Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy jaki case się kupi. Ja zawsze biorę Spigen Liquid Crystal w którym telefon wygląda jak bez pokrowca a zawsze jakaś ochrona jest.

Otóz to.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze nie wygląda, prawda, ale 10X lepiej niż takie szklane puzzle  :) Transparentne i cienkie pokrowce też przerabiałem, ale po kilku dniach miałem ich serdecznie dosyć :) To nadal nie to samo. Miałem P8, mam P9. P10 nie chce, a coś bym zmienił nie wydając kupy kasy. Nie widzę za bardzo pretendenta :(

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ma chyba zabezpieczenia apek odciskiem w tym telexie, slabooo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kosma, Ty chyba serio słabo czytałeś i słuchałeś tych recenzji w necie. Przyzwyczaiłeś się do pewnych ficzerów w Szjaomi, które zasadniczo są tylko u chińczyków. Prędkość danych na belce, czy dodatkowe zabezpieczenie aplikacji. I serio tak jak nie kumam tego pierwszego (chociaż jakoś tam to wytłumaczyłeś) tak samo nie wiem po co zabezpieczać aplikacje dodatkowym odciskiem skoro masz już blokadę odciskiem? Az boję się zapytać co Ty tam trzymasz tak tajnego w telefonie, że potrzebujesz takich zabezpieczeń :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz żone ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Masz żone ?

Tak, mam żonę od 14 lat i dodatkowo 2 córki :D Ja nie ruszam żony telefonu, a ona mojego. Po co?

[VIDEO]

[/VIDEO]

Są też pierwsze informacje z iMagazine oraz Antyweb. Po pierwsze niebieska poświata ekranu, ale okazuje się, że ta matryca tak ma. Jeśli zatem tak jest nie wiem o co ta cała wojna z Pixelem 2 XL (poza oczywiście wypalaniem się ekranu po tygodniu używania). Kolejny problem to szumy podczas nagrywania wideo. Wyraźne, słyszalne bardzo - jest na YT film od Antyweb. No i ten wystający aparat, który wygląda mega niespójne z bardzo fajną bryłą dziesiątki.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jest cos do ukrycia

Edit : 4 kobiety na codzien, nerwy ze stali, szacun stary.

Edytowane przez Kosma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Dzisiaj premiera iphone x oraz prezentacja wyników finansowych za Q4.

Nie zarobią serwisy na IP8, bo sądząc po zainteresowaniu w sklepach apple, to pewnie pół osoby na krzyż przepłaci za fon, który niewiele wnosi w porównaniu z poprzednikiem.
Podejrzewam, że tym razem sporo może ugrać Samsung.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Jednak nie miałeś racji

http://www.tablety.pl/apple_ios/2017-11-03/apple-wyniki-finansowe-q3-2017/

Sam nie bądź śmieszny. Jeśli bozia ci poskąpiła zdolności manualnych i wszystko co sam zrobisz wygląda, jak kaszalot, to miej pretensje do siebie. A dla niektórych zmajstrowanie przydatnych rzeczy to nie jest męczarnia, tylko przyjemność, bo nie każdy też lubi być biernym i bezmyślnym odbiorcą cudzej twórczości.

Co do apple, to o ile wiem powciskali tam chipy blokujące używanie innych ładowarek, więc dla mnie praktyczniejszy będzie gadget niekoniecznie najładniejszy, ale najbardziej użyteczny w tym taki, który mogę naładować wszędzie i którym moge ładować inne sprzęty, a nie tylko "ładniejsze" jednej firmy...

Dzisiaj noszę Samsungowego Gear S3 i naładuję go każdą ładowarką indukcyjna - właśnie ładnie się ładuje na chińskiej i bardzo estetycznej ładowarce za 6 czy 7 $. Kolejną mam w domu, kolejną w samochodzie. Z grosze nie muszę robić w gacie, żeby oszczędzać sprzęt, nie zerkać na zegareczek za często, nie bawić się nim,  bo nie daj boziu bateryjka zdechnie, bo przecież może być tylko naładowana poprzez bardzo estetyczną i ładniejszą ładowarkę apple...

Po prostu apple uprawia politykę zamknięcia konsumenta w środowisku swoich drogich, mocno przecenionych gadgetów i jak widać sporo osób to lubi, ba a nawet broni dopatrując się brzydoty i dysfunkcjonalności w innych rozwiązaniach. 

Znowu nie miałeś racji. Nie wsadzili tam  "cipów blokujących".

Mizerne masz źródło informacji. Ktoś Cię cały czas w błąd wprowadza.

Powiedz mi gdzie Ty czytasz takie brednie??

Co do iphone X to fajny tylko brakuje mi trzech rzeczy-złącza usbc, mini jack i czytnika linii papilarnych w ekranie/przycisku power.

Złącze słuchawkowe już raczej nie wróci, ale dwie pozostałe rzeczy pewnie pojawią się za rok.

Odblokowanie telefonu za pomocą mordy czyli Face ID to jest największy sukces służb specjalnych USA od wynalezienia przez nich internetu.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten X to jakis przelom, ze tak o nim sie pisze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zawsze jest cos do ukrycia

Edit : 4 kobiety na codzien, nerwy ze stali, szacun stary.

E tam, ja nawet nie czyszczę historii przeglądarki. Czasem się zdarzy pytanie typu "co to za ***** której zdjęcia oglądałeś na FB", ale wystarczy klaps w tyłek, słodko pikantny teks na ucho i wszystko wraca do normy :D

Ten X to jakis przelom, ze tak o nim sie pisze?

Tak, przełom dla Twojej kieszeni :D A tak serio to tak, w porównaniu do poprzednich generacji to jest spory przeskok.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten 8 to przeciez dopiero premiera byla chyba i teraz kolejny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ale ten 8 to przeciez dopiero premiera byla chyba i teraz kolejny ?

8 to odgrzany kotlet z dosypanymi przyprawami polepszającymi smak. 10 to całkiem nowy smartfon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magda Gessler :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj premiera iphone x oraz prezentacja wyników finansowych za Q4.

Jednak nie miałeś racji

http://www.tablety.pl/apple_ios/2017-11-03/apple-wyniki-finansowe-q3-2017/

Znowu nie miałeś racji. Nie wsadzili tam  "cipów blokujących".

Mizerne masz źródło informacji. Ktoś Cię cały czas w błąd wprowadza.

Powiedz mi gdzie Ty czytasz takie brednie??

Oj tam, może i nie powciskali, w sumie mam to gdzieś, obrońco jabłek.

W sumie cena z d*py wzięta, tej ładowarki, działa skuteczniej, niż jakikolwiek czip blokujący.

Wojuj dalej i dalej jaraj się marką z systemem do d*py, pełnym niedoróbek, marką, która sprzedaje dysfunkcjonalne urządzenia.

BTW: nie che mi się czytać smęcenia o tym ile apple zarabia (w pierwszym linku), ale zamiast bełkotu, że "sprzedają się lepiej, niż oczekiwano" wolałbym jakieś konkretne dane liczbowe. Bo podejrzewam, ze w tym "ogromnym zysku", ich udział pewnie był mizerny i zdziwię się, jeśli wygenerowały więcej, niż 10% całego, tegorocznego (czy nawet z tego kwartału) przychodu.

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Oj tam, może i nie powciskali, w sumie mam to gdzieś, obrońco jabłek.

W sumie cena z d*py wzięta, tej ładowarki, działa skuteczniej, niż jakikolwiek czip blokujący.

Wojuj dalej i dalej jaraj się marką z systemem do d*py, pełnym niedoróbek, marką, która sprzedaje dysfunkcjonalne urządzenia.

BTW: nie che mi się czytać smęcenia o tym ile apple zarabia (w pierwszym linku), ale zamiast bełkotu, że "sprzedają się lepiej, niż oczekiwano" wolałbym jakieś konkretne dane liczbowe. Bo podejrzewam, ze w tym "ogromnym zysku", ich udział pewnie był mizerny i zdziwię się, jeśli wygenerowały więcej, niż 10% całego, tegorocznego (czy nawet z tego kwartału) przychodu.

Ja w swoim poście nie broniłem apple po prostu sprostowałem głupotę, którą napisałeś.

Obnażyłem Twoją niewiedzę i od razu wyzywasz mnie od wojujących obrońców, tak najłatwiej.

Ciebie też prosiłem o podanie źródła tej informacji o "chipach blokujących" , którą podzieliłeś się z forumowiczami i co mi odpowiedziałeś?

Taki jesteś mądry to pokaż źródło informacji, że powciskali tam chipy blokujące akcesoria ładujące zewnętrznych firm.

Belkin już ma taką ładowarkę w sprzedaży dla iphone X, a pady ładujące choćby w mcdonlads też są kompatybilne.

Co do chipów, to nie chce mi się szukać, ale gdzieś mi przemknęło, że przy indukcji wprowadzą jakieś ostrzejsze certyfikacje polegające na sprzętowym blokowaniu ładowania z niecertyfikowanych urządzeń. Ale może to były tylko ploty. Poczekamy i zobaczymy.

BTW. W takim razie też nie chce mi się szukać, ale gdzieś mi przemknęła informacja o wynikach sprzedaży produktów apple za czwarty kwartał, chyba nawet w internecie. Zakładam, że masz internet to sobie pewnie poszukasz.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Były dziś wyniki za Q4 piszą że kolejny rekord ale nie zagłębiałem się czego ile sprzedali i co przyniosło zysk. Mnie takie tabelki średnio interesują.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ładowarkach hajsu natrzepali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były dziś wyniki za Q4 piszą że kolejny rekord ale nie zagłębiałem się czego ile sprzedali i co przyniosło zysk. Mnie takie tabelki średnio interesują.

Coś mi się nie chce wierzyć że mieli popyt na ip8. To raczej zasługa niższych cen starszych iphonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tym bardziej, że dopiero co pisano, że Apple zmniejszyło produkcję iP8 o połowę, bo się nie sprzedaje. Nagle się sprzedaje? Coś tu śmierdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Tym bardziej, że dopiero co pisano, że Apple zmniejszyło produkcję iP8 o połowę, bo się nie sprzedaje. Nagle się sprzedaje? Coś tu śmierdzi.

Kreatywna księgowość ? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podadzą dane sprzedaży ip8

Tyle że dane za ten kwartał nie obejmują jeszcze ipX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z tego co piszą wszystko dobrze się sprzedawało ale głowie iPhone tyle że raport nie uwzględnia X z wiadomych względów oraz 8. Czyli starsze modele które potaniały zrobiły robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi