baterię wymienić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z gwarancją/serwisem Xiaomi w PL?

Zależy. przy zakupach w ChRL raczej brak, ale chyba ibuygou ma jakiś serwis we Wrocławiu no i x-com został oficjalnym  przedstawicielem Xiaomi w PL. Zobacz ich ofertę, może Mi5 będzie w dobrej cenie.

Za to mógł baterię wymienić  :)

I przy okazji go wyczyścić w środku :)

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak pisał rradek, z tego co wiem kupując w ibuygou też z gwarancją nie jest źle, można nawet do chin wysłać, albo zwracają kasę bez odsyłania. Są polskie firmy które sprzedają i dają gwarancję. 

Obecnie każdy telefon da się złamać, jest toi tylko cieniutkie szkło. Taki skutek, producent musi maksymalnie zmniejszyć grubość i wagę telefonu. Jak kto s chce wytrzymały smartphone to obecnie polecam Moto X Force. Ale dość gruby. 

Edytowane przez ozzie89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

no i x-com został oficjalnym  przedstawicielem Xiaomi w PL.

Smartfonów nie mają w ofercie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wpisalem w ich wyszukiwarce i pokazało produkty Xiaomi ale telefonów tam nie było...

8730cbdb284ddcfb758e2d759965de48.jpg

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który Xiaomi do 1000pln ? Zeby mial 5.5 cala.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Który Xiaomi do 1000pln ? Zeby mial 5.5 cala.

xiaomi redmi note 3 pro albo 4

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba sie skusze na Note 3 Pro ze snapem i slotem. Zmienilbym juz swojego LG G3 i kminie na co.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podjąłem decyzję... Właśnie czekam na kuriera z Huawei P9Lite... Mam nadzieję,że będę zadowolony....

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znać jak przyjdzie co o nim sądzisz, bo przymierzam się do niego ale mam pewne obawy, w sumie sam nie wiem przed czym. Na oku mam jeszcze galaxy A5 tylko ta cena...

Edytowane przez nieśmiałek

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A5 świetny, na pewno będziesz zadowolony, wolałbym chyba A5 jednak niż P9 Lite. Chętnie poznam opinię. 

Jeśli chodzi o chińczyki: 

Jak by chciał ktoś z was tel: Huawei Mate S (używny), lub Xiaomi Mi4s gold (nowy), to u nas w firmie zalegają, możemy oddać z fv 23%. Nie będą raczej potrzebne w najbliższym czasie. 

Edytowane przez ozzie89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie się "bawię" telefonem oczywiście. Nie wiem jak A5, ale jak do tej pory żaden Samsung do niego nie miał startu...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

:D

rZwQMX8.jpg

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tymczasem wybuchł kolejny Szajsung, tym razem jest to Galaxy S7 Edge i tym razem w Polsce. U mnie ta firma jest już spalona :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi