Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sprocket

Casio Protrek

Rekomendowane odpowiedzi

Podświetlenie to nadal 3 sekundy a nawet w sensorach ver.3 podświetlenie stopuje odczyty z sensorów.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem wszystko wskazuje na to, że nie ma jakiś dużych różnic między ver.2, a ver.3...Zamiast rewolucji technologicznej jest bardziej marketingowa, no ale wiadomo, że patrząc z perspektywy producenta jakaś koncepcję sprzedaży trzeba przyjąć :) Potencjalny klient ma poczucie, że szału nie ma, więc jak się posiada już jakiegoś Protreka, to motywacji do wymiany lub kupna nowego raczej...brakuje.

Mimo wszystko kusi mnie PRW-3100. Czy ktoś z użytkowników ma ten model? Widzę, że jest on trudno dostępny, przeznaczony chyba tylko na rynek japoński? Uświadomcie mnie...

Nie widzę różnicy (poza estetyczną) między PRW-3000, a PRW-3100, jednak ten drugi właśnie ze względu na urodę bardziej mnie urzeka.

Edytowane przez cointreau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest różnica w szybkości odczytu, dużo mniejszym zużyciu prądu i wielkości samego sensora.

Czy jest to powód by się przesiadać na nowszą wersję?

Jeżeli miałby to być jedyny powód, to uważam, że raczej nie.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sensory ver 3 są znacznie dokładniejsze. O ile pamięć mnie nie myli to np. "rozdzielczość" wysokościomierza ver 2 wynosi 5 metrów, kiedy ver 3 podaje z dokładnością 1 m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dokładnie tyle.

Pytanie, czy faktycznie jest to aż tak bardzo potrzebne? ;)

Jak ciśnienie lata, to i tak wysokość jest mocno przybliżona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czujniki v3 są też mniejsze i bardziej energooszczędne. Dobrze, że casio coś robi ze swoją technologią, bo ogólnie mało się zmienia. Ciekawe tylko dlaczego podświetlenie uniemożliwia korzystanie z sensorów.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo jak alarm burzowy wyłącza synchronizację. Pewnie chodzi o baterię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też obstawiam, że chwilowy pobór energii byłby za duży i dlatego nie wszystko działa na raz.

Innego uzasadnienia ne widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

barteq, fajny Piotrek  :)

A w zasadzie to masz fajne zegarki, mam chyba podobny gust  B)

Może byś cyknął jakieś grupowe swoich pociech  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Tomaliusz :)

Cyknę, tylko tak czekam na tę bransoletę :) Aktualnie nie ma dużo: dw-6900,dw-5600, 3x gw-m5610, gw-7900, g-2900, prw-2500, sgw-300hd, AE-2000W na pasku i bransolecie reszta to już automaty i bateryjki nie od Casio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I miałeś ładnego Monstera, ale sprzedałeś :P

Dla mnie Monster to jeden ze Świętej Trójcy :) (na ok 30 zegarków, nie na 4 :P)

A Piotrek fajny. Ogólnie Piotrki dają się lubić

Edytowane przez Sol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś stwierdził z czasem że masz o jednego za dużo to ja się pisze jako pierwszy  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barteq a ile masz w łapie bo fajnie leży ten PRW. Ten model podoba mi sie o wiele bardziej niż PRG270 no i jest w fajnej cenie na alledrogo 900zł za wersje z radyjkiem i ta bez kolorowych akcentów

PRW-2500-1AC_foto1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barteq a ile masz w łapie bo fajnie leży ten PRW. Ten model podoba mi sie o wiele bardziej niż PRG270 no i jest w fajnej cenie na alledrogo 900zł za wersje z radyjkiem i ta bez kolorowych akcentów

17,5 cm, fajnie leży bo ma skrzydełka jak 7900. Cena bardzo dobra jak za 200 WR TS i WC :) Ja ogólnie bardzo polecam ten model jako "wąskonadgarstkowiec" :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś stwierdził z czasem że masz o jednego za dużo to ja się pisze jako pierwszy  ;)

Maciek jasne :) jesteś pierwszy :) może niedługo mi przejdzie na jednego ochota albo pomarańczka poleci w świat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze co do prg270 to oglądałem go ostatnio na żywo i nie ukrywam, że nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia - taki naćkany detalami jakoś dziwnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy taka sama łapę więc nie ma źle. W tych nowych ProTrekach nie przemawia do mnie ten wyświetlacz sama duża godzina i jedna informacja do wyboru. A tak jak w 2500 i 240 wszystko na jednym ekranie i to mi się podoba. Jedyny minus to brak wymiennych bezeli jak w G i stare sensory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezeli nie wymienisz to fakt, ale tak naprawdę tego bezela tam jest niewiele ;) Ale za to masz paski na długie śruby montowane dodatkowo z metalową tulejką.

Sensory są 2 gen więc pomiar wysokości masz z tego co pamiętam nie co 1m tylko co 5m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezela niewiele ale jest ten pierścień obrotowy, który można obczaskać :P Mocowanie paska widziałem solidne do tego te skrzydełka i tylny bezel na deklu. Ogólnie to starsze Pro Treki wydają się solidniejsze i szkoda, że nie ma następcy tych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi