Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jordan58

ETERNA KONTIKI FOUR HANDS XXL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników forum ! Około miesiąca temu zobaczyłem zdjęcie zegarka Eterna Kontiki Four Hands XXL i aż mnie zmurowało. Ten zegarek to istne cudo !!! Szkoda jednak , że taki drogi. Czy ktoś kto używa tego zegarka może mi napisac coś więcej o jego mechaniźmie ( Eta 2836-2 ) czy jest wrażliwy na wstrząsy ? oraz czy istnieją inne kolory tarcz ? Jakie są opinie posiadaczy tego zegarka ?

MOD.: nie wklejamy linków komercyjnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

około 1,5 k Euro (zaleznie czy an bransolecie, czy na pasku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo cena kształtuje się w zależności od opcji z paskiem 1650 euro a z bransoletą 1950 euro. koniecznie muszę zobaczyc ten czasomierz na żywo. Sądzę, że w Poznaniu go znajdę a wówczas przeprowadzę sobie test nadgarstkowy. Pozdrawiam. No i będę się przymierzac aby zostac jego właścicielem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wyglda sprawa serduszka? Jak ma sie 2836-2 w porownaniu do ET 2824-2 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cerberus
( Eta 2836-2 ) czy jest wrażliwy na wstrząsy ?

Ja mam ten werk w Fortisie i nie moge narzekac. Ostatnio pare razy w tygodniu jezdze po kilkanascie kilometrow na rowerze, glownie po plytach chodnikowych ;) Sa to warunki bardzo niesprzyjajace dla mechanikow, bo drgania sa silne i o stalej czestotliwosci. Na razie nic zlego sie nie dzieje. Zegarek chodzi bardzo dokladnie. Werki Eta 2836-2 lub 2824-2 sa czesto montowane w zegarkach sportowych i chyba sie sprawdzaja.

Jak ma sie 2836-2 w porownaniu do ET 2824-2 ?

Wydaje mi sie, ze 2836 jest to zmodyfikowany werk 2824 z dodana funkcja dnia tygodnia. Ale w tym temacie, moze lepiej by wypowiedzial sie ktos z wieksza wiedza na ten temat.

Pozdrawiam

Filip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wydaje mi sie, ze 2836 jest to zmodyfikowany werk 2824 z dodana funkcja dnia tygodnia.

No prawie - jest jeszcze różnica w wysokości werku, 2836-2 ma 5.05mm, a 2824-2 ma 4.8mm.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to jakościowo bez znaczenia czy 24 czy 36 bardziej wersja wykonczenia - nie wiem jaka tuaj jest ale mam nadzieję ze chociaz elabore , ogolnie niestety werk jest w zasadzie bez modyfikacji pomijając przełożenie daty centralne, ktore wygodniej bylo zrealizowac w wersji 36

Faktem jest ze sam werk jest bardzo tani stosunkowo i stanowi mniej wiecej 1/20 ceny zegarka , wiec pozostaje cenic za wykonczenie koperty, stylistykę etc.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze innych posiadaczy tego zegarka o swoje opinie na temat w/w modelu. Trochę jestem zaskoczony małą ilością użytkowników wypowiadających się o nim. Czy mam aż taki skrzywiony gust ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trochę jestem zaskoczony małą ilością użytkowników wypowiadających się o nim. Czy mam aż taki skrzywiony gust ?

Zaskoczenie i wniosek z którego wynikło pytanie, są irracjonalne.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Też myślę o tej eternie kontiki four hands xxl z bazarku ,już prawie miałem robić przelew tylko zatrzymał mnie rozmiar 44mm.Ja mam rozmiar nadgarstka ok.17,5 cm i nie wiem czy aby nie za duża była.Po prostu musiałbym ją kupić bez przymiarki a nie chciałbym być niezadowolony.Kolega zapewniał że będzie pasować lecz postanowiłem zapytać jeszcze osób postronnych o opinię.Wszystko mi się w tym zegarku podoba tylko tego rozmiaru się trochę boję, a do przymiarki trochę mam daleko a też jechać taki hektar żeby nie kupić to też mi trochę ciężko i finansowo i czasowo a już naciągam budżet. Proszę o opinie póki jeszcze jest na bazarku. Dzięki i pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego czy lubisz duże zegarki. Mam podobny rozmiar nadgarstka i noszę zegarki w rozmiarze 44, ale już mój znajomy o podobnym nadgarstku nosi tylko max 42mm, wszystko powyżej jest dla niego "nienoszalne".

Faktem jest, że ten rozmiar wygląda już konkretnie na takim nadgarstku, jak lubisz bierz - oczywiście IMO.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobne gabaryty. Dosłownie tydzień temu, w końcu zauważyłem XXL w sklepie. Oczywiście przymierzyłem. Gdyby nie to, że już mam standardową wersję Kon-Tiki, to bym kupił. Nawet w tej chwili ciągle lekko się waham, czy brać Omegę, czy dokupić Eternę :P. Do teraz mnie korci ta wersja bazarkowa, bo jest w bardzo znośnej cenie :). Na żywo, w sklepie, zegarek miażdży, ale ja to ogólnie mam hyzia na punkcie tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lubię nie lubię po prostu chciałbym aby pasował a to już jest dylemat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może skoczyłbyś do jakiegoś sklepu i poprosił i przymiarkę kilku zegarków w podobnych rozmiarach? Będziesz miał orientację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam starego timexa divera takiego w pracy o podobnych rozmiarach nosić można ale tylko go w pracy używam a to ma być zegarek wyjściowy wiadomo każdy zegarek inaczej leży.Kurde gryzie mnie to. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobnej wielkości nadgarstek i zakładam zegarki w rozm.44,ale w mojej ocenie znaczenie ma także wielkość tarczy.

Zegarek z kopertą 44mm i tarczą 30mm (taki mam) wcale nie wydaje się aż taki wielki,ale np.ostatnio mierzyłem casualowego Eposa 43mm (luneta wąska,a co za tym idzie duża tarcza) i stwierdziłem,że nie dla mnie ten rozmiar.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za rady i na to wychodzi że jak na eleganta to ciut za duży co innego typowo sportowy no trudno szkoda, ale chyba odpuszczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam, 18,5 i nie kupiłbym tego modelu w tym rozmiarze i nawet go mierzyłem mimo, że wiedziałem już o tym ze specyfikacji. Wersji na bransolecie bliżej było do zegarka sportowego niż eleganckiego - nie wiem czy pasek z gada wystarczy żeby zmienić to wrażenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz i rację że to może bliżej ku sporciakowi ale elegancji też odmówić  mu nie można powiedzmy pół na pół, do wszystkiego pasuje .Wprawdzie nie jest to omega de ville  ani carrera ale fajny jest tak do tańca i różańca tylko ciut mniejszy mógłby być.Te 42mm i nie byłoby tematu.Jak  się mylę to mnie poprawcie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on sprzedaje drugą eterne w rozmiarze 42mm. Zegarek wykonany wzorowo, wiesz za co płacisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on sprzedaje drugą eterne w rozmiarze 42mm. Zegarek wykonany wzorowo, wiesz za co płacisz...

wiem tylko że biała też o nim myślałem ale nie wiem jak na żywca ta biel.Na pewno też super ale jednak przemawia do mnie czarna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak jak już poruszyłem temat eterny kontiki to co powiecie o tej z czarną tarczą i pomarańczowymi akcentami.Mnie się podoba i rozmiar ok.chyba że jestem inny.wiem że mechanizm to sellita zostańmy przy kolorach co wy na to jakoś te eterny ostatnio mnie naszły a i cenowo przystępne że mógłbym brać już dziś tylko która.proszę nie wymieniać wszystkich kolorów bo dostanę zawrotu głowy.Ta czarna z pomarańczowymi trójkątami mi się podoba co wy ne ten temat czy aby nie za jaskrawo?Do tego orginalna guma i git by był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli FH XXL lub w ogóle FH to tylko z bransą zawsze sie przyda a jej jakość, detale i wykończenie jest wzorowe- niestety ta XXL z bazaru tylko pasek...jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem mam dużo zdjęć XXL na bransie proszę na pw to pomogę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.