Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość ALAMO

Wystawa w Muzeum techniki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zimny-wiatr

Są jakieś fajne chronography?? :) Muszę się w końcu wybrać. Czy teraz w weekend wystawa jest czynna??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Tak, są ze dwie, czy trzy Striely. Szkoda, że kierownictwo poskąpiło gablot, ale widać dostosowują swe działania do potrzeb zwiedzających - było ich bardzo mało (przynajmniej dzisiaj). Jakaś wycieczka szkolna przechadzała się po korytarzach muzeum, ale żaden z małolatów nawet nie spojrzał na najciekawszą obecnie wystawę. Co za ludzie! A ja nie mogłem ślepiów oderwać od tych cudów. Widocznie jeszcze nie dorośliśmy jako społeczeństwo do takich przedsięwzięć. Wyobrażam sobie, jak by taka wystawa wyglądała np. we Francji, czy Włoszech...

Oczywiście mówiąć o braku gtowości na zegarkowe atrakcje, miałem na myśli ogół ludzi, nie organizatorów - Ci spisali się na medal i jestem im wdzięczny za tę inicjatywę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakaś wycieczka szkolna przechadzała się po korytarzach muzeum, ale żaden z małolatów nawet nie spojrzał na najciekawszą obecnie wystawę.

Ciekawe, bo jak rozstawialiśmy zegarki to co chwila jakiś małolat próbował się przedostać poza zapory ustawione z biurek i krzeseł i pooglądać zegarki, poza tym było sporo achów i ochów ale raczej ze względu na ilość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Może zaintereswał je sam happening i fakt, że coś sie dzieje. W każdym razie dziś było jakoś tak cicho i smutno. Ale może to dlatego, że ludziska w pracy byli i przyszli obejrzeć później :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Na prawdę? To widać źle tarfiłem. Ciekaw jestem bardzo, jak to opiszą w mediach. Zaraz przewertuję Wyborczą, a potem wytnę fragment i dołączę do kolekcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś trafi to niech wrzuci skan albo link - dumnie by było posłuchać

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem widziałem i teraz wiem co jeszcze muszę dokupić. Najbardziej rozwaliły mnie te duże kirowy/toczmechy, ale to chyba marzenie ściętej głowy :P Jako ciekawostka jeden Koniokradzki też tam jest :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Byłem widziałem i teraz wiem co jeszcze muszę dokupić. Najbardziej rozwaliły mnie te duże kirowy/toczmechy, ale to chyba marzenie ściętej głowy :P Jako ciekawostka jeden Koniokradzki też tam jest :rolleyes:

Ale znaczy że co ...? Jako Wostok-komuś sie zoom na koronkę właczył :P?? Czy jako skośnooki okaz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale znaczy że co ...? Jako Wostok-komuś sie zoom na koronkę właczył :rolleyes:?? Czy jako skośnooki okaz?

Skośnooki:

5091d91f14516df0.jpg

Sorry za jakość zdjęcia, ale aparat na innym zegarku mi się zfokusował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj byłem. Rewelacyjna wystawa. Gratulacje dla wszystkich, którzy włożyli w przygotowanie masę pracy.

Nie mogłem oczu oderwać. Byłem z córką i pędem przelecieliśmy przez całe muzeum. Stwierdziła, że przyjdziemy jeszcze raz bo nic nie zobaczyła oprócz zegarków :rolleyes: . Będę miał okazję, żeby nacieszyć oczy jeszcze raz tymi cudami.

Zmartwiłem się tylko widząc jak zostały potraktowane damskie zegarki... Mam nadzieję, że to złom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Szkoda, że taki mały ten artykulik, ale na początek zawsze to coś:

post-27222-0-40692700-1331225254.jpg

Może następnym razem będzie większe zainteresowanie ;)

(Tekst z Wyborczej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...no własnie czy one zostały rzucone na kupę - te moje damki ? z 70% można było tak zrobic ale bylo tam trochę interesujacych ;)

*chociaz jak tak patrzę na zdjeciu to w sumie fajna kupa i mi sie podoba...

czy widzial ktoś zestaw młodego zegarmistrza?

w tym artykule kardynalny błąd - z Papiezem był wostok a nie poljot i nie widnieje na tym zegarku godło watykanu tylko papieskie godło JPII - kazdy papiez ma swoje godło.... świadomość o tym niestety niska jest

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy co rozumiesz przez zestaw młodego zegarmistrza. Jest tam ten budzik do samodzielnego złożenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan - ta kupa to nie jest efekt lekceważenia Twoich zegarków

było ich tak dużo , a mieliśmy sugestię aby ekspozycja była nie za gęsto ( czyli czytelna) , że postanowiliśmy zrobić tak

a) część wyeksponować na podstawkach

;) z reszty zrobić artystyczną dekorację ( czyli tzw kupę ) i dodałem napis " czy pamiętacie Państwo slynną tykającą szufladę z filmu "Miś"? "

mam nadzieje ,że się nie obrażasz :P

za to cała gablota jest Twoja !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy widzial ktoś zestaw młodego zegarmistrza?

Ja widziałem. Ale pudełko jest zamknięte i nie wiem co jest w środku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja widziałem. Ale pudełko jest zamknięte i nie wiem co jest w środku.

w środku nie ma nic - a był budzik, który jest wyeksponowany w gablocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem i widziałem i oczywiście dołączam się do gratulacji za zorganizowanie wystawy ;) super inicjatywa !!!!

szkoda tylko, że tak mało zegarków .....

a parę modeli chętnie zabrałbym ze sobą :P

pozdrawiam

dalw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla nas ile by na wystawie zegarków nie było to zawsze będzie mało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla nas ile by na wystawie zegarków nie było to zawsze będzie mało :(

Koledzy nic straconego! z tego co wiem współpraca z Muzeum będzie kontynuowana więc można się pokusić o kolejne podejścia!

może byście zasugerowali jakiś temat przewodni - wystawę tematyczną która zainteresuje kierownictwo muzeum.

ot chociażby zegary i zegarki wojskowe, choćby te ze strony aronusa! a podejrzewam że znalazłoby się więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy nic straconego! z tego co wiem współpraca z Muzeum będzie kontynuowana więc można się pokusić o kolejne podejścia!

może byście zasugerowali jakiś temat przewodni - wystawę tematyczną która zainteresuje kierownictwo muzeum.

ot chociażby zegary i zegarki wojskowe, choćby te ze strony aronusa! a podejrzewam że znalazłoby się więcej

Dziś dorzuciliśmy dodatkowe Polaki i trzy budziki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy okazji , czy Koledzy zgadzają się na ujawienie swoich nazwisk ? tzn aby podać na stronę Muzeum i dla prasy , kto przekazał zegarki do ekspozycji i pomagał z imienia i nazwiska ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przy okazji , czy Koledzy zgadzają się na ujawienie swoich nazwisk ? tzn aby podać na stronę Muzeum i dla prasy , kto przekazał zegarki do ekspozycji i pomagał z imienia i nazwiska ?

ja się zgadzam

Robert Prochowicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.