helion 1 #5851 Napisano 10 Listopada 2007 Witam w klubie posiadaczy Archimede gibber Moim zdaniem Archimede Pilot jest niesamowity, chociaż ja przymierzam się do zmiany...na Archimede Pilot Chronograph xD Dla pocieszenia oka zapraszam do mojej galerii zanim kolega gibber nie wstawi swoich zdjęć uroczego egzemplarza ZDJĘCIA ARCHIMEDE PS. Gibber gratuluję dobrego wyboru i pięknego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peacemaker 0 #5852 Napisano 10 Listopada 2007 słuchaj, Gibber, nie ściemniaj mi tu, tylko dawaj jakieś fajne fotki!!!!pozdrawiam, P. edit :no własnie :twisted: a po drugie, zestaw go z brązowym paskiem, ok? edit2 :no nie mówcie, że ma 20mm między uszami wersja 42mm. :? 0 Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość danzig74 #5853 Napisano 10 Listopada 2007 środa to czwarty dzień tygodnia Możesz objasnic swą teorię? To ja zawsze myslałem, że pierwszym dniem tygodnia jest poniedziałek, w którym to zaczyna się tydzień pracy. Tydzień pracy kończy się weekendem, którego ostatnim dniem jest niedziela. I od nowa. Ale ja sie może mało znam... Nawet podobno Stwórca zaczał tworzyc w poniedziałek (choc nie wszystko mu wyszło tak jak trzeba) a ''siódmego dnia spoczął'' i dlatego u katolików niedziela jest dniem odpoczynku- ostatnim po cięzkim tygodniu pracy. Poniedzialek jest pierwszym dniem tygodnia wg wspolczesnej tradycji chrzescijanskiej. Rzeczywiscie Bog odpoczywal siodmego dnia, za ktory przyjmujemy niedziele a nie sobote. Nie bez przyczyny na czwarty dzien tygodnia mowimy czwartek, na piaty piatek, a na drugi wtorek. Nieco inaczej jest w tradycji zydowskiej - tam szabat - dzien odpoczynku - wypada w sobote. I niedziela jest dla nich pierwszym dniem tygodnia. Zapomnialem dodac, ze w niektórych kościołach chrześcijańskich (adwentyści, Baptyści Dnia Siódmego, część zielonoświątkowców i niektóre wspólnoty protestanckie) sobota obchodzona jest jako dzień święty - na pamiątkę biblijnego aktu stworzenia ludzie!!!!!!!!!!!!co Wy za bzdury wypisujecie ))))))))7 dzien to sobota niedziela to pierwszy dzien zmartwychwstania Jezusai to na Jego pamiatke jest dzien swiety 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #5854 Napisano 10 Listopada 2007 czemu mi przychodza do glowy takie pomysly jak jezdzic rowerem do szkoly by zaoszczedzic $ na archimede? :| 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibber 0 #5855 Napisano 10 Listopada 2007 Dziekuje za gratulacje. http://zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?p=239718 Troche zdjec. Reszta, jak pojawi sie wena 0 Seiko SNM011...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą. PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peacemaker 0 #5856 Napisano 10 Listopada 2007 Gibber! nie odpowiedziałeś na moje pytanie ! no P. 0 Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #5857 Napisano 10 Listopada 2007 < 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ALAMO #5858 Napisano 10 Listopada 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DonPawox 0 #5859 Napisano 10 Listopada 2007 Jezszcze raz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #5860 Napisano 10 Listopada 2007 mozna bylo edytowac post :idea: :wink: 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibber 0 #5861 Napisano 11 Listopada 2007 Peacemaker, 20mm miedzy uszami w zegarku z koperta 42 mm wyglada dobrze, napisalbym bardzo dobrze. Dodaje zegarkowi i calej kopercie (w koncu nie tak malej) takiej optycznej lekkosci. Mam brazowy pasek do tego zegarka, wlasnie taki http://www.watchworx.co.uk/pages/lwb/elitePop/Atlas.htmlecz narazie go nie zaloze, niesamowicie podoba mi sie pasek, ktory dostalem w zestawie, to tez wyjatek, jezeli chodzi o zegarki tego pulapu cenowego. TeJot, fajny Edox, zawsze lubilem w zegarkach komplikacje wilkolaczenia (fazy ksiezyca) 0 Seiko SNM011...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą. PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satyr 9 #5862 Napisano 11 Listopada 2007 Tym razem na stalowo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #5863 Napisano 11 Listopada 2007 gibber, dzięki, ja także uwielbiam wampirze komplikacje 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #5864 Napisano 11 Listopada 2007 Tym razem na stalowo... FikThor, w stali świetny, ba :arrow: wyborny, bez dwóch zdań :mrgreen: to jeden z nielicznych zegarków, który podoba mi się na bransolecieJest wersja z czarną tarczą :?: 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #5865 Napisano 11 Listopada 2007 Tym razem na stalowo...Jest wersja z czarną tarczą :?: http://www.orologi.it/articoli/192/audemar..._audemp_192.jpg 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #5866 Napisano 11 Listopada 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #5867 Napisano 11 Listopada 2007 specjlanie nie wkleilem;p 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #5868 Napisano 12 Listopada 2007 dziś nowystalowyNUR -300wrmały i cudny no i kwarc :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #5869 Napisano 12 Listopada 2007 Wciąż z niekrytą radością 8) 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neixet 11 #5870 Napisano 12 Listopada 2007 0 Pozdrawiam, Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Lorus #5871 Napisano 13 Listopada 2007 dziś nowystalowyNUR -300wrmały i cudny no i kwarc :twisted: gdzies takiego dorwał?może jest na sprzedaż? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #5872 Napisano 13 Listopada 2007 Loruspytaj tu:http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6497533 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Krvavy #5873 Napisano 13 Listopada 2007 zdjęcie gigantycznego wodołaza Wklej proszę jego fotkę na ręku i nie zapomnij oczywiście o podaniu obwodu nadgarstka. Zastanawiam się czy do tego zegarka trzeba mieć łapy jak drwal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #5874 Napisano 14 Listopada 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #5875 Napisano 14 Listopada 2007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach