willek777 79 #576 Napisano 10 Lipca 2014 jakość jak jakość, ale ta wielkość, wstawiłeś chyba miniatury...Pierwszy raz wstawiam foty z telefonu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84695 #577 Napisano 10 Lipca 2014 Gratulacje Panowie. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #578 Napisano 11 Lipca 2014 @yorki_manGratulacje, wskaźnik daty rzeczywiście bardzo ciekawy. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #579 Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Spróbuję raz jeszcze,na początek tylko jedno: Edytowane 13 Lipca 2014 przez willek777 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #580 Napisano 14 Lipca 2014 Teraz lepiej, gratulacje limitki.A ja sobie pierwszego Royala sprawiłem, bo mnie takich dwóch tutaj podpuszczało.Co prawda vintage, ale zawsze Zdjęcia jeszcze z aukcji, u mnie pewnie za 2-3 tygodnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #581 Napisano 14 Lipca 2014 Dwóch jak dwóch, ale zarzekałeś się, że NIE. Słabą wolę masz... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #582 Napisano 14 Lipca 2014 Wole to ja mam silną, tylko ona słabuje ostatnio. A serio to od dawna na podobnego polowałem, co prawda to jeszcze nie ten upatrzony ale na razie musi wystarczyć. Jak się z większością listy uporam to o jakimś współczesnym Royalu pomyślę, ale to za czas dłuższy na pewno.Póki co, dużo pozycji z niższej półki jest to znalezienia, a ostatnio jakoś popyt na Orienty wzrósł bardzo i coraz trudniej jest coś ciekawego upolować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #583 Napisano 14 Lipca 2014 Słaba silna wola - to jest najważniejsza rzecz przy hobby zegarkowym ( przy każdym innym pewnie też ) 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomekSHL 1 #584 Napisano 14 Lipca 2014 No to dla równowagi niebieski potworek.A co do silnej woli to moja jest bardzo silna - ona robi ze mną co chce! ;-) Pozdrówki, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #585 Napisano 14 Lipca 2014 Bestia fajna , mam taka czerwoną. Dzięki słabej silnej woli mozemy kontynuować swoje hobby 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #586 Napisano 14 Lipca 2014 ostatnio jakoś popyt na Orienty wzrósł bardzo i coraz trudniej jest coś ciekawego upolować.zwierzyńca chyba bym nie zniósł na dłuższą metę podobnie jak "5" w SeikoRoyal na chwilę obecną, żaden mnie nie zauroczył.Orient Star jestem wniebowzięty - fenomenalne zegarki, wzorowo wykonane i dużo oferują. Jedyne czego mogę się doczepić to twardości stali, przynajmniej w bransoletach. Jakimś cudem bransolety łapią mi szybciej mikrorysy (i są one głębsze) niż w podobnie używanych i z podobnego przedziału Seiko na 6r15 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #587 Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) Stary są trudne do pobicia w kategorii WFM - świetne zegarki za w miarę rozsądne pieniądze. Co do bransolet to faktycznie mogłyby być twardsze choć tragedii nie ma - zresztą często zamieniam na paski więc nie przeszkadza mi to że się trochę rysują. Co do Royala, to z ostatnich wypustów ten mi się podoba, chętnie bym go u siebie widział. TomekSHL, Bestia jest bardzo fajna, sam nie wiem czy czerwona, czy niebieska fajniejsza. Edytowane 14 Lipca 2014 przez Mariusz D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #588 Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) ja nie narzekam - stwierdzam fakty!Co do Royal - nie zdejmuje majtek przez głowę,nie wnosi wiele więcej do Stara i z tego co pamiętam ma chyba 38,z minusów mocowanie bransolety z maskownicą będzie powodowało przetarcia na ogniwach i samopolerowanie ich,bransoleta nie ma krótszych ogniw przy zapięciu,jeżeli nagina wolę to czemu nie, rozsądkowo NIE! tutaj przedstawiam bezinwazyjne mocowanie bransolety - maskownica wcina się na sztywno w bransoletę: to o czym mówię widać na poniższym filmie - doświadczyłem tego w orient star seeker: Edytowane 14 Lipca 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #589 Napisano 14 Lipca 2014 Rozsądek głośno krzyczy "Nie!"Na razie Star'y i M-Force'y plus kilka vintage'y w zupełności mi wystarczą. I tak zebranie tego co szukam pewnie kilka lat mi zajmie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #590 Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) zapomniałem dodać, że kilka modeli Royal ma nawet ten sam mechanizm co Star (właśnie ten z filmiku) tykający 21600,pokazany przez Ciebie załapał się już na 28800,pozostanę przy swoim, że skok cenowy dla Royal nie odzwierciedla się adekwatnie w skoku jakościowym... Edytowane 14 Lipca 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #591 Napisano 17 Lipca 2014 Takie dwa dziś przyjechały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #592 Napisano 17 Lipca 2014 Szalejesz chłopie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #593 Napisano 17 Lipca 2014 To już koniec szaleństw, jeszcze tylko ostatnie dwa dotrą i chwila przerwy w zakupach.No chyba że trafi się coś z listy w mocno okazyjnej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #594 Napisano 18 Lipca 2014 Kupuj śmiało dalej , bardzo fajne zegarki . Gratuluje kolejnych zakupów . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #595 Napisano 18 Lipca 2014 W końcu dotarł ostatni z będących w drodze zegarków, zajęło mu to prawie miesiąc od kliknięcia. Ale warto było czekać ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #596 Napisano 18 Lipca 2014 Świetny . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #597 Napisano 18 Lipca 2014 Rewelacyjny. NOS ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 65 #598 Napisano 18 Lipca 2014 Ech, swietny jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #599 Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) Niestety nie NOS, ale w bardzo dobrym stanie. Nie widać po nim tych 14 lat. Edytowane 18 Lipca 2014 przez Mariusz D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #600 Napisano 18 Lipca 2014 Bardzo fajna, "trójwymiarowa" tarcza. Świetne rodzynki wynajdujesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach