Gość Tomasz Nowak #626 Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Skala problemu jest taka, że ciężko ją uchwycić normalnie patrząc na zegarek. Wieczorem zrobię aparatem zdjęcie makro pod światło to zobaczycie jak to wygląda. Mnie w każdym razie wkurza maksymalnie. W domu przeczyściłem szkiełko pastą do zębów i większość rys zeszła. Pisałem poza tym maila do firmy 3 Mk z pytaniem o szkiełko do zegarka i napisali mi, że hartowanego nie opłaca się im robić, ale mogą mi zrobić takie o twardości 7 H. Co sądzicie o takiej twardości? Wytrzyma to długo bez rys? Chodzi mi oczywiście o normalne użytkowanie, bez jakiś ekstremalnych testów Wysłane z mojego HM NOTE 1S Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Tomasz Nowak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #627 Napisano 4 Kwietnia 2016 Tak wygląda szkiełko po wypolerowaniu. Nie na daremno pracowałem jako szlifierz polernik Ps. Co sądzicie o tym szkle co pisałem o nim w poprzednim poście? Twardość 7H będzie ok? Wysłane z mojego HM NOTE 1S 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #628 Napisano 4 Kwietnia 2016 Skala problemu jest taka, że ciężko ją uchwycić normalnie patrząc na zegarek. Wieczorem zrobię aparatem zdjęcie makro pod światło to zobaczycie jak to wygląda. Mnie w każdym razie wkurza maksymalnie. W domu przeczyściłem szkiełko pastą do zębów i większość rys zeszła. Pisałem poza tym maila do firmy 3 Mk z pytaniem o szkiełko do zegarka i napisali mi, że hartowanego nie opłaca się im robić, ale mogą mi zrobić takie o twardości 7 H. Co sądzicie o takiej twardości? Wytrzyma to długo bez rys? Chodzi mi oczywiście o normalne użytkowanie, bez jakiś ekstremalnych testów Wysłane z mojego HM NOTE 1SSzkiełko naklejane jak na smartfona? Wg mnie spoko ale zależy za jaką kwotę. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #629 Napisano 4 Kwietnia 2016 Tak, jak na smartfona. Jutro mi odpiszą jaka cena będzie. Wysłane z mojego HM NOTE 1S 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #630 Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja bym najpierw sam spróbował wyciąć z ich folii bo szkło chyba za twarde na nożyczki. Tylko nie będzie idealnie wycięte ręcznie, chyba że możesz zdjąć bezel a szkło jest na równi z kopertą wtedy nic nie było by widać bo bezel zakryłby niedoskonałości. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #631 Napisano 4 Kwietnia 2016 Wolę jednak szkło. Oni mi dotną na wymiar okrągłe szkiełko, więc nie muszę niczego docinać. Kazali mi podać wymiary szkiełka i takie jakie chcę to takie na wymiar mi zrobią. Wysłane z mojego HM NOTE 1S 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23165 #632 Napisano 4 Kwietnia 2016 Daj spokój z tym szkłem.Po prostu użytkuj i tyle a jak się porysuję to spolerujesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #633 Napisano 4 Kwietnia 2016 Daj spokój z tym szkłem.Po prostu użytkuj i tyle a jak się porysuję to spolerujesz Daj spokój z taką gadką. Po prostu drażni to człowieka i tyle. Rozumiem gościa i tak samo bym się wkur..wił na jego miejscu. Nie każdy może mieć dowolny zegar i sobie go polerować "w razie co" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84863 #634 Napisano 4 Kwietnia 2016 Jak porysowal szkło to i porysuje bezel czy kopertę. Akurat szkło jest schowane troszkę poniżej. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #635 Napisano 4 Kwietnia 2016 Jak porysowal szkło to i porysuje bezel czy kopertę. Akurat szkło jest schowane troszkę poniżej. czytałeś ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #636 Napisano 4 Kwietnia 2016 Daj spokój z tym szkłem.Po prostu użytkuj i tyle a jak się porysuję to spolerujesz Słusznie.A najlepiej daj sobie dał spokój z tym zegarkiem Sprzedaj na alle i kup protreka, a nie nibyprotreka 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #637 Napisano 4 Kwietnia 2016 To polerowanie to syzyfowa praca, bo te rysy co miałem znikły a już są nowe. Normalnie jakby samo się rysowalo. Pisał mi gość co od niego kupiłem zegarek, żebym go wysłał a on go oglądnie. Tylko co z tego jak pewnie uzna, że to nie wada fabryczna tylko moje nieodpowiednie użytkowanie, zrobiło te rysy. Zaproponowałem mu wymianę na inny model nawet za dopłatą odpowiednią. Zaczekam na odpowiedź, a potem podejmę decyzję, czy wymienić zegarek, czy kupić szkło. Wysłane z mojego HM NOTE 1S 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23165 #638 Napisano 4 Kwietnia 2016 Daj spokój z taką gadką. Po prostu drażni to człowieka i tyle. Rozumiem gościa i tak samo bym się wkur..wił na jego miejscu. Nie każdy może mieć dowolny zegar i sobie go polerować "w razie co" Bez niepotrzebnej spiny, OK? Najlepsza będzie propozycja Waldziora na takie zabezpieczenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5733 #639 Napisano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Szkiełko naklejane jak na smartfona? Wg mnie spoko ale zależy za jaką kwotę.Mam taką naklejkę na GW-9200 i sprawuje się znakomicie... z tym że ja bym tego nie nazwał "szkłem naklejanym" to taka jakby "sztywna folia". Zdecydowałem się na założenie żeby przetestować z uwagi na wybitny talent mojej Szanownej do rysowania szkieł a to Ona ten zegar użytkuje. W razie ryski tak jak z plexi - wystarczy delikatnie śmignąć polerkę i "nówka sztuka"... Tomasz weź też pod uwagę iż w przypadku niektórych zegarków "sznity" dodają charakteru Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #640 Napisano 4 Kwietnia 2016 Najlepiej to niech korzysta z zegarka w komórce.Dajcie spokój, kolega ma problem chce się poradzić to mu pomóżmy zamiast uskuteczniać bezsensowną gadkę. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #641 Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Rysy może dodają charakteru, ale nie mnie, bo w G Shockach takich jaj z tym nie miałem. W dodatku używałem je często bardzo ciężkich warunkach. Ten SGW 1000 to bubel w porównaniu z jakimkolwiek G Shockiem. Noszę go tylko nie cały tydzień i tylko w pracy prawie biurowej, a wygląda jakby był na poligonie. Gdyby w aukcji był opis, że szkło jest plastikowe a nie mineralne to nawet bym nie spojrzał na niego. Poza tym staram się szanować zegarki i jak teraz sprzedam zegarek jak każdy wie, że ma rysy? Ściemy wciskać nikomu nie będę, bo by mnie gryzło sumienie. Wysłane z mojego HM NOTE 1S Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez Tomasz Nowak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23165 #642 Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) ... GWG 1000 to bubel ...Oj Narażasz się chłopakom Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #643 Napisano 5 Kwietnia 2016 Tomasz, weź edytuj to GWG bo oczy bolą. 8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #644 Napisano 5 Kwietnia 2016 Ale jesteście spostrzegawczy co do mojej literówki, a radzicie mi żebym przymknął oczy na rysy w moim zegarku Wysłane z mojego HM NOTE 1S 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #645 Napisano 5 Kwietnia 2016 Never underestimate the power of Forum.8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tomasz Nowak #646 Napisano 5 Kwietnia 2016 I do not underestimate the power of a forum . May the force be with you and all the knights of the Order Casio Wysłane z mojego HM NOTE 1S 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23165 #647 Napisano 5 Kwietnia 2016 padnout na watchusek v tomto jazyce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #648 Napisano 6 Kwietnia 2016 Dziś w TT mierzyłem tego PRW-3100 i wrażenia mega pozytywne. Zegar świetnie wykonany i do tego leżał idealnie dzięki skrzydełkom. Ten wyświetlacz STN też faktycznie ma takie kąty widzenia, że szok choć kontrast jest normalny jak w innych. Pasek tak jak w G-9300 jest z uretanu więc jest miękki i miły w dotyku. Z minusów to płytko osadzone szkiełko oraz stalowy bezel bardzo się błyszczał ale to pewnie przez mocne oświetlenie w salonie. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #649 Napisano 6 Kwietnia 2016 Jest tak jak piszesz a bezel raczej odbijał swiatło salonowe bo moim zdaniem w normalnym świetle nie błyszczy się. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #650 Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) To teraz przemyśleć czy uszczuplić portfel o 1035zł Ale w sumie to po to sprzedałem 3 zegarki. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez ShoRtie 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach