Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
broncio

DEBATA O ZEGARMISTRZACH

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam zegarmistrza w Warszawie na ul. Rakowieckiej 39a - pan Leopold Grzelak.

Dziś wymienił mi szkiełko w Rakiecie, podregulował chód w Helbrosie (co prawda mikroregulacją od ręki i na oko, ale trzeba było otworzyć, popatrzeć, dotknąć, zamknąć) i jeszcze zdiagnozował problem w innym zegarku i odradził jego naprawę, bo przekracza wartość zegarka.

Za to wszystko, czekając na miejscu 10 min. w bardzo miłej atmosferze, zapłaciłam 10 zł.

Jak na Warszawę i lokalizację, to dla mnie rewelacja.

Nie wiem jak wyglądają jakieś bardziej zaawansowane naprawy, ale ja jestem bardzo zadowolona.

Poza tym świetny dojazd - tuż przy stacji Metro Pole Mokotowskie, prawie na rogu Rakowieckiej i Al. Niepodległości, po tej stronie gdzie kiedyś było SGGW.

Polecam wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Szczerze polecam pana zegarmistrza Piotra Kołeczko z Gliwic, ul. Piwna. Jest to bnaprawdę bardzo dokładny i profesjonalny fachowiec a ceny są przystępne, przykładowo:

-czyszczenie tarczy, mechanizmu i koperty + ew. nowe części - 20zł

- chromowanie koperty - 30zł

- nowy balans - 7zł

Jest on już na emeryturze, więc ma otwarte tylko we wtorki i piątki od 12 do 17.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny faktycznie super . szkoda ze w trójmieście tak nie ma

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

W Gliwicach z największą ceną za czyszczenie z jaką się spotkałem to 35-40zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli chodzi o chromowanie, jak mu wychodzą, kanty? Chromowałeś coś u niego, czy tylko pytałeś o cennik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Jeszcze nie chromowałem, bo jestem zwolennikiem oryginalności, ale pokazywał mi, i wyglądały takie koperty bardzo fajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby udało Ci się zrobić jakieś poglądowo-reklamowe zdjęcia efektów pracy Pana Kołeczki byłoby super, mam 3 koperty do chromowania i szukam czegoś w przystępnej cenie. I jeszcze jedno Pan Kołeczko sam chromuje czy zleca komuś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jeszcze raz ponowię pytanie.

A Lublin i okolice???

Podpowie ktoś jakiegoś dobrego fachowca z cenami z ziemi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ma zaprzyjaźniony zakład. Będę u niego we wtorek to spróbuję załatwić. Może sam też mu coś zlecę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Lublin i okolice???

Podpowie ktoś jakiegoś dobrego fachowca z cenami z ziemi?

Swoje sowiety i noworusy serwisuję i naprawiam u p. Darka, róg Chopina i Okopowej.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoje sowiety i noworusy serwisuję i naprawiam u p. Darka, róg Chopina i Okopowej.

Dzięki za informacje a powiesz coś o cenach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jakie są ceny dla klientów wprost z ulicy. Jako stały bywalec płacę naprawdę niewiele. Wyjdzie coś jak w Gliwicach, może nawet taniej. Dodatkowo, parę fajnych zegarków (np. składak Ebel na ETA 1080 w raczej nieoryginalnej stalowej kopercie, Omega 26.5 w stali czy srebrna damska kieszonka na cylindrze) nabyłem od p. Darka po atrakcyjnych cenach, bardzo atrakcyjnych. Cieszę się, że kiedyś zaszedłem tam ze starym Junghansem do uruchomienia.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Dziękuję, na pewno tam zajdę przy okazji. Ceny nawet jak będą nieco większe to i tak jest to inna bajka niż 60-80 zł za czyszczenie radzieckich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to pilne czy kojarzy ktos zegarmistrza z Grojeckiej 62a ? Warszawa. Albo jakiegos innego w poblizu ochota ? Wola ? Bo chce sie przejsc z pewnym poljotem, a nie chce zeby zdarl ze mnie kase .. Pomocy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Polecam zegarmistrza w Warszawie na ul. Rakowieckiej 39a - pan Leopold Grzelak.

Dziś wymienił mi szkiełko w Rakiecie, podregulował chód w Helbrosie (co prawda mikroregulacją od ręki i na oko, ale trzeba było otworzyć, popatrzeć, dotknąć, zamknąć) i jeszcze zdiagnozował problem w innym zegarku i odradził jego naprawę, bo przekracza wartość zegarka.

Za to wszystko, czekając na miejscu 10 min. w bardzo miłej atmosferze, zapłaciłam 10 zł.

Jak na Warszawę i lokalizację, to dla mnie rewelacja.

Nie wiem jak wyglądają jakieś bardziej zaawansowane naprawy, ale ja jestem bardzo zadowolona.

Poza tym świetny dojazd - tuż przy stacji Metro Pole Mokotowskie, prawie na rogu Rakowieckiej i Al. Niepodległości, po tej stronie gdzie kiedyś było SGGW.

Polecam wszystkim :)

Moze sprobuje tutaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzyknal mi 80 zl za czyszczenie, klasyczny pasek z naturalnej skory i wymiane hmm czegos za 5zl. Samo czyszczenie 60 zl.

Edytowane przez Kablaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzyknal mi 80 zl za czyszczenie, klasyczny pasek z naturalnej skory i wymiane hmm czegos za 5zl. Samo czyszczenie 60 zl.

Ha - ha :)

Powinieneś z zegarkiem wysłać żonę, dziewczynę , koleżankę :D i będziesz miał za 10 zł

Koleżanka student1 podsunęła pewien ciekawy schemat :) - dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, cos w tym jest, ale sama wymiana szkielka kosztuje 10 zl praktycznie wszedzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewnego ZIM-a, który chodzi kilkanaście sekund o się zatrzymuje. Jak myślicie, ile powinna kosztować mnie naprawa go? Przy jakiej kwocie wypada powiedzieć fachowcowi "dziękuję"?

I drugie - ile może kosztować przegląd radzieckiego automatu (nie chodzi mi o pepeszę, a o Sławę na 27 kamieniach lub Poljota 55g)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

ZIM najprawdopodobniej ma mechanizm do czyszczenia - cena zależy gdzie i u kogo, od 20 do 50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewnego ZIM-a, który chodzi kilkanaście sekund o się zatrzymuje. Jak myślicie, ile powinna kosztować mnie naprawa go? Przy jakiej kwocie wypada powiedzieć fachowcowi "dziękuję"?

I drugie - ile może kosztować przegląd radzieckiego automatu (nie chodzi mi o pepeszę, a o Sławę na 27 kamieniach lub Poljota 55g)?

slava automat czyszczenie przegląd ustawienie do 70 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem u p.Dariusza pare miesięcy temu z przeglądem zegarka,szkiełko zarysowane,zegarek byl do ponownej regulacji tracił ok 3 minuty na dobę,nie powiem tanio było,ale cóż z tej taniosci jak trzeba bylo udać się do innego zegarmistrza i poswiecic swoj czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszytskich

Wszedłem w posiadanie zegarka "Lucz" o mechanizmie 2209 na 23 kamnieniach http://www.ranfft.de...2uswk&Luch_2209 ( wiem dzięki uprzejmości kolegi

Treevill'a) Jestem w potrzebie oddania go na przegląd i smarowanie. Poszukuję więć pewnego zegarmistrza. Znacie jakiegoś fachowca godnego polecenia z Kielc?

Będę wdzięczny za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszytskich

Wszedłem w posiadanie zegarka "Lucz" o mechanizmie 2209 na 23 kamnieniach http://www.ranfft.de...2uswk&Luch_2209 ( wiem dzięki uprzejmości kolegi

Treevill'a) Jestem w potrzebie oddania go na przegląd i smarowanie. Poszukuję więć pewnego zegarmistrza. Znacie jakiegoś fachowca godnego polecenia z Kielc?

Będę wdzięczny za pomoc.

Swojego Lucza oddałem do Fijałkowskiego ( galeria echo poziom -1 ) ... jeszcze jest w naprawie, mocno się starają ... :)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi