Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kawo

Rosyjse zdrożały... niestety:(

Rekomendowane odpowiedzi

tak sobie piszę, zeby sę wyżalic... obserwoawłem od dłuższego czasu w bardzo polceanym tutaj sklepie xxxx (nazwy nie mogę wymienić...) sprzedającym rosyjskie zegarki poljota journeya i kurna juz byłem zdecydowany, a tou dziś patrzę, a on stoi już w cenie 1140, a nie tak jak jeszcze trzy dni temu 1000 zł. ja rozumiem, ze inflachja, jryzys, cuda inne, ale wzrost ceny nagle o 14% to chyba lekka przesada, nie? cos trudno wyjaśnić takią zwyżkę ceny... co o tym sądzicie? ja sądze tyle, że przy takiej cenie poljota nie ma sesnu juz w niego wchodzić. doskładam jeszcze 3 stówki i wezme pilota archimede... cóż nie będzie mechanicznego stopera, ale bez niego da się żyć:) pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na rynku zegarków używanych ta sama tendencja. Poljoty De Luxe poszybowały ostro w górę, jedynie czasami na naszym forum coś się pojawi w znośnej cenie, ale trzeba polować. Początkiem grudnia na bzarku facet za de Luxe chciał 130, a jak kupię to 100 złotych:) Koniec grudnia, Święta i już krzyczał 150, bez negocjowania. Brałbym, gdyby nie oblezione pozłocie...eh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak sobie piszę, zeby sę wyżalic... obserwoawłem od dłuższego czasu w bardzo polceanym tutaj sklepie xxxx (nazwy nie mogę wymienić...) sprzedającym rosyjskie zegarki poljota journeya i kurna juz byłem zdecydowany, a tou dziś patrzę, a on stoi już w cenie 1140, a nie tak jak jeszcze trzy dni temu 1000 zł. ja rozumiem, ze inflachja, jryzys, cuda inne, ale wzrost ceny nagle o 14% to chyba lekka przesada, nie? cos trudno wyjaśnić takią zwyżkę ceny... co o tym sądzicie? ja sądze tyle, że przy takiej cenie poljota nie ma sesnu juz w niego wchodzić. doskładam jeszcze 3 stówki i wezme pilota archimede... cóż nie będzie mechanicznego stopera, ale bez niego da się żyć:) pozdr.

Npiasz maila - może da rabat, albo ..... (wiesz co) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli myślimy o tym samym sklepie to możesz spokojnie pytać o rabat. Są bardzo ugodowi i na pewno warto skorzystać. Powołaj się na przynależność do klubu i for. Ja jestem bardzo zadowolony z ich usługh. Oprócz rabatu na zegarku, rabat na przesyłce i jakiś gratis był.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli myślimy o tym samym sklepie to możesz spokojnie pytać o rabat. Są bardzo ugodowi i na pewno warto skorzystać. Powołaj się na przynależność do klubu i for. Ja jestem bardzo zadowolony z ich usługh. Oprócz rabatu na zegarku, rabat na przesyłce i jakiś gratis był.

hehe to fajne wieśći na niedzielne przedpołudnie. no zobacze, skrobne do nich. dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholerka...wczoraj z wieczora zszedł Sputnik na allegro za...218,50,-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był w bardzo dobrym stanie, więc nie dziwota...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko wydaje mi się, że to czysta astronomia...ostatnio na targu staroci wygrzebałem prawie ideała w cenie 120 bodajże, co też wydało mi się sporą sumą, ale do łyknięcia. Teraz nowego właściciela szuka Rodina, ciekaw jestem za ile pójdzie, choć zważając na gorącą sytuację wokół sprzedawcy, nie wiem co z tego bedzie. Chyba rproch szukał takiej Rodiny w czerni- może się zainteresuje i oceni czy warto.

Sorry, namieszałem ze sprzedawcą, mój błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i miał sekundnik należyty

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie wszystkie zdrożały. Ja zastanawiałem się nad jednym Aviatorem. Kosztował i nadal kosztuje 1400zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz nowego właściciela szuka Rodina, ciekaw jestem za ile pójdzie... Chyba rproch szukał takiej Rodiny w czerni- może się zainteresuje i oceni czy warto.

Tą już mam (nawet dwie). Ja szukam tej: http://www.netgrafik.ch/automatic-3.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety zdrożały nie tylko ruski :) Swoją drogą to nie za bardzo rozumiem politykę sprzedawców. Fakt, złoty padł ale czy to usprawiedliwia aż takie podwyżki w nowym roku? Moim zdaniem co niektórzy przesadzają. Nie liczą chyba, że kupujący zapłacą i za kryzys i za brak ruchu w interesie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety zdrożały nie tylko ruski :) Swoją drogą to nie za bardzo rozumiem politykę sprzedawców. Fakt, złoty padł ale czy to usprawiedliwia aż takie podwyżki w nowym roku? Moim zdaniem co niektórzy przesadzają. Nie liczą chyba, że kupujący zapłacą i za kryzys i za brak ruchu w interesie?

Polityka polityką, ale z czasem kolekcjoner "szaleje". Kiedyś kupowałem zegarki za max 20pln, za 35 to już kupiłem nówkę i myślałem że dałem dużo. O dzisiejszych kwotach wolę nie pisać publicznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja prawie wszystkie z tych gier miałem...gdzieś się porozchodziły, a można było nieźle spieniężyć:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ktoś sie nie liczy z kasą za taką cenę po ile wychodzi teraz sztuka to powinny być w pudełkach i nie używane ;)

a ja nie zauważyłem jakiegoś kosmicznego wzrostu cen - wprost przeciwnie traktuja mnie starzy sprzedawcy wręcz ulgowo i bez targowania dają mi ceny mnie niskościa zaskakujace - dlatego może ze nie obsługuja komtuterów ze stronami allegro.

...starzy zegarkowcy twierdzą że jeszcze ludzie maja zegarki w domach i co jest w moim rejonie prawdą, bo przynoszą nieraz conieco - problemem jest jednak w moim otoczeniu jakiś koleś co płaci za zegarki 2 razy więcej niż sie powinno płacić - wykupuje wszystko - nawet barachło... co mnie może tak nie rani bo chociaż jest zegarków dużo - to zadko kiedy są takie których nie mam a jeśli są to napewno zostają one zatrzymane specjalnie dla mnie :rolleyes: chodzi o stare starowinki

a może gościa pochopnie oceniam ale kto widzial żeby za zwykłego komandira, w stanie dobrym od ręki dawac 50 zł

może sę mylę - czy na allegro komandiry tak ładnie teraz się sprzedaja czy mi sie tylko zdaje?

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś moda.

Ludzie kupują, bo "Komandir jest fajny" (nie wiedzą, dlaczego tak jest, ale tak twierdzą) i przepłacają, jednocześnie psując nam rynek. Przed chwilą byłem na mieście i przy okazji odwiedziłem jednego z bielskich zegarmistrzów, u którego jeszcze wcześniej nie byłem. Miał do sprzedania Komandira, żadna rewelacja - i wołał 100 PLN :rolleyes:

o tempora, o mores...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakaś moda.

Ludzie kupują, bo "Komandir jest fajny" (nie wiedzą, dlaczego tak jest, ale tak twierdzą) i przepłacają, jednocześnie psując nam rynek. Przed chwilą byłem na mieście i przy okazji odwiedziłem jednego z bielskich zegarmistrzów, u którego jeszcze wcześniej nie byłem. Miał do sprzedania Komandira, żadna rewelacja - i wołał 100 PLN :rolleyes:

o tempora, o mores...

Witam!W/g mnie to żadna moda,po prostu zaczyna się doceniać to,co kiedyś było w "zasięgu reki"!A teraz ,albo kwarc(nędzny), albo parę złotych trzeba dać!Dziś kupiłem Starta-stan bdb., za parę PLN,a cena za Komandira od zegarmistrza(z jego robotą i może gwarancją na chód)....Ceny za "złotówkę"-nawet na łódzkich "bazarkach"się kończą!Nawet swoich i czynnych codziennie,gdzie ludziska znoszą "ruski"NOS walizkami po 5 zyli od sztuki.Pozdrawiam!Łodzianin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co fakt to fakt - ceny rosną i niewiele z tym da się zrobić. Jeszcze do końca lat 90 gdy Rosjanie mogli swobodnie przyjeżdżać do Polski zegarki radzieckie były tanie jak barszcz - duża podaż mały popyt. Wciąż słyszę opowieści o kupowaniu zegarków na wagę tylko i wyłącznie w celu odzyskiwania złota z kopert. Cóż czasy się zmieniły Polska pristupała w jewrosajuz i dopływ zegarków z terenów byłego ZSRR ustał. W zasadzie to co można teraz spotkać to niedobitki walające się po domach oraz zegarki z prywatnych kolekcji wyprzedawane przez 70-cio letnich emerytów dorabiających sobie do emerytury.

Z drugiej strony coraz więcej ludzi młodych interesuje się radzieckimi zegarkami - nie są obciążeni dziedzictwem PRL i ZSRR i nie mają tak emocjonalnego stosunku, po prostu cieszą się pięknymi i niedrogimi zegarkami - więc duży popyt a mała podaż (szczególnie egzemplarzy w dobrym i bardzo dobrym stanie) - cena jest po prostu regulowana przez niewidzialną rękę rynku ;) .

Przy okazji dowiedziałem się że mam konkurencję w moich wypadach na bazarki :rolleyes: - driver daj jakieś namiary na siebie można by było się spotkać i pogadać :) - najbliższa okazja będzie w poniedziałek Bartheck przyjażdża do Łodzi, jeśli jedimaster się wyrobi to będzie nas 3 - z tobą 4!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne!!!Nada paznakomit"sia(zdawałem maturę z jęz.rosyjskiego)-a w sobotę,niedzielę nie da się...?Poniedziałek to "tyra"-niestety :rolleyes: !Bardzo bym chciał Was poznać!Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piotrek wysłałem PM.

Ja Tobie też,ale do mnie nic nie doszło..!Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nick555, fajniutkie te w pudełkach :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.