Sol 7154 #1951 Napisano 16 Maja 2019 Nie musisz szukać trytu. Divery od Seiko też będą świecić długo, bo mają znacznie więcej lumy.Jeżeli koniecznie kwarc, to polecam również jakiegoś divera od Citizena ec-drive - też da radę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Veru 1 #1952 Napisano 16 Maja 2019 Nie musisz szukać trytu. Divery od Seiko też będą świecić długo, bo mają znacznie więcej lumy.Jeżeli koniecznie kwarc, to polecam również jakiegoś divera od Citizena ec-drive - też da radęnie zaprzeczam, że po naświetleniu luma świeci fajnie zarówno w seiko jak i w deep blue.ale podejrzewam, że nawet luma dobrze naświetlona po 2-3 godzinach pod bluzą/kurtką przegra wieczorną/nocną bitwę z trytem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1953 Napisano 16 Maja 2019 Przegra, ale jednak są marki (przykładem jest tu właśnie Seiko, a także np. Helson czy Zelos), w których nawet po wielu godzinach od naświetlenia, odczyt w ciemności jest bezproblemowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1954 Napisano 16 Maja 2019 Z trytem nie miąłem do czynienia, ale moje wszystkie Seiko świecą całą noc i jeden dzień dłużej, nawet jak od prądu odłączę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1955 Napisano 16 Maja 2019 Ja miałem bezpośrednie porównanie. I moje spostrzeżenia są takie, że początkowo Seiko, Helson czy inny Zalos, po naświetleniu świecą intensywniej. Jednak z czasem tryt zyskuje przewagę i po kilku godzinach na pewno świeci intensywniej niż luma w powyżej wymienionych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1956 Napisano 16 Maja 2019 Szkoda że nie mam nic w trycie aby porównać.Bez naświetlania, przez całą noc w diverach Seiko można odczytać godzinę, i to wystarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1957 Napisano 16 Maja 2019 Bez naświetlania, przez całą noc w diverach Seiko można odczytać godzinę, i to wystarczy Pełna zgoda, z odczytem nie ma problemu. Co nie zmienia tego, że tryt pod tym względem, z czasem jest po prostu lepszy I nie wymaga żadnego naświetlania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1958 Napisano 16 Maja 2019 (edytowane) Pełna zgoda, z odczytem nie ma problemu. Co nie zmienia tego, że tryt pod tym względem, z czasem jest po prostu lepszy I nie wymaga żadnego naświetlania Wierzę Rafał w Twoją opinie, przerobiłeś różne lumy i masz doświadczenie w tym temacie Edytowane 16 Maja 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1959 Napisano 16 Maja 2019 Są sytuacje w których intensywna luma to wada. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1960 Napisano 16 Maja 2019 Są sytuacje w których intensywna luma to wada.W chowanego mi przeszkadza, żona zawsze mnie znajduje, bo świece 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1961 Napisano 16 Maja 2019 Są sytuacje w których intensywna luma to wada. Jak decyduję się założyć na noc coś świecącego, to żona karze mi to zdejmować, albo szukać sobie innego miejsca do spania Żeby nie było, mam na myśli zegarek, który nawet w nocy muszę mieć na ręku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1962 Napisano 16 Maja 2019 ..., to żona karze mi to zdejmować, albo szukać sobie innego miejsca do spania He, he, dobrze że nie idzie (jeszcze), do takiego co nie świeci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1963 Napisano 16 Maja 2019 A nie mówiłem? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1964 Napisano 16 Maja 2019 Są sytuacje w których intensywna luma to wada. i są zegarki, w których jest to nie do przełknięcia 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1965 Napisano 17 Maja 2019 Szału nie ma, ale z drugiej strony, to nie zegarek, w którym luma gra jakąś istotną rolę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1966 Napisano 17 Maja 2019 Jako przykład? Wielki jest trochę... 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1967 Napisano 17 Maja 2019 Wielki wcale nie jest, po prostu zdjęcie jakoś tak dziwnie mi wyszło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1968 Napisano 18 Maja 2019 Ball ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1969 Napisano 18 Maja 2019 Ball ;-)Ładnie, kolorowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1970 Napisano 18 Maja 2019 Ładnie, kolorowo Jak to u Balla :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1971 Napisano 18 Maja 2019 MarineMaster Ninja Bakteria 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #1972 Napisano 19 Maja 2019 MO 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #1973 Napisano 19 Maja 2019 Seiko Sea Monster 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81384 #1974 Napisano 21 Maja 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hard Rockin' Amigo 1785 #1975 Napisano 21 Maja 2019 Jak to u Balla :-)Balle zdecydowanie można rozpoznać po ciemku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach