Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość GORKY 8

temat o rowerach

Rekomendowane odpowiedzi

A ja składam rower od zera.

Wczoraj dotarły do mnie zmontowane koła i założyłem na to opony, chociaż jeszcze nie napompowałem :D.

Rower (jeszcze niekompletny) wygląda okazale.

Rama to LeaderFox Cocaine.

Brakuje jeszcze 5 podstawowych części ale już się cieszę, jak za ok. dwa tygodnie dosiądę rumaka. :)

Pozdrawiam wszystkich rowerozegarkomaniaków :)

Ogre2000

=====================

DW-6900BD-6T + G-303B-3AVER + GW-9200-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rama to LeaderFox Cocaine.

pochwal sie swoim najlepszym trikiem:)

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Street , Dual? Na Cocaine nie poskaczesz zbytnio, bo Ci pęknie (odpukać) ;-)

Nie moj, ale bardzo podobny (mialem czarny)

banshee_morphine.jpg

2 lata temu śmigałem freeride na takim zestawie:

Rama Banshee Morphine

Amor Monster 2003

Osprzęt Shimano Deore

Kierownica NorthShore

Korba i Support Truvativ Hussefelt

Opony Nokian 3.0 + koła Sun Rims Double Track

Hamulce - przod i tyl najwieksze tarcze (nie pamietam rozmiaru) Shimano jakies

Niestety, człowiek głupi - sprzedałem i żałuje :D

Teraz zbieram na szosówke :) Nie weim jeszcze czy bede sam skladal czy kupie gotowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mabok. Piasta sprawuje się dobrze, jeździłem w ruchu miejskim i po lesie w towarzystwie dosyc rozmownym i nic nie słyszałem. Fakt, że 3 biegowej piasty Srama też nie słyszałem. Jeżeli składasz od zera to przemyśł jeszcze piastę Shimano Alfine. Ma 8 biegów, szerszy zakres i jest ponoć zaprojektowana do rowerów agresywniej eksploatowanych. Ciekawostka, można do Alfine założyć tarcze. Ciekawostka 2, można kupić gotowe koła Shimano z Nexusami i Alfinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Taka piasta to bajera jest. Na dobrą sprawę o wiele lepsze to niż te wszystkie sterczące dźwignie i szpryngle.

Mam prośbę panowie. Linka na sklep netowy gdzie można kupić ściągacz do wieńca na suporcie. Młotkiem nie idzie i nie lubię takiego rozwiązania.

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mabok, bajera. Dzięki bardzo :D

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neuro, sportura, grzesiu dzięki wam za odp. :D

Grzesiu taki klasyk też wchodzi w grę tym bardziej że są wersje z wieloma przełożeniami.

Neuro fajny ten twój pierwszy typ, a co z tym "starzeniem się" aluminiowych ram? U mnie rower służy bardzo długo.

Sportura ten Giant z twojego linka ma taką dziwną ramę, że trzeba wysunąć mocno sztycę wygodnie się na tym siedzi? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

Zulek, który Giant, czerwony czy czarny :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie jeszcze umiem nic :). Brakuje mi pedałów, kasety, łańcucha, napinacza i siodełka :)

Jestem początkujący, a jak wiadomo - jak się nie znasz na rzeczy to bierzesz to co ładnie wygląda :) hehe. Z tym łamaniem to różne opinie są. Mam nadzieje, że moja się nie złoży, ew. zrobi to w kulturalny sposób. zresztą trochę stary jestem na 2 metrowe dropy.

Jak złożę ten to będę zbierał na chromo ramę.

Z tricków to na rowerze kolegi stawałem na przednim kole :D. Na dzień dzisiejszy to taki ze mnie trickowiec, że nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa :).

Pozdrawiam serdecznie

Ogre2000

=====================

DW-6900BD-6T + G-303B-3AVER + GW-9200-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sportura ten który się od razu otwiera z twego linku CYPRESS SE - słabo widać ale wygląda na brązowy metalic? Ma tę część ramy gdzie wchodzi sztyca dość niską a tylne widełki wygięte co obniża ramę i wygląda trochę jak damka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

Kolor jest srebrno czerwony. Na rowerze jeźdże bez problemu a mam ponad 1.85 wzrostu. Faktem jest iż rama jest wtylnej części obniżona ale jest to uroda Giantów. Rower na zdjęciu ma obniżone siodło do najniższej pozycji ponieważ jeździła na nim córka 1,74. Musiałem zmienić specjalnie dla niej również położenia kierownicy (podniesiona do góry). Przy normalnym położeniu rower bardzo wygodny do jazdy. Możliwość łatwego regulowania od pozycji wyprostowanej do mocno pochylonej do przodu. Jednocześnie bardzo atrakcyjna cena jak pamiętam ok 1,2-1,4k. Dobry osprzęt. Rower wart swej ceny. I bardzo dobrze wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na razie jeszcze umiem nic :D

to moze ja sie pochwale 8) jedne z ktorych jestem najbardziej dumny to dumny to Bunnyhop przez pudlo wysokosci kola MTB, crankflip z bunnyhopa ( podskok na plaskim, a nastepnie obrocenie korbą o 360 stopni i wyladowanie na pedaly ) 8) 8)

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na rowerach mało się znam

ale syn który jest w Anglii prosił o kupno roweru

do jazdy w terenie no to mu kupiłem GIANT BOX ONE-FREERIDE SERIES

cały osprzęt , koła , korba SHIMANO STX RC , opony - VELOCIRAPTOR I PANARACER SMOKE DART , hamulce AVID , amortyzator przód RST TEAM SERIES 380 R - tylni nie wiem bo napis lekko przytarty są tylko litery -DNM

rama oczywista alu :wink:

Rower kupiłem od kolegi , więc stan jest dobry , jedynie trzeba wymienić środkową zębatkę w korbie ,

Panowie czy to dobry rower ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, jeśli kupiłeś aluminiowego Gianta na STX, z amorkiem RST to nie ma siły aby to był zły wybór :lol:

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michał, jeśli kupiłeś aluminiowego Gianta na STX, z amorkiem RST to nie ma siły aby to był zły wybór :lol:

Tomek ja wiem że to był kiedyś rower I -liga

kolega dał za niego ok 6500 zet 4 lata temu- a co wart teraz ?

ale po "górach" nie jeździł to i rower nie jest ściachany /ja dałem mniej niż 1kz :) /

Tak to " ustrojstwo " wygląda

c9001e3a78a8e3e3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie, a co powiecie o aluminiowych ramach? Chodzi mi o wady tj. np. starzenie się. Gdzieś słyszałem o tym problemie, a chcę ten rower kupić "na lata"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ramy aluminiowe charakteryzuje wyzszy wspolczynnik zmeczenia w porownaniu do stali chromowo-molibdenowej co poniekad czyni je mniej trwalymi

A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ramy aluminiowe charakteryzuje wyzszy wspolczynnik zmeczenia w porownaniu do stali chromowo-molibdenowej co poniekad czyni je mniej trwalymi

co ma znaczenie właściwie wyłacznie przy intensywnej sportowej jeździe albo naprawdę dużych przebiegach....

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ma znaczenie właściwie wyłacznie przy intensywnej sportowej jeździe albo naprawdę dużych przebiegach....

Nie tak znów duzych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rama Author Traction a reszta to moja fantazja i 2 lata składania (Deore LX) 8) Około 6000km przebiegu i strzela. Pierwsze myślałem, że to odgłosy sztycy siodełka lub pedała ale niestety to rama. Co dziwne brak jakichkolwiek pęknięć :? Niestety aluminium ma swoje zalety ale i wady, na pocieszenie zostaje tylko możliwość wymiany samej ramy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(...) na pocieszenie zostaje tylko możliwość wymiany samej ramy :)

heheheheh "tylko" albo "aż" ;) Tak się zastanawiam, do roweru trekingowego będzie dobra chyba stalowa z dobrej stali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupić dobrą stalówkę graniczy z cudem. Albo kosztuje małą fortunę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki grzesiu za wskazówkę, w takim razie zostaje mi kupić "zwykłą" stalówkę :wink: mój stary góral ma stalówkę i wiele wytrzymał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Mazovii jest już mapa maratonu w Żyrardowie. Powiem krótko, dawno tam nie byłem ale rzeźnia. Pustynna burza. Najlepiej weźcie rowery plażowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.