Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sprocket

Casio Protrek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomasz Nowak

Skala problemu jest taka, że ciężko ją uchwycić normalnie patrząc na zegarek. Wieczorem zrobię aparatem zdjęcie makro pod światło to zobaczycie jak to wygląda. Mnie w każdym razie wkurza maksymalnie. W domu przeczyściłem szkiełko pastą do zębów i większość rys zeszła. Pisałem poza tym maila do firmy 3 Mk z pytaniem o szkiełko do zegarka i napisali mi, że hartowanego nie opłaca się im robić, ale mogą mi zrobić takie o twardości 7 H. Co sądzicie o takiej twardości? Wytrzyma to długo bez rys? Chodzi mi oczywiście o normalne użytkowanie, bez jakiś ekstremalnych testów

Wysłane z mojego HM NOTE 1S

Edytowane przez Tomasz Nowak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

a99111e77b0134d70c47f5f7eaf5d4e0.jpg

Tak wygląda szkiełko po wypolerowaniu. Nie na daremno pracowałem jako szlifierz polernik Ps. Co sądzicie o tym szkle co pisałem o nim w poprzednim poście? Twardość 7H będzie ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skala problemu jest taka, że ciężko ją uchwycić normalnie patrząc na zegarek. Wieczorem zrobię aparatem zdjęcie makro pod światło to zobaczycie jak to wygląda. Mnie w każdym razie wkurza maksymalnie. W domu przeczyściłem szkiełko pastą do zębów i większość rys zeszła. Pisałem poza tym maila do firmy 3 Mk z pytaniem o szkiełko do zegarka i napisali mi, że hartowanego nie opłaca się im robić, ale mogą mi zrobić takie o twardości 7 H. Co sądzicie o takiej twardości? Wytrzyma to długo bez rys? Chodzi mi oczywiście o normalne użytkowanie, bez jakiś ekstremalnych testów

Szkiełko naklejane jak na smartfona? Wg mnie spoko ale zależy za jaką kwotę.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Tak, jak na smartfona. Jutro mi odpiszą jaka cena będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym najpierw sam spróbował wyciąć z ich folii bo szkło chyba za twarde na nożyczki. Tylko nie będzie idealnie wycięte ręcznie, chyba że możesz zdjąć bezel a szkło jest na równi z kopertą wtedy nic nie było by widać bo bezel zakryłby niedoskonałości.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Wolę jednak szkło. Oni mi dotną na wymiar okrągłe szkiełko, więc nie muszę niczego docinać. Kazali mi podać wymiary szkiełka i takie jakie chcę to takie na wymiar mi zrobią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój z tym szkłem.

Po prostu użytkuj i tyle a jak się porysuję to spolerujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój z tym szkłem.

Daj spokój z taką gadką. Po prostu drażni to człowieka i tyle. Rozumiem gościa i tak samo bym się wkur..wił na jego miejscu. Nie każdy może mieć dowolny zegar i sobie go polerować "w razie co" :)

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak porysowal szkło to i porysuje bezel czy kopertę. Akurat szkło jest schowane troszkę poniżej.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak porysowal szkło to i porysuje bezel czy kopertę. Akurat szkło jest schowane troszkę poniżej.

czytałeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój z tym szkłem.

Słusznie.

A najlepiej daj sobie dał spokój z tym zegarkiem ;)

Sprzedaj na alle i kup protreka, a nie nibyprotreka

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

To polerowanie to syzyfowa praca, bo te rysy co miałem znikły a już są nowe. Normalnie jakby samo się rysowalo. Pisał mi gość co od niego kupiłem zegarek, żebym go wysłał a on go oglądnie. Tylko co z tego jak pewnie uzna, że to nie wada fabryczna tylko moje nieodpowiednie użytkowanie, zrobiło te rysy. Zaproponowałem mu wymianę na inny model nawet za dopłatą odpowiednią. Zaczekam na odpowiedź, a potem podejmę decyzję, czy wymienić zegarek, czy kupić szkło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój z taką gadką. Po prostu drażni to człowieka i tyle. Rozumiem gościa i tak samo bym się wkur..wił na jego miejscu. Nie każdy może mieć dowolny zegar i sobie go polerować "w razie co" :)

Bez niepotrzebnej spiny, OK?  ;)

Najlepsza będzie propozycja Waldziora na takie zabezpieczenia  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko naklejane jak na smartfona? Wg mnie spoko ale zależy za jaką kwotę.

Mam taką naklejkę na GW-9200 i sprawuje się znakomicie... z tym że ja bym tego nie nazwał "szkłem naklejanym" to taka jakby "sztywna folia". Zdecydowałem się na założenie żeby przetestować z uwagi na wybitny talent mojej Szanownej do rysowania szkieł a to Ona ten zegar użytkuje. W razie ryski tak jak z plexi - wystarczy delikatnie śmignąć polerkę i "nówka sztuka"...

Tomasz weź też pod uwagę iż w przypadku niektórych zegarków "sznity" dodają charakteru ;)

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej to niech korzysta z zegarka w komórce.

Dajcie spokój, kolega ma problem chce się poradzić to mu pomóżmy zamiast uskuteczniać bezsensowną gadkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Rysy może dodają charakteru, ale nie mnie, bo w G Shockach takich jaj z tym nie miałem. W dodatku używałem je często bardzo ciężkich warunkach. Ten SGW 1000 to bubel w porównaniu z jakimkolwiek G Shockiem. Noszę go tylko nie cały tydzień i tylko w pracy prawie biurowej, a wygląda jakby był na poligonie. Gdyby w aukcji był opis, że szkło jest plastikowe a nie mineralne to nawet bym nie spojrzał na niego. Poza tym staram się szanować zegarki i jak teraz sprzedam zegarek jak każdy wie, że ma rysy? Ściemy wciskać nikomu nie będę, bo by mnie gryzło sumienie.

Edytowane przez Tomasz Nowak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... GWG 1000 to bubel ...

Oj  :blink:

Narażasz się chłopakom  :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Ale jesteście spostrzegawczy co do mojej literówki, a radzicie mi żebym przymknął oczy na rysy w moim zegarku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

I do not underestimate the power of a forum . May the force be with you and all the knights of the Order Casio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w TT mierzyłem tego PRW-3100 i wrażenia mega pozytywne. Zegar świetnie wykonany i do tego leżał idealnie dzięki skrzydełkom. Ten wyświetlacz STN też faktycznie ma takie kąty widzenia, że szok choć kontrast jest normalny jak w innych. Pasek tak jak w G-9300 jest z uretanu więc jest miękki i miły w dotyku.  Z minusów to płytko osadzone szkiełko oraz stalowy bezel bardzo się błyszczał ale to pewnie przez mocne oświetlenie w salonie.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak jak piszesz a bezel raczej odbijał swiatło salonowe bo moim zdaniem w normalnym świetle nie błyszczy się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz przemyśleć czy uszczuplić portfel o 1035zł ^_^ Ale w sumie to po to sprzedałem 3 zegarki.

Edytowane przez ShoRtie

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi