Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
GORKY8

Orienty forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pomarańczowego Carbona od Hirscha. Czeka na niego od dawna :). Klamra motylkowa Orienta również.

Będzie na przyszłoroczny urlop jak znalazł :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałeś złotą wersję tego zegarka, czy raczej podobnego? Są tylko trzy wersje - czarna, biała/srebrna i granatowa. Kupiłem granatową, bo tylko taka wersja była dostępna na ebayu - ostatnia sztuka we Włoszech. Zegarek jest jeszcze dostępny we wszystkich wersjach ale na stronach japońskich (znaczki japońskie bez tłumaczenia) oraz ruskich (też bez tłumaczenia). Białą wersję widziałem na zdjeciach i wygląda bardzo ciekawie, wygląda na szlif słoneczkowy, więc też jes warta rozważenia.

http://www.roachman.com/orient/automatic/CEV0C001.html

Mi tym razem chodziło o zegarek ciemny, a ten granacik wydał mi się ciekawszy niż czerń. Zwaracam jeszcze uwagę na rozmiar, bo zegarek ma tylko 38 mm, dla mnie rozmiar idealny, ale wiem, że wieszosć forumowiczów kręci nosen na średnicę poniżej 40 mm :)

Dzięki za wyjaśnienia. :) Ja, oczywiście, pomyliłem modele <shame>  :wub:  - myślałem o tym tutaj:

113ee49d9a005056b75a2f.jpg

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przyjechał pepsi, lubię mako za tą błyszczącą tarczę :)

Fajny. Przerabiałem temat i pomimo mojej umiarkowanej miłości do diverów dał radę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy ktoś ma albo miał dla porównania Orienta Bambino czarnego i Orient star EL05002B. Chodzi mi o to czy warto dopłacać różnicę, bo z wyglądu oba modela są dosyć podobne, Star ma wskaźnik rezerwy,szafir i to by było na tyle ,przynajmniej ze zdjęć. Zastanawiam się też czy grubość 13mm do średnicy  39 mm nie będzie zbyt duża.

By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. Przerabiałem temat i pomimo mojej umiarkowanej miłości do diverów dał radę :).

A ja właśnie tylko diver'y mam ;) Dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy ktoś ma albo miał dla porównania Orienta Bambino czarnego i Orient star EL05002B. Chodzi mi o to czy warto dopłacać różnicę, bo z wyglądu oba modela są dosyć podobne, Star ma wskaźnik rezerwy,szafir i to by było na tyle ,przynajmniej ze zdjęć. Zastanawiam się też czy grubość 13mm do średnicy  39 mm nie będzie zbyt duża.

Szafiru to raczej nie ma, ma za to stop sekundę i dokręcanie. Co do grubości to kwestia osobistych preferencji. Dla mnie wysokość Bambino jest w sam raz pod mankiet, nie chciał bym grubszego. OS ma szkło "domed", więc może trochę większa grubość nie będzie przeszkadzać. 

Edit. WR 50 OS vs WR30 Bambino

Edytowane przez Albi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywca znam tylko Bambino, w wersji na pasku.Jest OK. Nie ma przeszklonego dekla i zdobionego mechanizmu (jak mniemam ;)

Edytowane przez Albi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szare Bambino jest bardzo fajne. Zwłaszcza na brązowym pasku :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idź na kompromis - Curator. szafir, wskaźnik naciągu i 50m ;) cena niewiele wyższa niż Bambino.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ale nie podoba mi się płaskie szkło curatora. Jeszcze jedno pytanie, gdzie najlepiej kupić orient stara,a dokładnie który sklep przesyła jakąś europejską pocztą, ponieważ mieszkam w zasięgu wer Zabrze i nawet nędzne Seiko za 100 USD zostało ovatowane

By duży talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest http://www.orientuhren.de/product_info.php?products_id=630&osCsid=i3fa7ugp9fr6csljr0l0i3p964. Chyba i tak sporo taniej wyjdzie z Singapuru po opodatkowaniu :/

Cześć,

czy ktoś zamawiał zestaw do modowania? jak to wygląda - kupujesz u nich nurasa i modowanie i oni przesyłają już zmodowanego? Bardzo ładne są nurki orienta..... a z superluminovą jeszcze lepsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

czy ktoś zamawiał zestaw do modowania? jak to wygląda - kupujesz u nich nurasa i modowanie i oni przesyłają już zmodowanego? Bardzo ładne są nurki orienta..... a z superluminovą jeszcze lepsze ;)

Poszukaj wideo recenzji. Tylko nie pamiętam czy na tym forum, czy na YT. Konkluzja taka, że szafir tak, ale reszta nie koniecznie .

Edit 

Edytowane przez Albi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dojechał. Tu już na pomarańczowym Carbonie.

post-81882-0-30399100-1444303511_thumb.jpg

Sorki za jakość fotki, ale robione sokowirówką.

Edytowane przez seb71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dojechał. Tu już na pomarańczowym Carbonie.

attachicon.gifDSC_0375.jpg

Sorki za jakość fotki, ale robione sokowirówką.

Gratki, świetnie się prezentuje :) Chyba też wrócę do big mako :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Kiełkuje myśl o kolejnym w zupełnie innej kolorystyce :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi