Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Peacemaker

Certina DS PILOT Automatic 42mm. Mam go wreszcie ! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, witam ! Hahaha!!! Mam go w końcu :) ! Niemal trzy tygodnie czekania, trochę marudzenia u jubilera, że tak długo to trwa (hehehe) ale jest ! Mam go od czwartku, godz. 16:30 :D

Fantastyczny! Cyk-cyk-cyk-cyk... Jak ja mogłem do tej pory nosić na ręku te okropne kwarce, a fuj ! hehehe. 42 mm średnicy, czarna tarcza, czarny pasek, cyk-cyk-cyk-cyk :D Przezroczysty dekiel, cyk-cyk-cyk-cyk... zakręcane to to do ustawiania czasu (nie bijcie, nie wiem jak się to nazywa).

Na początku nieco mnie zaskoczyła wielkość (pozytywnie, jednak pasek nie układa się jeszcze na ręce tak jak powinien, mam wrażenie, że jest nieco sztywny). Po dwóch dniach stwierdzam, że spełnił moje oczekiwania co do zegarka z linii WW II Pilot. Tarcza jak zegary w Spicie :twisted:

Bardzo fajnie wykonany, sprawia wrażenie solidnego ustrojstwa.

No i powłoka fluorescencyjna - superluminova spokojnie wytrzymuje całą noc bez naświetlania. Pierwszej nocy na chwilę trafił pod lamkę - świecił całą noc jak oszalały (tak, tak... budziłem się co kilka godzin, żeby zobaczyć czy świeci, lool), drugiej nocy, po normalnym noszeniu, bez doświetlania nie było problemu z ustaleniem godziny, również przez całą noc.

Co do dokładności - po pierwszej dobie przyspieszył o 15s, wyregulowałem, dziś mija druga doba - również +15s. Myślę, że się ustabilizuje.

Jak dorwę się do aparatu, postaram się wkleić jakieś fotki.

pozdrawiam serdecznie,

P.

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najszczersze gratulacje :!: :D

Jak się czyta tak napisane posty, to, aż się miło na sercu robi...jak tu nie kochać zegarków :roll: :oops: :)

Pozdrawiam

Marcin

ps. czekamy na fotki :twisted:

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Gratuluję :!:

Jak ja mogłem do tej pory nosić na ręku te okropne kwarce, a fuj !

:D

To zakręcane to koronka, pasek jest nowy, po paru dniach się " ułoży". 15 sekund to nie jest zły ani dobry wynik, ale to nowy zegarek trzeba poczekać co się będzie działo dalej. Ogólnie super zegareczek 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech Ci służy dobrze - gratulacje. Cieszę się razem z Tobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję. Sprawdz jakie błedy wykazuje przy odkłądaniu w róznych pozycjach na noc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje!!!!!!!!!!

(zdaje się, że się wzruszyłem tym wybuchem entuzjazmu :D, zupełnie jak Marcin spod znaku GP Manufacture :)

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze sie i gratuluje! Niech sie dobrze nosi.. czekamy na zdjecia!! :D

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, witam... cyk, cyk, cyk, cyk :)

Mam fotki. Wieczorem, kiedy już będę miał chwilkę, przytnę je i postaram się wkleić... cyk, cyk, cyk, cyk..

:D

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy z niecierpliwością :!: :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto i ona... cyk, cyk, cyk, cyk... :D

na ręce

post-895-0-88220400-1330478402.jpg

mechanizm (tutaj mam mały zgryz - zwróćcie uwagę na nr seryjny - zgodny jest, ale z wersją na bransolecie, nie na pasku. Chodzi .7159. Wersja na pasku, którą zamawiałem zgodnie z nr katalogowym to 7059. Gwarancja tak właśnie jest wypisana. Czy myślicie, że powinienem coś z tym zrobić ? Jest możliwość, że coś namieszali ?)

post-895-0-73210500-1330478404.jpg

samotnie... cyk, cyk, cyk, cyk...

post-895-0-79806900-1330478406.jpg

ręka, część 2 :) cyk, cyk, cyk, cyk.... nie mogę się nacieszyć :D

post-895-0-52085000-1330478408.jpg

to tyle :D

pozdrawiam,

Peacemaker.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, leży idealnie :!:

Jeszcze raz gratuluję! :D

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już jest więcej :D pierwsza fotka to był test, czy IS działa :)

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien jak tam w końcu masz. Jak nr na zegarku i na gwarancji jest taki sam to ok. Jeżeli nry są różne to trzeba się udać do sklepu i zapytać.

Super zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
mechanizm (tutaj mam mały zgryz - zwróćcie uwagę na nr seryjny - zgodny jest, ale z wersją na bransolecie, nie na pasku. Chodzi .7159. Wersja na pasku, którą zamawiałem zgodnie z nr katalogowym to 7059. Gwarancja tak właśnie jest wypisana. Czy myślicie, że powinienem coś z tym zrobić ? Jest możliwość, że coś namieszali ?)

Ja bym się tym nie przejmował... Nic złego Ci z tego powodu nie grozi :wink: Mogli zamienić bransoletę na pasek :roll: Tylko nie wiem po co, bo byłoby to bez sensu... tak sobie kombinuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w trzeciej dobie +15s, w czwartej (bez regulacji w trzeciej)+30s. Hmmm... lepiej, żeby się spieszyła :D Szybka jest.

W kwestii technicznej - nie nakręcałem jej jeszcze ani razu, tzn - nic poza zwykłym codziennym noszeniem, w nocy nie odkładam na półkę.

pozdrawiam,

Peacemaker.

p.s.

tak, nr na zegarku różni się od numeru na gwarancji właśnie tą jedną cyfrą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.