Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

flawless

najwiekszy obciach ?

Rekomendowane odpowiedzi

jak nas sasiad podpatrzy z partnerka w bardziej zaawansowanej niz misjonarska pozycji tez teoretycznie moze zglosic na policje i pojdziemy siedziec....:(

Zdaje się, że Supreme Court uznał parę lat temu wszelkie takie pozostałości purytańskich przepisów za niekonstytucyjne, więc chyba jesteście bezpieczni ;) Ale fak faktem, że w niektórych stanach czy hrabstwach pewne regulację są odlotowe - mnie najbardziej podobał się przepis, że strażak nie może ratować z pożaru w nocy kobiety, o ile ta nie ma na sobie koszuli nocnej :mrgreen:

A wracając do meritum watku - wydaje mi się, że Rolek jednak zbytnio koncentruje się na materialnym wymiarze sprawy typu "facet kupuje drogie zegarki, a kobieta ma tanie kwarce". Są tutaj ludzie, którzy się pasjonują i noszą zegarki bardzo tanie, np. stare rosyjskie, któe można mieć w dobym stanie za kilkadziesiąt zł. Czy naoszenie takej Rakiety czy Poljota to obciach - chyba nikt tego na tym forum nie uzna. Co z robić w sytuacji, gdy facet-kolekcjoner nosi takiego ruska za 50 zł, a jego żona Timexa za 250 zł - czy facet ma się czuć dyskryminowany, użalać się? W temacie zegarkowego obciachu kwestia ceny ma zupelnie marginalne znaczenie...

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak nas sasiad podpatrzy z partnerka w bardziej zaawansowanej niz misjonarska pozycji tez teoretycznie moze zglosic na policje i pojdziemy siedziec....:)

Zdaje się, że Supreme Court uznał parę lat temu wszelkie takie pozostałości purytańskich przepisów za niekonstytucyjne, więc chyba jesteście bezpieczni ;) Ale fak faktem, że w niektórych stanach czy hrabstwach pewne regulację są odlotowe - mnie najbardziej podobał się przepis, że strażak nie może ratować z pożaru w nocy kobiety, o ile ta nie ma na sobie koszuli nocnej :mrgreen:

Coz to prawda ale niestety trzeba jeszce dotrzec przed sad, a odbiegajac od tematu w kierunku paradoksow prawa w us - w ohio jest przepis (calkiem swiezy i konstytucyjny) mowiacy iz mamy miec zapiete pasy caly czas - tylko ze juz gdzie to nie mowi - moga i wiem ze robia ta - wsadzic delikwenta na 24h za brak pasow na ulicy:), zwykle tak moze sie skonczyc pyskowka z policjantem,

Moj kolega z koleji mial wybitnie stresujaca sytuacje - jechal po stanach, jakies boczne drogi, bez cpn i kibli a fizjologia czasem jest silniejsza, zatrzmal sie przy jakis krzaczorach, i dopelnil potrzeby, w tym czasie dobiegl z wrzaskiem czlowiek i przyjechala policja - groby indian, swieta ziemia rezerwat etc. stresu co nie miara - na szczescie skonczylo sie ostrzezeniem i nakazem natychmiastowego opuszczenia stanu ale moglo byc gorzej - pierdel i bilet do kraju... trzeba uwazac gdzie sie :(

tyle zartow

zgodze sie iz jest lekka dyskryminacja w wypowiedzi naszej nowej kolezanki - ceny bizuterynych zegarkow damskich sa bardzo wysokie i wcale nie jest regula iz to panowie maja drozsze nadgardstki...

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W temacie zegarkowego obciachu kwestia ceny ma zupelnie marginalne znaczenie...

Oczywiście, że nie ma zupełnie znaczenia. Ale też trudno tu o jakieś obiektywne definicje, czy przykłady, bo jest zbyt wiele czynników które decydują o poglądach konkretnego człowieka: wiek, aktualna moda, środowisko w którym się obraca, charakter itp. A taki totalny obciach, który byłby uznany przez wszystkich, to jest w zasadzie wygłupem i normalnie w życiu występuje rzadko.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo cena w tej pasji ma marginalne znaczenie w tym wymiarze ,że nie jest najlepszy ten , co ma najdrozsze zegarki, ale ten co ma najwięcej i najlepiej w głowie poukładane ;)

Ale z drugiej strony , cholera często podobają się te drogie !

Wracając do watku - moje stopniowanie w kategorii "obciach zegarkowy na reku" :)

- podróba

- złoty , wysadzany diamentami i wielki ( oczojebny - przepraszam za przekleństwo , ale to dobrze oddaje sens) zegarek na męskim ręku ( damskie łączone złoto z kamieniami często ma sens)

- plastykowy sportowiec do garnituru

- Calatrava na pasku do kapielówek na basenie

-wogóle totalne niedopasowanie stylu i koloru zegarka do reszty stroju

- noszenie dwóch lub więcej ( za wyjatkiem spotkań klubowych :( )

pozdrowienia wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piekny watek sie rozwinał

ja generalnie popieram ROLKĘ

chociaz kazda sytuacje mozna rozwinąć w skrajnosc:

jak facet ma Breitlinga za 20tys , to nie chodzi o to ze jego zona musi miec Rolexa tez w tej cenie ,

ale faktycznie Q&Q za 40pln to jednak w tej sytuacji ogromny obciach

tu nie ma miejsca na jakies tlumaczenia ze zona sie nie zna , zona swiadczy o mezu i vice wersa w tej sytujacji mysle ze jakis tissocik za 2-3tys bylby tu zdecydowanie na miejscu

odpada tez argument z wakacjami , jesli meza stac na zegaek za 20 koła to raczej w takie rodzinie nie ma problemow z budzetem na wakacje

wlasnie w takiej sytuacji uważam ze Rolka ma racje

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciach zegarkowy: Srebrna bransoleta do złotego zegarka.

mały OT:

Moja kochana dziewczyna nosi bardzo chętnie dwa mechaniczne zegarki ode mnie, Pallasa i łucza, choć ostatnio podebrała mi casio, ale to do pracy na działce ;). Od razu spodobały jej się, a były to prezenty-niespodzianki, trafiłem, bo rozmawiamy na temat naszych gustów i co się nam podoba. Ja jako zegarkofil nie mogłem zaakceptować braku mechana na ręku mojej lubej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chociaz kazda sytuacje mozna rozwinąć w skrajnosc:

jak facet ma Breitlinga za 20tys , to nie chodzi o to ze jego zona musi miec Rolexa tez w tej cenie ,

ale faktycznie Q&Q za 40pln to jednak w tej sytuacji ogromny obciach

tu nie ma miejsca na jakies tlumaczenia ze zona sie nie zna , zona swiadczy o mezu i vice wersa

No i tu cię nie rozumiem.......

Czaisz, że można mieć różne zainteresowania?

Ciebie interesuje tipsowanie paznokci? Materiały, podkłady, kolory?

Bo z tego co mówisz na nogach jesteś po depilacji woskiem i masz akrylowe paznokcie z francuskim mancure'm ;)

Czaisz, że laska woli mieć ładne kozaczki w PROMOCJI za 3 tyś pln od Dolce&Gabbany?

Czaisz, że laska woli kupić limitowane okulary od DIORa za 3k pln?

Czaisz, żę jak ONA Ci mówi ,że chce zainwestować 4K w kwarcowy zegarek od Versace to Cię szlag jasny trafia ....nie pozawalasz na takie marnotrastwo?

Czaisz czy nie msz doświadczenia z kobietami?

Pozdrawiam

Od 7 lat żonaty .....

GrzecH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Wiekszosc kobiet nie znosi mechanicznych zegarków ,uwazaja zegarek za typowy bizuteryjny dodatek taki sam jak na przykład kolczyki i nie znosza sie nimi zajmowac (nakrecanie).Kolega kupił żonie nakrecanego wostoka kostke i zona po kilku dniach powiedziała mu co moze sobie zrobic z tym zegarkiem (Monia nie owija w bawełne) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hy Moser podobnie jak ja nie ubiore jeansow 'lavish' z bazaru tak nie pozwole zeby moja nosila tandete i nie ma zadnego znaczenia zainteresowania

MUZZY IN GONDOLAND

...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

Moja luba chce mieć cyferki, alarm, nie myśleć o zegarku (regulacja czasu, nakręcanie -ma ważniejsze rzeczy na głowie) i wydać na niego możliwie najmniej. Kilka prezentów, które zrobiłem (delikatnie zasięgając uprzednio jej opinii) znalazło się w oferuję. Przyjaciólka ma piękną, starą doxę, ale nosi kwarcowego no name'a bo kto by pamiętał o nakręcaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł
Hy Moser podobnie jak ja nie ubiore jeansow 'lavish' z bazaru tak nie pozwole zeby moja nosila tandete i nie ma zadnego znaczenia zainteresowania

Obciachem jest uszczęśliwianie na siłę i odbieranie zainteresowań i upodobań partnerek jako coś bez żadnego znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest to uszczesliwianie na siłe, zegarek ktory kaze jej nosic jest zgodny z jej gustami

btw polecam w tej sytuacji firme SWATCH - szwjacarskie kwarce a wiec zero kłopotów 'mechnicznych' , a za to bardzo ciekawe wzornictwo i juz jest jakas tam renoma marki

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciachem jest uszczęśliwianie na siłę i odbieranie zainteresowań i upodobań partnerek jako coś bez żadnego znaczenia.

PODPISUJE SIE CALYM SERCEM - NIE MA NIC GORSZEGO NIZ USZCZESLIWANIE NA SILE- SWIADCZY O TRAKTOWANIU TEJ OSOBY JAKO UPOSLEDZONEJ I NIE BEDACEJ ZDOLNA DOKONAC SLUSZNEGO WYBORU - A PANIE TEGO NIE LUBIA,

jak mojej Pani nie podobal sie zegarek ode mnie to szedl na out a szukalo sie nastepnego:)

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie jest to uszczesliwianie na siłe, zegarek ktory kaze jej nosic jest zgodny z jej gustami

i to jest to o czym piszemy ;), ludzie to nie choinki...:(

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

dokładnie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obciach to:

licytować się co jest największym obciachem :razz:

coś w tym jest ale jest śmiesznie...

pozdrawiam,

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary,powiedz ze to piszac zartowales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Bardzo pomocny w takich przypadkach jest klej kropelka bo niewiasta może sie zbiesic i zechciec zdjac to co kazalismy jej nosi zgodnie z jej gustem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flawless ;)

Jeśli nie żartowałeś - to dobiero obciach :mrgreen:

DObrze, ze zona nie KAŻE mi nosić kapelusza typu panama - zgodnego z moim gustem (tzn podoba mi się ale na kimś :()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uhr Kraft mojej żony:

868_0.jpg

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam,że się gdzieś pogubiliśmy i zagalopowalismy z dosadnymi stwierdzeniami .

Po pierwszy popieram flawlessa ( za wyjatkiem oczywiście nakazywania komukolwiek , a tym bardziej swojej partnerce noszenia zegarka "na siłę" - mam nadzieję,że to jakiś skrót myślowy ) w stwierdzeniu,że mąż świadczy o żonie , a żona o mężu . Szczególnie jak mąż jest członkiem KZZiZ :(

Więc nie zdziwiłbym się , gdybym przy próbie założenia plastikowego sportowca do garnituru usłyszał ,że nie wypada , tak samo jak nie zdziwiłbym się gdybym chcąc zapiąć wszystkie trzy guziki w marynarce usłyszał krytyczną uwagę . Ale w drugą stronę, gdybym miał mieć na ręku niezły zegarek ( nieważne jaki , skończcie z pisaniem o dolce&gabbana , diorem i tym podobnymi bzdetami - PIENIĄDZE NIE SĄ ISTOTNE TYLKO GUST , mozna mieć na ręku sliczną Doxę staruszka i garnitur za stosunkowo niewielkie pieniądze, lecz wszystko dobrze dobrane z krawatem , koszulą spinkami , butami i koniecznie dlugie skarpety i wygladać o niebo lepiej jak ktoś kto wydał znacznie więcej tylko mając zgrubienie karku zamiast głowy zrobił to bez sensu !) i idąc np. na przyjęcie nie pozwoliłbym założyć partnerce swatcha do wieczorowej sukni ( pomimo tego ,że swatch w swojej grupie robi interesujące zegarki) . Po prostu to byłby dysonans i już .

Dbajmy o siebie nawzajem i nie ma tu nic do rzeczy jakieś ograniczanie zainteresowań , narzucanie pogladów itp

Śmiać mi się chcę jak piszecie szufladkując " bla, bla bla, kobiety to tylko tipsy , materiały i ciuchy " faceci znów to pewnie zegarki i piłka . Jeśli tak oceniacie kobiety to ... współczuję wyboru dziewczyn :) Ja zauważam znacznie szersze zainteresowania oprócz tipsów , więc nie czuję się niezrozumiany ani w swojej pasji ani innych zainteresowaniach .

Kolego HyMoser , rozumiem ,że atakując flawlessa i pisząc o depilowaniu nóg itp jesteś zwolenikiem teorii,że facet ma być jak za dawnych lat czyli twardy,nieogolony a stosowanie np kremu pod oczy jest oznaką zniewieścienia ? Hm. ciekawe.

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że skrót myślowy , dziękuje za rozwinięcie

a żeby zamknąć off-topic i wrócić do meritum pozwole sobie zacytować genialny fragment :

PIENIĄDZE NIE SĄ ISTOTNE TYLKO GUST , mozna mieć na ręku sliczną Doxę staruszka i garnitur za stosunkowo niewielkie pieniądze, lecz wszystko dobrze dobrane z krawatem , koszulą spinkami , butami i koniecznie dlugie skarpety i wygladać o niebo lepiej jak ktoś kto wydał znacznie więcej tylko mając zgrubienie karku zamiast głowy zrobił to bez sensu !

bardzo często widuje tzw. drogi obciach zwłaszcza u nuworyszy

i teraz zeby do zegarkow - jakie marki sa postrzegane za typowo nuworyszowskie ?

MUZZY IN GONDOLAND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako marka - dla mnie żadna nie jest typowo nuworyszowska - zegarki drogie zazwyczaj sa "zacne" :(

Myślę, że wielu owych zacnych producentów ma w ofercie modele na tyle "oczojebne" jak to nazwał trafnie Darek, że ktoś kto chce się poafiszować właśnie zdobytym majątkiem zawsze znajdzie cos "ciekawego" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Śmiać mi się chcę jak piszecie szufladkując " bla, bla bla, kobiety to tylko tipsy , materiały i ciuchy " faceci znów to pewnie zegarki i piłka .

A jednak coś w tych szufladkach jest, chociaż jak wszystkie uogólnienia są często niesprawiedliwe. Na przykład: wpadł do mnie stary kolega, który dawno nie był w kraju i po przywitaniu odezwał się do mnie tak: słuchaj może z tobą porozmawiam wreszcie chociaż o zegarkach, bo jak do tej pory to tylko słyszę o d*pach (przepraszam kobiety) i piłce. Czyli to jakiś typowy obraz mężczyzn jest chociaz nie tyczy sie wszystkich. ;-)

pisząc o depilowaniu nóg itp jesteś zwolenikiem teorii,że facet ma być jak za dawnych lat czyli twardy,nieogolony a stosowanie np kremu pod oczy jest oznaką zniewieścienia ? Hm. ciekawe.

Taa.. Jak za dawnych lat? Rzecz gustu, ale czemu nie. A zniewieścienie? Hmm... Pod oczy o wiele lepszy niż krem jest surowy kotlet.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rolek

Witam wszystkich po weekendzie! Mam nadzieję, że był on dla Was tak samo udany, jak dla mnie.

Flawless krótko i trafnie podsumował to, o czym ja pisałam długo i kwieciście podając przykłady i porównania, żeby lepiej zobrazować swoje stanowisko.

Niektórzy się z tym, co myślę zgadzają, niektórzy nie. Tak musi być, to zrozumiałe. Każdy może mieć swoje zdanie i je tu zamieścić.

ALE... pod jednym wszak warunkiem!! Z kulturą!

Jestem rozczarowana tym, co napisał pan Hy Moser. Moderator wypowiada się na forum w takim stylu??? Do osoby ( w tym wypadku do FLAWLESSA), która niczym nikogo nie obraziła, w sposób grzeczny wypowiedziała swoje zdanie. Flawless dopiero co zajął stanowisko w naszym temacie (i fajnie!), napisał kilka zdań, a tu taki atak ze strony HY MOSERA??? Takie słownictwo, ewidentny brak szacunku...

"Czaisz, że laska woli..."

"Czaisz, że laska woli..."

"Czaisz, że można mieć różne zainteresowania?"

"Czaisz, czy nie masz doświadczenia z kobietami?"

HY MOSER! Co FLAWLESS Ci takiego napisał?? Czym Cię tak zdenerwował? Jak śmiesz się do kogokolwiek w ten sposób zwracać będąc tu gospodarzem? Moderator to wizytówka forum. Człowiek o dobrych manierach, świadomy swojej roli ambasadora KMZiZ. Jeśli tego "nie czai", może powinien po prostu zrezygnować ze swojej roli?

Wracając do tematu pojawiającego się jak bumerang argumentu: "problem z nakręcaniem"

Dla kobiet, które nie są zainteresowane nakręcaniem zegarków mechanicznych, polecam doskonałe urządzenie, jakim jest nakręcarka! Świetne i pomocne szczególnie, jak zegarków jest kilka i nosi się je zamiennie, jak w moim przypadku.

Poza tym od miłosników zegarków moznaby oczekiwać, że zegarki ich kobiet będą nakręcać się, a w razie potrzeby także uaktualniać daty, SAME! Jeśli wiecie, o czym mówię! ;-)

Pozdrowienia!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.