Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

Ej no nie gadaj :)

Co prawda Rolki są trochę opatrzone, ale gdybym miał go kupić, to, żeby się wpasować w obecną modę na forum, to sam bym zaczął telenowelę od opisu pobudki i przepisu na śniadanie, które zjadłem w dniu, gdy podjąłem decyzję o zakupie.

Potem opisy poszukiwań, najlepiej w formie codziennego bloga, z dramatycznymi zwrotami akcji, gdzie dzień wyprawy i zakup, bym rozciągnął jak walkę pokemonów - co najmniej na dziesięć odcinków :)

Zdjęcia nierozpakowanego pudła wrzucałbym przez jakieś 3 dni, potem parę fotek o 1 w nocy przy zgaszonym świetle i kolejne fotki bym robił co godzinę, jak słonko wstaje (fotki oczywiście bym wrzucał na forum tylko raz dziennie), żeby powoli uwidaczniały się zarysy koperty, potem szczegóły.

Na zdjęcie w dziennym, to byście czekać musieli gdzieś z miesiąc od rozpakowania i kolejny miesiąc na nadgarstkowe. Potem kilka fotek na tle kierownicy, kto wie może bym zaszalał i założył zegarek na lewarek zmiany biegów i też pstryknął parę ujęć - do przemyślenia.

Wielkim finałem byłaby oczywiście recka, liczę, że machnięta gdzieś po ok pół roku, jak już większość forumowiczów byłaby już na prochach uspokajających, bo nie zdzierżyliby tego Hiczkokowego napięcia, które bym budował :)

Tak by było ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szyszkops: rozumiem, że już się zapisałes do kolejki na Roleksa? Te dwa, trzy lata zlecą jak z bicza strzelił, ale będziesz miał Króla na ręce albo na lewarku ;) a my pasjonująca epopeje

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie, ale zaraz polecę - na początek będą zdjęcia KP wpłaty zaliczki potem, kto dożyje, to kolejne pasjonujące odcinki będzie mógł przeżyć razem ze mną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no nie gadaj :)

Co prawda Rolki są trochę opatrzone, ale gdybym miał go kupić, to, żeby się wpasować w obecną modę na forum, to sam bym zaczął telenowelę od opisu pobudki i przepisu na śniadanie, które zjadłem w dniu, gdy podjąłem decyzję o zakupie.

Potem opisy poszukiwań, najlepiej w formie codziennego bloga, z dramatycznymi zwrotami akcji, gdzie dzień wyprawy i zakup, bym rozciągnął jak walkę pokemonów - co najmniej na dziesięć odcinków :)

Zdjęcia nierozpakowanego pudła wrzucałbym przez jakieś 3 dni, potem parę fotek o 1 w nocy przy zgaszonym świetle i kolejne fotki bym robił co godzinę, jak słonko wstaje (fotki oczywiście bym wrzucał na forum tylko raz dziennie), żeby powoli uwidaczniały się zarysy koperty, potem szczegóły.

Na zdjęcie w dziennym, to byście czekać musieli gdzieś z miesiąc od rozpakowania i kolejny miesiąc na nadgarstkowe. Potem kilka fotek na tle kierownicy, kto wie może bym zaszalał i założył zegarek na lewarek zmiany biegów i też pstryknął parę ujęć - do przemyślenia.

Wielkim finałem byłaby oczywiście recka, liczę, że machnięta gdzieś po ok pół roku, jak już większość forumowiczów byłaby już na prochach uspokajających, bo nie zdzierżyliby tego Hiczkokowego napięcia, które bym budował :)

Tak by było ;)

G prawda - w dziale Rolex odpakowują natychmiast, bo to napis na tarczy robi całą robotę (krew spływa, adrenalina się podnosi, endorfiny, ciśnienie - jednym słowem szeroko rozumiany prestiż, nic więcej nie potrzeba)

Inna sprawa to komitety kolejkowe, tam jest całkiem liniowo - rzekłbym bardzo nudno. Nawet nikt im kiełbasy i wódki nie przynosi ...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G prawda - w dziale Rolex odpakowują natychmiast, bo to napis na tarczy robi całą robotę (krew spływa, adrenalina się podnosi, endorfiny, ciśnienie - jednym słowem szeroko rozumiany prestiż, nic więcej nie potrzeba)

Inna sprawa to komitety kolejkowe, tam jest całkiem liniowo - rzekłbym bardzo nudno. Nawet nikt im kiełbasy i wódki nie przynosi ...

Jakby Kolega czekał trzy lata na zegarek, to też chciałby odpakować najszybciej, jak to możliwe choćby żeby sobie przypomnieć, co właściwie kiedyś zamawiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

I czy to, co dostał, jest z tym zamówieniem zgodne ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złośliwcy  :P

Zdjęcia zrobione (chociaż akurat kiedy je obrobiłem zrobiło się fajniejsze światło bo robiłem w naturalnym), recka (sporo zdjęć) napisana tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/182808-seiko-5-sports-srpd77k1/

post-7565-0-86684300-1579008906_thumb.jpg

Edytowane przez Gio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duuuużo zielonego :(

Wpadnie w trawę i go nie znajdziesz :P  :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GPS wbuduję i dam radę  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie było żadne budowanie napięcia, tylko brak czasu na porządne zdjęcia :-)

Twój też bardzo mi się podoba za "nieoczywistość", ale wybrałem tego ze względu na upodobanie do żywych kolorów.

Bardzo fajny!

Jeden z ładniejszych biedaSKXów. Zaraz po moim czarnym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo całej sympatii... To nie SKX, to zwykła popierdólka jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tappi

Mimo całej sympatii... To nie SKX, to zwykła popierdólka jest :)

Potwierdzam! Ale BiedaSKX to dobra nazwa moim zdaniem ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo... Ale pisane z małych liter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny ruch marketingowy Seiko. SKX trafiał do wąskiego grona miłośników zegarków, a nowe "piątki" znajdą z pewnością rzesze amatorów, począwszy od miłośników mangi, przez brodatych chłopców w rurkach (tzw. lumberseksualistów), a skończywszy na twardzielach, którzy pożerają ich na śniadanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tappi

Można się śmiać z tych piątek, ale to fajne zegarki są. Oczywiście jak się ma już SKXa... ;) Ogólnie rzecz biorąc jak ten mój czarnuch się pojawił to bardzo zapragnąłem go mieć i mam. Nie noszę rurek i nie przepadam za magii (wolę naturalne przyprawy :P - żarcik taki)

Co do ruchów marketingowych Seiko, to już od dłuższego czasu widać, że powielają wszystko we wszystkich możliwych kolorach tęczy, ale jak jest popyta to i jest sprzedaż i nowe kolory nowych limitek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem nic złego na myśli pisząc o amatorach "nowego SKX" :) Wręcz uważam, że to bardzo ciekawe zegarki i każdy znajdzie tu coś dla siebie. Może nie wszystkie wersje przypadły/przypadną (bo pewnie będzie ich znacznie więcej ;) ) mi do gustu, ale kilka bardzo mi się podoba. A że WR mniejszy... wątpię, żeby to miało jakiś większy wpływ na użytkowanie tych zegarków, nie licząc wąskiej grupy samoświadomych "zegarkomaniaków" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatrwożyłem się i skonfudowałem niezmiernie, bowiem nie zaliczam się do żadnej z poniższych grup, a nowy 5 trafił do mnie jak piłka kopnięta przez Lewandowskiego w siatę  :unsure:

(..) nowe "piątki" znajdą z pewnością rzesze amatorów, począwszy od miłośników mangi, przez brodatych chłopców w rurkach (tzw. lumberseksualistów), a skończywszy na twardzielach, którzy pożerają ich na śniadanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gio, jeśli Cię uraziłem, to przepraszam, przeczytaj mój kolejny post :)

Chodziło mi po prostu o to, że kreując "milion" wersji kolorystycznych trafią do całego przekroju społeczeństwa. Kasa musi się zgadzać, przecież w końcu o to chodzi w tym biznesie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, dajże spokój, czym miałbyś mnie urazić? Loozik! Nic się nie dzieje, nie jestem egzaltowaną licealistką  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po zegarku myślałem że jesteś :D

Wszystko w konwencji żartu, of kors ;)

PS

Jak to chodzi o hajs? A misja? A idee? A przesłanie? Kasa? Nie wierzę... Nie Seiko :D Jako seikofan nie wierzę w te oszczerstwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatrwożyłem się i skonfudowałem niezmiernie, bowiem nie zaliczam się do żadnej z poniższych grup, a nowy 5 trafił do mnie jak piłka kopnięta przez Lewandowskiego w siatę  :unsure:

Nie ma rady, musisz odesłać. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłośnikiem mangi zostanę, a nie odeślę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi