X-Ray 95 #476 Napisano 11 Lutego 2016 Sprawa jest prosta masz go na ręce to masz temperature ręki. Żeby mieć wiarygodny pomiar trzeba zegarek zdjąć z ręki na 15/20 minut . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Campo 1 #477 Napisano 12 Lutego 2016 X-Ray dobrze prawi, ja zawsze na pół godzinki wieszam zegarek na plecaku. A niżej foto mojego niskobudżetowego protreka Zdrówka C 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #478 Napisano 12 Lutego 2016 Piękny pająk myślę nad takim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #479 Napisano 12 Lutego 2016 (edytowane) grzegorzw125, dnia 11 Lut 2016 - 15:38, napisał:Czy zegarek powyżej kwalifikuje się do serii pro-trek? Teraz już nie.Ale mam jeszcze gdzieś katalog sprzed kilku lat gdzie zaliczany był do rodziny Pro-Trek. Zegarek fajny.Mógłby być niższy i mieć stalowy (ma aluminiowy) pierścień z kierunkami świata.Pasek sztywny. A poza tym same superlatywy ! Edytowane 12 Lutego 2016 przez tomery 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Campo 1 #480 Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) " Piękny pająk myślę nad takim "Mówisz o militarce czy tym manix'ie, którego widac kawałeczek ? Jeśli mili to najpierw sobie weź do łapki od kogos zanim ją kupisz, bo to bydle wielkie i nie każdemu podpasuje.Zdrówka C Edytowane 13 Lutego 2016 przez Campo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #481 Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) Mili,mili tylko mili wiem,wiem,że duże bydlę Edytowane 13 Lutego 2016 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #482 Napisano 13 Lutego 2016 Panowie ma/miał ktoś Protrek-a 3000 chodzi mi o wrażenia i porównanie do Romana. Chodzi mi coś po głowie żeby może zamienić na prw 3000. A i chodzi mi najbardziej o ndgatyw. Wiem,ze sensory itp to to samo co W Romanie.Nie mam, ale mierzyłem i bardzo mi się podoba. Fajny rozmiar, nie za duży, ma skrzydełka i dobrze leży na ręku oraz ma wygodny, miękki pasek.Mam obydwa. 3000 jest mniejszy, lżejszy, bardziej lightowy. Na codzień masywność Romka bardziej mi odpowiada.Daj znać jakbyś chciał się pozbyć 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 349 #483 Napisano 13 Lutego 2016 W życiu. Obydwa są fajne. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cointreau 3 #484 Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) To muszę się przekopać przez forum i poczytać. Dzięki Koniecznie musisz przeczytać i to nie tylko wątek dotyczący Rangeman'a (http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-174), ale również ten w którym piszesz...od str.14 Ja też jestem tutaj nowy (liczba postów), ale dziwi mnie czasem ignorancja...Wystarczy w prawym górnym roku strony wpisać słowo klucz "temperatury" i w 2 sekundy masz wynik. Campo, dnia 12 Lut 2016 - 18:44, napisał: X-Ray dobrze prawi, ja zawsze na pół godzinki wieszam zegarek na plecaku. Problem odczytu temperatury nie jest taki czarno-biały jak sugerujesz, ale dobrze, nie drążmy już tego wątku dłużej, bowiem został on w pełni wyjaśniony (również przeze mnie), tak więc każdy może wyrobić sobie własne zdanie na ten temat. Edytowane 15 Lutego 2016 przez cointreau 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pollos 0 #485 Napisano 15 Lutego 2016 Koniecznie musisz przeczytać i to nie tylko wątek dotyczący Rangeman'a (http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-174), ale również ten w którym piszesz...od str.14 Ja też jestem tutaj nowy (liczba postów), ale dziwi mnie czasem ignorancja...Wystarczy w prawym górnym roku strony wpisać słowo klucz "temperatury" i w 2 sekundy masz wynik. Campo, dnia 12 Lut 2016 - 18:44, napisał: X-Ray dobrze prawi, ja zawsze na pół godzinki wieszam zegarek na plecaku. Problem odczytu temperatury nie jest taki czarno-biały jak sugerujesz, ale dobrze, nie drążmy już tego wątku dłużej, bowiem został on w pełni wyjaśniony (również przeze mnie), tak więc każdy może wyrobić sobie własne zdanie na ten temat. Nie mam problemu z poszukaniem sobie odpowiedzi, przypadkiem trafiłem na temat odnoszący się do Casio Protrek, dostałem odpowiedź, że temat był dyskutowany, więc sobie poszukam i się dowiem jak w wielu innych tematach które mnie interesowały na tym forum, chociaż później i tak dostałem odpowiedź 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cointreau 3 #486 Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Właśnie pojawił się nowy model: PRW-3510 Patrząc na samą specyfikację, to właściwie nie widzę różnicy między nim, a PRW-3500...No, może waga zegarka jest minimalnie inna, ale to już taki totalny szczegół. Zatem żadnych zmian (poza estetyką) nie będzie ? Zabezpieczenie Gwarancyjne Okazuje się jednak, że zabezpieczenie dotyczy tylko Protrek'ów, bo Casio potrafiło zrobić G-shock do -20'C...Pisał ktoś już o tym na forum. Edytowane 18 Lutego 2016 przez cointreau 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba02053 0 #487 Napisano 19 Lutego 2016 Witam jestem nowy na forum. Mam problem z Casio Sgw 1000 1ae. Jak wykalibrowac prawidłowo kompas i jakie współrzędne powinny być do północy i południa. Jeszcze wytlumaczcie mi jak działa altimetr bo nie zmieniam położenia a wysokość się zmienia. Jak dacie Panowie radę to proszę o pomoc. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba02053 0 #488 Napisano 19 Lutego 2016 I jeszcze jak prawidłowo ustawić wschód i zachód słońca . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #489 Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) Kompas-weź jakiś analogowy i zobacz co wskazuje bo może się okazać,że kalibracja jest zbędna .Wysokość-określana jest na podstawie wskazań ciśnienia atmosferycznego. Zmienia się ciśnienie zmienia się wysokość. Przed dokonaniem pomiaru wysokości,alti trzeba wyzerowac.Czym większą wysokość tym niższe ciśnienie i odwrotnie.Wschody i zachody-wpisz swoje współrzędne geograficzne i tyle.Tu się możesz znaleźć http://vbest.com.pl/gps Edytowane 19 Lutego 2016 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba02053 0 #490 Napisano 19 Lutego 2016 Dzięki za info X Ray ogólnie jestem zadowolony z zegarka jak dla mnie najlepsze wydanie z seri SGW dużym plusem jest przestawienie temperatury co w niższych modelach jest niedostępne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #491 Napisano 23 Lutego 2016 Może by takiego SGW-1000 przytulić? To chyba najtańszy casiok z kpl. czujników? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomekcitizen 2 #492 Napisano 24 Lutego 2016 Masz jakieś namiary w dobrej cenie? Tomaliusz? Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #493 Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) No chyba dobra jest ta na allegro, przy tej kwocie i kursie dolara nie opłaca się ściągać bo na to samo wychodzi http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=SGW-1000&bmatch=s0-fas-1-4-0203http://www.skywatches.com.sg/reviews/catalogsearch/result/?cat=&q=SGW-1000 Edytowane 24 Lutego 2016 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomekcitizen 2 #494 Napisano 24 Lutego 2016 Możecie nie znającemu tematu Casio czym się różni WW model od od tego sgw 100-1v dostępnego tutaj http://zegarki.worldtrade24.pl/zegarek-meski-casio-sgw1001v-termometr-kompas-p-1374.html Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #495 Napisano 24 Lutego 2016 Ja brałbym sgw-100 nie wiem dlaczego w 1000 obniżyli WR do 100 m, ale sgw-100 miałem kilka lat i sprawował się super, dodatkowo mega czytelny i wodoszczelność na poziomie 200 m przy tej cenie to jak za darmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #496 Napisano 24 Lutego 2016 Tylko sgw-100 nie ma barometru i alti a ja potrzebuję kpl. czujników w najniższej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #497 Napisano 24 Lutego 2016 No ok w 100 tylko term i komp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomekcitizen 2 #498 Napisano 24 Lutego 2016 Dzięki za wyjaśnienie skuszę się na sgw 100-1v pozdrawiam Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saanczo 3 #499 Napisano 28 Lutego 2016 zestaw wycieczkowy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #500 Napisano 28 Lutego 2016 saancho, zaczynasz mnie denerwować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach