Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

South Park vs. Włatcy Móch

Rekomendowane odpowiedzi

Deszczowo dzisiaj, więc przyszedł czas na dawno planowaną konfrontację:

Po obejrzeniu kiedyś tam wszystkich sezonów SP i dzisiaj kilku odcinków Włatców, stwierdziłem że w sumie pomimo podobieństwa i podejrzewaniu "zgapienia", jednak jest pewna różnica. Oczywiście SP był pierwszy i zawsze na podobnie klimatycznych filmach ciążą takie podejrzenia, ale jednak myślę że chłopaki z polski nieźle sobie z tym poradzili, no nie? Jakie jest Wasze zdanie?

Można przecież porównywać podobieństwa Timmy i Czesio, Pani Frau i Mr Garrison, Kucharz i Pani Pielęgniarka, ale można spróbować w drugą stronę, czyli czym się różnią: W SP jest niemiły Cartman, a we WM jest inteligent Anusiak, w SP są dziewczyny, we WM nie ma ani jednej, oprócz trzecioplanowej Andżeliki itd...

Ups, w sumie to nie wiem czy ktoś tu jest zwolennikiem takiego poczucia humoru :wink: , ale myślę że chyba ktoś się znajdzie? :shock:

Jak nie to ja przepraszam, już mnie nie ma :wink:

ps. jak się ktoś taki znajdzie, to też tak macie, że w komórce zamiast sygnału sms, Czesio mówi słynne: "Dzień dobry"? a przy kluczach do domu dynda Kyle Broflovsky? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SP jakoś mnie zawsze omijał i nie miałem dużo kontaktu. Najlepiej kojarzę kinówkę.

WM oglądam systematycznie, zaraziłem część rodziny. Najlepsze odcinki były w środkowej serii. Niestety wielu oglądających uważa serial za wulgarny prymityw gdyż nie wyłapuje masy odwołań i nawiązań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miło wiedzieć, że nie tylko ja lubię kreskówki ;P

SP widziałem wszystko i nie raz i nie dwa :mrgreen: Włatców też się zdażyło, ale jak zacząłem to wsystkie poszły w serii. Próbowałem wrócić do nich, ale mimo wszystko za drugim razem nie wciągnęły nic a nic. Nie doszukałem się prawie żadnych podobieństw między SP a WM, nasz polski serial jest "ciężko" osadzony w naszej rzeczywistości, jest mroczniejszy, jakby na to nie patrzeć Czesio to zombi :o same kolory i animacje też nadają inny klimat całej bajce.

Dla mnie SP obok Family Guy i Simpsonów daje niesamowitą frajdę z oglądania, WM nie mogę do nich porównać, a bardzo bym chciał żeby i nasi wyprodukowali coś tak wciągającego...

Dla mnie Cartman rules :D:) sadystyczny grubas z kompleksami, ale to on nadaje smaczku całemsu serialowi, żaden z innych bohaterów nie wnosi tyle do całości.

Co do smsów to nie ma nic gorszego niż alleluja u mojej koleżanki w pracy :) ryczy jej ten telefon:):):)

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeżeli chodzi o mnie to stary SP, pierwsza i druga seria rozbawaiały mnie do łez. Miałem wtedy cyfrę plus i razem z ojcem leżeliśmy na podłodze płacząc ze śmiechu. Teraz jak czasem włącze SP to nawet kąciki ust mi nie drgają. Nuda, flaki itp. Co do WM. Hm lubię. Mam na kompie i w telefonie wszystkie odcinki w Divixie jakie dotąd wyszły. Z niecierpliwością czekam na kinówkę. Z kreskówek które przekraczają wszelkie granice dobrego smaku toleruję durnego Pieska Leszka itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeżeli chodzi o mnie to stary SP, pierwsza i druga seria rozbawaiały mnie do łez. Miałem wtedy cyfrę plus i razem z ojcem leżeliśmy na podłodze płacząc ze śmiechu. Teraz jak czasem włącze SP to nawet kąciki ust mi nie drgają. Nuda, flaki itp.

Mieli lepsze i gorsze serie, ale 10 i 11 sezon jest świetny. Nie można tego powiedzieć o Simpsonach, bo ci tracą z każdą serią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Simpsonowie to zupełnie nie mój klimat. Nigdy mnie nie rozśmieszali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Simpsonowie to zupełnie nie mój klimat. Nigdy mnie nie rozśmieszali.

Jak i mnie. South Park na pewno miał rewelacyjne pierwsze sezony. W 11 jak włączyłem losowo odcinek o Towellu i Oprah i jej hmm narządzie rozrodczym:wink: zamarłem z nudów...

ps. Timmy jest de beściak :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym odcinku 11 sezonu SP kiedy Randy mowi 'nigger' zamiast 'nagger' priceless :o Albo 2 gdzie Cartman robi zdjęcia Buttersowi jak ten u niego nocuje :D Albo odcinek Le Petit Tourette :)

Simpsonowie bazują na innym "engine", fakt, różni się od SP i WM :) nie ukrywam. Czymś po środku jest Family Guy, choć ten bardzo często odwołuje się do polityki i wydarzeń bierzących w USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie realizowany jest film kinowy Włatców, ale wydaje mi się, że ponad godzinny film jest zdecydowanie za długi. Te 20 minut na odcinek w tv w zupełności wystarczają.

Natomiast film kinowy South Park jest the best :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
Obecnie realizowany jest film kinowy Włatców, ale wydaje mi się, że ponad godzinny film jest zdecydowanie za długi. Te 20 minut na odcinek w tv w zupełności wystarczają.

Natomiast film kinowy South Park jest the best :!:

Skoro kinowy SP jest dla Ciebie sukcesem, to skąd wiesz, że z WM też tak nie będzie. Z tego co pamiętam SP też trwał ponad godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy szczerze, nie każdy zna angielski na tyle dobrze (sporo słówek na lekcjach się nie pozna) by oglądać SP w oryginale. Na tłumaczeniu jest zawsze strata. A Czesio jest nasz, lokowany u nas i łapiemy o co chodzi.

Simpsonowie nigdy mnie nie śmieszyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, zapomniałem, że niektórzy oglądają w wersji tłumaczonej. No nie wiem jak z innymi, ale tłumaczenie SP na Comedy Central jest na żałosnym poziomie. Strasznie uproszczone, momentami przkłamane nawet no i poziom, i ilość przekleństw nieadekwatny do oryginału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

murderotic masz rację, nie wiem :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem leży w tym ,że tego typu kreskówki ( skądinąd zabawne dla DOROSŁYCH ) ogladają dzieci , które biorą wszystko co zobaczą i usłyszą za dobrą monetę .

A potem dziwimy się ogólnemu zidioceniu i schamieniu społeczeństwa , dzieciom neostrady będącym na bakier z podstawowymi zasadami ortografii , interpunkcji a także niestety logiki i myślenia powyżej podstawowych potrzeb wogóle .

Niestety nie da się tego powstrzymać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wymienione kreskówki bije Family Guy

Mam wszystkie 6 sezonów + wersje kinową - REWELACJA :razz: :wink:

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnę stary temat, bo "już za minutkę, już za momencik, piątek z Pankracym... :) " - za 2h 21m startuje premiera

post-3565-0-64182800-1331121822.jpg

Na którą się wybieramy :)

Silesia City Center 13.01 o godz. 00:01 ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Przypomnę stary temat, bo "już za minutkę, już za momencik, piątek z Pankracym... :) " - za 2h 21m startuje premiera

Na którą się wybieramy :)

Silesia City Center 13.01 o godz. 00:01 ^_^

I rzebym was fszystkich widział, mondziooołyy!

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86

"Na Świentego Walentyna, nawet wacka ma dziefczyna!!!" ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bez watpienia South PArk....

WM sa glupi, infantylni w bolesny sposob. Moim zdnaime tworcy chcieli zerznac z SP, ale nei udalo im sie nawet troche.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
problem leży w tym ,że tego typu kreskówki ( skądinąd zabawne dla DOROSŁYCH ) ogladają dzieci , które biorą wszystko co zobaczą i usłyszą za dobrą monetę .

dokładnie, w dobie netu, P2P itd niestety kontrola rodzicielska jest ograniczona i kreskówkowa forma powoduje, że dzieciaki łapią treści nie łapiąc konwencji. I choćby z tego powodu - pomimo że było parę odcinków SP (kiedyś taki jeden o lasach deszczowych) i WM (jak Honzik przyjechał na wymianę szkolną) mnie nieźle ubawiły, to generalnie wolę ubawić się oglądając Monty Pythona czy horrory, zwłaszcza w stylu Armii Ciemności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dokładnie, w dobie netu, P2P itd niestety kontrola rodzicielska jest ograniczona i kreskówkowa forma powoduje, że dzieciaki łapią treści nie łapiąc konwencji. I choćby z tego powodu - pomimo że było parę odcinków SP (kiedyś taki jeden o lasach deszczowych) i WM (jak Honzik przyjechał na wymianę szkolną) mnie nieźle ubawiły, to generalnie wolę ubawić się oglądając Monty Pythona czy horrory, zwłaszcza w stylu Armii Ciemności

a nick "Kyle" to skąd??

I love it when a plan comes together

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a nick "Kyle" to skąd??

nie ten kierunek, choć konsekwencja, z jaką Kyle tracił życie, budziła mój rosnący z odcinka na odcinek podziw i uznanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość areczek86
nie ten kierunek, choć konsekwencja, z jaką Kyle tracił życie, budziła mój rosnący z odcinka na odcinek podziw i uznanie

Ale to chyba Kenny tracił życie ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale to chyba Kenny tracił życie ^_^

o f... aktycznie :) dawno nie oglądałem i wyszedłem z "wprawy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.