Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nick555

gorący temat Kazet

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ALAMO

No to teraz się trzymajcie :blink: :

Allegro zawiesiło mi konto, z powodu, cytuję :

Witamy,

Z naszych informacji wynika, że używałeś adresów e-mail uzyskanych podczas transakcji lub formularzy, które umożliwiają nawiązanie kontaktu z innymi Użytkownikami Allegro, do przesyłania wiadomości mających na celu zniechęcenie Kupujących do licytowania w aukcjach innych Użytkowników.

Przypominamy, że wysyłanie niechcianych wiadomości do osób, które nie wyraziły zgody na ich otrzymywanie, traktowane jest jako spamming. W serwisie Allegro do spammingu zalicza się również wiadomości w tzw. ,,słusznej sprawie".

Więcej informacji na ten temat znajduje się w Pomocy Allegro: Pomocy Allegro.

Chcielibyśmy kontynuować współpracę z Tobą, dlatego prosimy Cię o przestrzeganie zasad Allegro w przyszłości. Z góry dziękujemy.

Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontaktowego:

http://www.allegro.pl/contact/bwcontact.ph...6182881&t=3

Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji.

Nie żeby mnie to specjalnie zabolało, zawsze można założyć kolejne, w końcu ja na Alledrogo w zasadzie tylko kupuję więc pal licho jakieś 500 pozytywów, ale nie lubię takich kuriozalnych sytuacji, więc postanowiłem pojechać z grubej rury :

Witam,

Osoby które 'nie chciały otrzymać wiadomości' to są w rzeczywistości fikcyjne konta tego samego użytkownika "KaZet30" służace podbijaniu cen w jego aukcjach. Proszę sprawdzić, ze szczególnym naciskiem na konta z paroma komentarzami.

Od pozostałych uczestników dostałem podziękowania, więc jak domniemuję, chcieli tę informację otrzymać?!?

Czy mam rozumieć, że Allegro toleruje handel towarami podrobionymi, skoro zawiesza konta użytkowników informujących o tym innych uczestników aukcji w soboty i niedziele, kiedy nikt z Państwa zespołu nie jest w stanie zareagować zdjęciem aukcji ?!? Prosze o wyjasnienia, nie omieszkam przedstawić ich na forum Klubu zaangazowanego w zgłaszanie Państwu podróbek, sądze że może to także zainteresować oficjalnego dystrybutora Wostoka w Polsce ?

Ochrona sprzedawców podróbek to w końcu też podstawa biznesu allegro, ajk można sądzić :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hawryl

o ludzie chyba jakies maila do alledrogo wysle...tylko czy mi konta niezablokuja albo do sadu niepodadza, w kocu (cytat) "W serwisie Allegro do spammingu zalicza się również wiadomości w tzw. ,,słusznej sprawie". ".

Czyli jednym słowem Allegro kryje "kombinatorów i cwaniaków" próbujacych wyłudzic pieniadze od uczciwych obywateli...na prawie sie bardzo nieznam ale to chyba jest własnie sprawa dla prokuratora...

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allegro nikogo nie kryje tylko umożliwia handel. Co i kto sprzedaje to tak naprawdę nie jest sprawa Allegro (pomijając towary którymi obrót w RP jest zakazany - oczywiście należą tu także podróbki, ale Allegro musiałoby udowodnić temu, kto je wystawia, że rzeczywiście są podróbkami: pomijając sytuacje gdy widać to gołym okiem. Tu nie wystarczy donosik kogoś kto twierdzi, że to podróba). Podsumowując usuwanie aukcji przez Allegro na podstawie tego, że ktoś zgłasza iż dany zegarek jest podróbą też nie jest do końca ok.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Allegro nikogo nie kryje tylko umożliwia handel. Co i kto sprzedaje to tak naprawdę nie jest sprawa Allegro (pomijając towary którymi obrót w RP jest zakazany - oczywiście należą tu także podróbki, ale Allegro musiałoby udowodnić temu, kto je wystawia, że rzeczywiście są podróbkami: pomijając sytuacje gdy widać to gołym okiem. Tu nie wystarczy donosik kogoś kto twierdzi, że to podróba). Podsumowując usuwanie aukcji przez Allegro na podstawie tego, że ktoś zgłasza iż dany zegarek jest podróbą też nie jest do końca ok.

Powiedz to chłopakom z Ebay'a którzy fiknęli ostatnio pareset tysięcy euro za handel podrabianą galanterią... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALAMO czuję się winny sytuacji... czekam aż moje konto zamilknie... Aż się scyzoryk w kieszeni otwiera...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim - to wystąpie po oficjalnym ukonstytuowaniu się naszego stowarzyszenia do allegro celem nawiązania trwałej i opartej na racjonalnych zasadach współpracy , która mam nadzieję z jednej strony pozwoli na to aby zasięgali naszej opinii merytorycznej , a z drugiej nie było tego typu sytuacji

jak opisana powyżej

Zaczęła się już akcja " fake watches are for fake people " i chcemy do niej oficjalnie przystąpić jako KMZiZ , myślę że allegro też powinno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
ALAMO czuję się winny sytuacji... czekam aż moje konto zamilknie... Aż się scyzoryk w kieszeni otwiera...

A daj spokój :) Martwić to się powinni handlarze jak towarzysz Kaziród - dla niego zawieszenie konta za podbijanie własnych aukcji z fikcyjnych adresów - o tak, to jest problem :blink: A na moje oko powinni, bo co najmniej jedno konto jest lewe. A ja czym mam się martwić, skoro na allegro KUPUJĘ a nie sprzedaję ... z tego co już ustaliłem, zawiesili też konto Kadariusa, ale jemu to dokładnie tak samo wisi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Dopiero dzisiaj zauważyłem ten temat i muszę przyznać, że jego lektura jest pasjonująca jak rasowe dreszczowce. To nie jest żart z mojej strony, natomiast jakimś przykrym żartem jest dla mnie wspieranie przez "znany i lubiany serwis aukcyjny" działań nieuczciwych sprzedawców, poprzez przyklaskiwanie ich poczynaniom i wspólne piętnowanie osób, które chcą uniemożliwić im oskubanie nieświadomych tego stanu kupujących. Teksty typu "jedyny na znanym i lubianym serwisie aukcyjnym" w odniesieniu do składaków lub podrób, których sprzedawca wykorzystuje nazwę i/lub logo towaru bądź producenta, z tego co się orientuję nie są legalną praktyką i "znany i lubiany serwis aukcyjny" jako, rzetelny pośrednik, powinien piętnować tego typu postępowanie a nie zachowywać się jak za przeproszeniem sutener, który dba tylko o to żeby zgarnąć swoją dolę. Co w mojej opinii jest karygodne. A "nasz uciemiężony i nękany przez dyletantów z forum, którzy nie maja pojęcia o zegarkach, sprzedawca" powinien załapać paragraf za handel sfałszowanym towarem, bo pomimo upomnień osób kompetentnych dalej działał w złej wierze, próbując wyłudzić od kupujących pieniądze za niepełnowartościowy (nieoryginalny) towar. Przestrzegając ofiary przed " wichrzycielskim głosem osób obeznanych w temacie" jakoś zapomina o wzmiance o całkowitej lub częściowej nieoryginalności towaru no chyba, że w jego swiadomości składak to "niezły orginał". O podbijaniu ceny z lewego konta nie będę się już rozpisywał bo biorąc pod uwagę pozostałe "cnoty pana dwojga imion i wielu wcieleń" to już mały pikuś w odróżnieniu od bestii, która wielokrotnie dokonała totalnej destrukcji kilku telefonów i zegarków. A swoją droga ciekaw jestem w jaki sposób pies zaharatał zegarek do tego stopnia, że żadne części zdatne do użycia się nie zachowały?

Pozdrawiam,

Łukasz

P.S. Niektóre określenia w temacie są dość sarkastyczne czym mam nadzieje nie uraziłem żadnego z Forumowiczów a jeśli tak to bardzo przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam i nóż się w kieszeni otwiera.

To teraz pytanie: Allegro zawiesilo Ci konto ale dalej chce kontynuować współprace?

Nie rozumiem.

Wielokrotnie zdażyło mi się poinformować nieświadomych kupujących że

licytowana Omega to podróba.

Pare osób odpowiedziało "wiem ale mi się podoba" ale

pare nie było tego świadom.

A jedna osoba do dziś jest mi wdzięczna za to że unikneła utopienia sporej kasy

myśląc że kupuje oryginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się, że w ten sposób serwis aukcyjny popiera przestępstwo - ma świadomość czynu zabronionego i popiera go - wziąć adwokata i pozwać ich do sądu. Guzik ma do tego ich regulamin

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A daj spokój :) Martwić to się powinni handlarze jak towarzysz Kaziród - dla niego zawieszenie konta za podbijanie własnych aukcji z fikcyjnych adresów - o tak, to jest problem :blink:

Nie sądzę. Po pierwsze, co z tego że non stop ktoś podbija? wystarczy inny adres i nikt nie może tego zabronić, bo na jakiej podstawie? może ten ktoś uwielbia przedmioty użytkownika? po drugie, im wyższa kwota sprzedaży, tym allegro ma większą prowizję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie po tym jak Pan KaZet30 nazwał mnie półludzkim półbydlątkiem dziś zobaczyłem że oglądał mój profil na naszej klasie... czuję się napastowany :blink: Jak przyjedzie do mnie z bernardynem?

Jestem po słowie z ludźmi ciut zajmującymi się prawem i oni twierdzą że allegro owszem powinno umożliwiac handel i kontrolować co się sprzedaje ale tak naprawdę to są ludzie tacy jak my i skąd mają wiedzieć że akurat my mówimy prawdę. I dlatego dopóki nie zostanie nawiązana jakakolwiek formalna współpraca o której wspomina Darek dopóty będą wycofywać aukcję wg własnego widzimisię. Sprawy podróbek sprzedawanych za 500 800 zł zamiast 6000 są łatwiejsze do wychwycenia niż taki "komandor" za jedną dziesiątą tego. Tu już trzeba ciut wiadomości a nie wymagajmy żeby każdy pracownik znał się na markach radzieckich zegarków...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Nie sądzę. Po pierwsze, co z tego że non stop ktoś podbija? wystarczy inny adres i nikt nie może tego zabronić, bo na jakiej podstawie? może ten ktoś uwielbia przedmioty użytkownika? po drugie, im wyższa kwota sprzedaży, tym allegro ma większą prowizję...

Oczywiście, ale zawieszenia konta to jest problem dla HANDLARZA. Dla zwykłego użytkownika - zerowy. Co to kogoś interesuje czy ja mam 1 czy 1000 pozytywów, skoro kasę dostaje na drugi dzień po aukcji ? Jak kupujesz - o tak, wtedy już na to patrzysz :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to teraz się trzymajcie :blink: :

Allegro zawiesiło mi konto, z powodu, cytuję :

Przypominamy, że wysyłanie niechcianych wiadomości do osób, które nie wyraziły zgody na ich otrzymywanie, traktowane jest jako spamming.

Ale patrzac na to zupelnie bezstronnie to w tym punkcie maja racje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale patrzac na to zupelnie bezstronnie to w tym punkcie maja racje :blink:

Zgadza się.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a skąd mogą wiedzieć że ALAMO ich nie zna? Jakby na przykład mi wysłał a znam go stąd i na pewno nie traktowałbym tego jako spam to co wtedy? Może to powinien oceniać odbiorca maila?

A w ogóle to w którym miejscu nie wyraziły zgody na otrzymywanie wiadomości od innych użytkowników?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

tak jak ALAMO mam zawieszone konto na allegro - raz że mi to wisi po drugie otworzę sobie za chwilę trzy następne poza tym spróbuję odwiesić stare - po prostu się przyzwyczaiłem.

Ale panu KaZet30 przypatrzę się teraz dokładnie - każdy zegarek jaki wystawi nawet jeśli koronka lub wskazówka będzie nieoryginalna nie mówiąc już o ordynarnych składakach jak ww. wostok będzie zaraportowany do allegro + maile do wszystkich licytujących - jak zawieszą to założę następne itd. ale Kaziród odczuje to mocniej bo ja kupuję a nie sprzedaję i z kopertką też kupię a on ni ch.ja!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
a skąd mogą wiedzieć że ALAMO ich nie zna? Jakby na przykład mi wysłał a znam go stąd i na pewno nie traktowałbym tego jako spam to co wtedy? Może to powinien oceniać odbiorca maila?

A w ogóle to w którym miejscu nie wyraziły zgody na otrzymywanie wiadomości od innych użytkowników?

Bo dostali "skargi na spam" ze wszystkich lewych kont Kaziroda które brały udział w licytacjach, co wskazuje że ma ich trochę. Tak mi właśnie smierdziało, nie dostałem jakichkolwiek informacji z 3 adresów na które wysłałem informacje. Jeden to na pewno jego lewe konto (petitmisipysi :blink: ) ... Zostają dwa.

Co do koncepcyji Kadariusa, to jest ona ze wszech miar słuszna, ja za chwilę sobie też założe ze trzy nowe konta, i się po panu Kazirodzie przejadę jak na łysej kobyle. KAŻDY lewy zegarek który wystawi postaram się wylicytować, i pięknie skomentować w gustownej czerwieni. To powinno Znawcę Narućnych Ciasiuf lekko zaboleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
To co powiecie na to? Bo ja niekompetentny jestem do końca:)

http://www.allegro.pl/item537123813_absolu..._18_jewels.html

Tarcza zamalowana kredką. Sekundnik lewy. Koperta jak w starych Pojotach. Koronka odstaje, czyli wałek za długi albo uszkodzony. Kolejny "jedyny na Allegro" .... Klasse!

Zresztą ten http://www.allegro.pl/item529660151_przepi...jot_quartz.html też ma wskazówki na sztukę. Oryginalne są srebrne i smukłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz zarejestruję nowe konto i raportuję do allegro - ciekaw jestem jak zareagują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nijak... składaków nikt nie broni sprzedawać a że opis nierzetelny... ehhh odechciewa mi się tego allegro, walka z wiatrakami...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Hawryl

Wiec tak Panowie wysłalem na allegro wiadomosc z zapytaniem oto jej tresc:

"Dzień dobry .

mam nadzieje ze wybrałem odpowiedni dział do zadania swojego pytania.

Chciałbym sie dowiedziec jakie jest stanowisko serwisu allegro co do sprzedawania "podróbek" towarów jako rzekomo orginalnych?

Chodzi mi w tym konkretnym przypadku o uzywane zegarki wystawiane na Panstwa aukcjach.

Co ja jako konsument moge zrobic jesli widze ze "Sprzedajacy" na Panstwa stronie internetowej sprzedaje przysłowiowy "bubel", który jest nic niewarty...?

Z góry dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam"

I w szybkim tempie dostałem taka odpowiedz od Allegro:

"Dziękuję za ponowny kontakt.

Uprzejmie informuję, że zgodnie z pkt 12 Załącznika 1 do Regulaminu Serwisu, wśród przedmiotów, których sprzedaż jest niedozwolona na Allegro znajdują się:

"Produkty podrobione, tzn. towary lub usługi oznaczone w sposób, który może wprowadzić klientów w błąd co do pochodzenia, ilości, jakości, składników, sposobu wykonania, przydatności, możliwości zastosowania, naprawy, konserwacji lub innych istotnych cech towarów albo usług".

Ponadto pragnę zaznaczyć, że z powodu ogromnej ilości aukcji Serwis Allegro nie ma możliwości natychmiastowej weryfikacji wszystkich wystawionych aukcji. W sytuacji gdy zauważy Pan aukcje naruszające zasady Serwisu proszę o skorzystanie z odnośnika "Zgłoś naruszenie zasad" widocznego w prawym górnym rogu trwającej aukcji bądź za pomocą formularza kontaktowego, dostępnego na stronie:

http://www.allegro.pl/kontakt

Pozdrawiam i życzę miłego dnia"

tak wiec sie sprawa ma...pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
"Produkty podrobione, tzn. towary lub usługi oznaczone w sposób, który może wprowadzić klientów w błąd co do pochodzenia, ilości, jakości, składników, sposobu wykonania, przydatności, możliwości zastosowania, naprawy, konserwacji lub innych istotnych cech towarów albo usług".

Ponadto pragnę zaznaczyć, że z powodu ogromnej ilości aukcji Serwis Allegro nie ma możliwości natychmiastowej weryfikacji wszystkich wystawionych aukcji. W sytuacji gdy zauważy Pan aukcje naruszające zasady Serwisu proszę o skorzystanie z odnośnika "Zgłoś naruszenie zasad" widocznego w prawym górnym rogu trwającej aukcji bądź za pomocą formularza kontaktowego, dostępnego na stronie:

http://www.allegro.pl/kontakt

Pozdrawiam i życzę miłego dnia"

tak wiec sie sprawa ma...pozdrawiam!

Czyli jasne - te jego składaxy to jest "podróbka" w rozumieniu regulaminu. No to dooobrze ... :blink: Pan Kaziród za wiele nie-rzeźbionych nie wystawia ... Zobaczymy jaki będzie za chwilę cwany :):)

Jan - plan dokładnie taki właśnie jest w realizacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.